RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#51377  Szerző: drkotasz

lali87 írta:...
Ha nagyanyámnak töke lenne, ő lenne a nagyapám...
 #51375  Szerző: szemilan

Hát azért egy kicsit a technikának is utánna érdemes nézni.
30 db csatornát szerintem már nagyon ótvar minőségben lehetne továbbítani a jelenlegi alkalmazott technológiával.
Ha csak HD-ben akarnának sugározni egy Multiplexre max 3-4 csati férne fel. Persze SD és HD adások és kb 4 MUX lenne azt már meg lehetne tölteni rendesen. De sajna csak 3 MUX lesz DVB-T-re szánva jelen helyzetben és ez kb 7-8 HD és 15-20 SD csatornára lenne elég szerintem.
 #50730  Szerző: lali87

Pasa írta:Ez a jelenlegi helyzet, de pár év múlva ez változhat. Nem kell majd semmi plusz doboz (ma is már szinte minden tévében ott a DVB-T vevő), kártyaolvasó is lesz a tévékben, szobaantennás vétel lesz sok helyen (analóg lekapcsolás után újabb alsó csatornák lesznek és nagyobb kakaó). Én optimista vagyok. ;)
2015-öt írunk teljesen kiépült a rendszer mivel nyereségérdeket (fizetős a szolgáltatás) és a pénzt az AH szedi ezért valószínüleg kicsit túl fogja teljesíteni a vállalásokat így sok helyen elég lesz a szobaantenna.
Megveszi az ember az új tévéjét Mpeg4 Conax kártyaolvasóval....
UPC jön mindenféle boxokkal meg izével.....OD videotékával sok pénzé
Legtöbb ember pont le.....a e helyett bemegy az Eúrónikszba és vesz egy előfizetői kártyát egy évre 12.000ft-ért
Ez 7 ingyencsati + 10 előfizetéses remélhetőleg addigra jobb lesz a választék
Még 12.000-ért kapsz még 10 csatornát
Még 12.000-ért kapsz 1-2 extra csatit pl:HBO, HBO2
Akár HD-ben is.....
Ha sokan használják olcsóbb lesz mert sok ember fizeti a költségeket
36000/12=3000Ft/hó

És sokaknak vonzó lehet mert könnyen elérhetőek lesznek a legfontosabb csatik az emberek 90%-ának nem kell 30 csatinál több ők potenciális AH ügyfelek lesznek......

Én maximálisan osztom Pasa ezen véleményét ha nem teszik tönkre direkt, jó lehet ez......
 #50711  Szerző: LuciFerko

O1 300 kW-al, na az ütne :yeah:
 #50694  Szerző: Pasa

Ez a jelenlegi helyzet, de pár év múlva ez változhat. Nem kell majd semmi plusz doboz (ma is már szinte minden tévében ott a DVB-T vevő), kártyaolvasó is lesz a tévékben, szobaantennás vétel lesz sok helyen (analóg lekapcsolás után újabb alsó csatornák lesznek és nagyobb kakaó). Én optimista vagyok. ;)
 #50668  Szerző: mlaszlo

lali87 írta:Még egy jó minőségű csillagpontos kábeltévéhez képest is jelentős a javulás CRT tv-n is. Nem is beszéve az analóg földi és a DVB-T közötti külömbségről.....ha van egy rendes antenna akkor mintha kábeltévét nézne az ember.
És nem is beszélve arról ha az összes multiplex tele lesz tartalommal akkor a választék is olyan lesz.
Én azért a kábelszolgáltatók helyében be lennék csokizva.

Komoly konkurencia lesz az ah a piacon...100%-kos lefedettségű kábelszolgáltató amihez jó vételi viszonyok esetén csak egy szobaantenna kell..... :gonosz:
Nem hiszem, hogy jelentős konkurenciát jelentene a kábelesek számára. A tetőantennás lefedettség miatt sokan ki lesznek zárva a szolgáltatásból, tehát így nézve a 100%-os lefedettség ugrik. A tartalom pedig később nagy valószínűséggel csak fizetős tartalommal fog bővülni, nincs olyan csatorna, amely az ingyenes sugárzás után érdeklődne. A fizetős tartalom pedig nem lesz olcsóbb, mint a kábeleseknél, valamint az induló költségek elég magasak és probléma esetén itt minden költség az előfizetőt terhel (pl. vevő csere, antenna meghibásodás).
 #50665  Szerző: lali87

Még egy jó minőségű csillagpontos kábeltévéhez képest is jelentős a javulás CRT tv-n is. Nem is beszéve az analóg földi és a DVB-T közötti külömbségről.....ha van egy rendes antenna akkor mintha kábeltévét nézne az ember.
És nem is beszélve arról ha az összes multiplex tele lesz tartalommal akkor a választék is olyan lesz.
Én azért a kábelszolgáltatók helyében be lennék csokizva.

Komoly konkurencia lesz az ah a piacon...100%-kos lefedettségű kábelszolgáltató amihez jó vételi viszonyok esetén csak egy szobaantenna kell..... :gonosz:
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 203