RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#49777  Szerző: szemilan

Bcsánat. A leg olcsóbb megoldást kifelejtettem.

Online: http://195.56.77.223:8000/live
www.juventus.hu

:D :P
 #49774  Szerző: szemilan

drkotasz írta:Budapest necces, mert 89.6-on Szabadka dönget...
Ha nem esik az adó irányába, illetve nem nagy teljesítményű adórol van szó a 7 elemes yagi azt már azért ki tudja küszöbölni. Bár ez a Szabadkai adó távolságától is függ. Ha nagy teljesítményről van szó, akkor akár 100 km-re is lehet a 7 elemes yagival is alnyomná.
Itt nálam a Pozsonyi 101.8 Viva (89kW) még egy "bottal" is jön és a 7 elemes yagival igen nehéz megfogni a Székesfehérvári 101.8 Rádió 1-et (1kW) Takarni kell valamivel az antennát (pl emberi testel XD) hogy ne nyomja el. Pedig aztán több mint 100 KM a távolság légvonalban.

SRB Radio Subotica Subotica/Crveno Selo (Voj) 1kW

Az nem zavarna be, ha nem vételi irányba van az adó (antenna előtt, vagy hátamögött ne legyen) illetve szerintem V polárban adhat a Juve Pedig H.
Ezt mindenképpen csak próbával lehetne megmondani. :)
 #49772  Szerző: drkotasz

Budapest necces, mert 89.6-on Szabadka dönget...
 #49770  Szerző: szemilan

kriskao írta:Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy Szerbia északi részéről valamivel tudnám-e fogni a Juventus rádiót? Mert Szegeden autóban néha jön is. De arra kicsit délebbre már ott nem. Valamilyen antennával? De kb milyen magasra tegyem (városban), és milyen kellene? Előre is köszi.

Ehez kellene pontosan, hogy honnan szeretnéd fogni az adást.

1. Nézd meg a távolság és terepprofil térképen van-e előtted domb vagy valamilyen akadály.
http://www.dvbtmap.eu/
Ha nem magyarul jött be az oldal felül kattints a magyar zászlóra.
A térképeknél válaszd a Terepprofil két pontra.
Először jelöld ki az adó helyét, majd a te pozíciódat.
Utánna (A-B) B pontba kattintva meg lehet nézni a terepprofilt.
Ha nincs előtted akadály, akkor esélyes lehet a vétel. (már ha tényleg a határ közelében élsz)
Szerintem a Békéscsabai frekvenciával próbálkozz.
(jobb terjedés esetén Budapest is jöhet, de nem hiszem, hogy állandó vételed lenne)

A vételhez, viszont nem árt majd egy yagi antenna sem.
Illetve egy erősítő is. (lehetőleg kis zajú)
Szerintem 7 elemes alá nem érdemes menni, pláne, városban.
Olyan magasra kellene kiemelned az antennát, hogy ne legyen előtte semmi.

Antenna:
http://www.antennak.hu/index.php?kat=10&id=488
Úgy gondolom ez még megfizethető.
Oldalt vannak a kiegészítők is.
Az antenna adatait nem érdemes nézni.. nincs neki 9dB nyeresége és még f csatlakozó sincs a szimmetrizálón. Simán csavarral lehet bekötni a kábelt.

Szerintem a leg olcsóbb megoldás, ha keresel egy ismerőst, akinek van hasonló antennája (FM sávra méretezett!! TV antenna nem jó!!)
Vagy ha lehetőséged van építessz egyet saját magad. (neten lehet adatokat találni, vagy antennakönyvekben. egy régi antennát érdemes átalakítani.)
 #49767  Szerző: kriskao

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy Szerbia északi részéről valamivel tudnám-e fogni a Juventus rádiót? Mert Szegeden autóban néha jön is. De arra kicsit délebbre már ott nem. Valamilyen antennával? De kb milyen magasra tegyem (városban), és milyen kellene? Előre is köszi.
 #49765  Szerző: LuciFerko

ravasz írta:"10 òra elmùlt, ùgyhogy köszöntöm a Bumeràng hallgatòit is." :D
8-) 8-) 8-) 8-)
 #49764  Szerző: ravasz

"10 òra elmùlt, ùgyhogy köszöntöm a Bumeràng hallgatòit is." :D
 #49644  Szerző: Zoey

Gondolom a 96,3 Miskolcon az eső miatt volt kimaradás éjjel. Máshol nem volt ilyen? :o
 #49590  Szerző: szemilan

Na Balatonlelle után Vonyarcvashegy Juventus Víziparty :)
Úgy sejtem a RoadShow támogatójaként ott van a Vodafone is :)
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 260