RADIOSITE Fórum

• Nagyobb kábelszolgáltatók (Tarr, PR Telecom, Cellkábel, stb...)

#5089  Szerző: t

Pasa írta:Ójaj! Azt hiszem, ezt nem nagyon kívánom. A honlap legalább 5-6 éve nem frissült, a műsorválaszték már akkor is gyenge volt. De nem lehet, hogy csak vonalat építenek ki valaki másnak? :shock:
de
Szolgáltatási területek, engedélyek

Cor@Net Távközlési Rt.
Regionális közcélú adathálózati (Internet) szolgáltatás - bérelt optikai hálózaton történõ - nyújtására Budapest és Pest megye közigazgatási területén.

Novotron Informatikai Rt.
Országos közcélú adathálózati (Internet) szolgáltatás és az Internet hálózat beszédcélú felhasználása (VoIP) szolgáltatás közcélú kapcsolt / ISDN távbeszélõ hálózati és bérelt vonali hálózati hozzáférésen keresztül történõ nyújtására jogosít a Magyar Köztársaság területén.

Corvintel Televíziós Mûsorokat elosztó Kft.
Szolgáltatási területek: Budapest XII. kerület, Szigethalom.
Referenciáink

Baumgartner Autócentrum Kft.
Budapest Bank Rt.
Budapesti Elektromos Mûvek Rt.
Omker Rt.
Országos Nyugdíj-biztosító Fõigazgatóság
Magyar Televízió Központi stúdiója és az országos Mikrohullámú Központ közötti optikai átviteli rendszer
A GIRO elektronikus banki elszámoló rendszer optikai hálózata.
 #5087  Szerző: Pasa

Ójaj! Azt hiszem, ezt nem nagyon kívánom. A honlap legalább 5-6 éve nem frissült, a műsorválaszték már akkor is gyenge volt. De nem lehet, hogy csak vonalat építenek ki valaki másnak? :shock:
 #5086  Szerző: rsite1

Elég régi a csatornakiosztás...2004-es...
 #5084  Szerző: t

Pasa írta:Nem tudtam, melyik topikban tegyem fel ezt a kérdést, mert nem tudom, melyik cégről lehet szó. Ugyanis nálunk T-Kábel van jelenleg, de pár napja valakik bőszen feltúrták itt a környéket. Árkok mindenfelé, és ha jól látom, optikai kábelt fektetnek (nagyon vastag fekete kábel csőben vezetve). A lényeg, hogy az árkot jelző szalagra ez van írva: "Novotron Informatikai Kft. - Hírközlési Kábel". Van tippetek, ki lehet az elkövető? Esetleg a Digikábel? Mert ők néhány hónapja teleszórták a környéket kábeltévés és internetes ajánlattal. :?:
http://www.novotron.hu/
 #5081  Szerző: Pasa

Nem tudtam, melyik topikban tegyem fel ezt a kérdést, mert nem tudom, melyik cégről lehet szó. Ugyanis nálunk T-Kábel van jelenleg, de pár napja valakik bőszen feltúrták itt a környéket. Árkok mindenfelé, és ha jól látom, optikai kábelt fektetnek (nagyon vastag fekete kábel csőben vezetve). A lényeg, hogy az árkot jelző szalagra ez van írva: "Novotron Informatikai Kft. - Hírközlési Kábel". Van tippetek, ki lehet az elkövető? Esetleg a Digikábel? Mert ők néhány hónapja teleszórták a környéket kábeltévés és internetes ajánlattal. :?:
 #5067  Szerző: tomee87

Egyik csoporttársam 2 hete mondta le Miskolc-Avason a UPC kábeltv és UPC Chello előfizetését és váltott át Digikábelre. Azt mondta, hogy szinte megváltásként érte a váltás, míg a Chello egy megbízhatatlan hetente szakadozó net volt, addig a Digikábellel a 2 hét alatt még semmi baja nem volt. 20/10M csomagja van, a letöltés 2,3MByte/sec a feltöltés pedig 1,1Mbyte/sec szokott neki lenni, teljesen stabil, azt mondja nagyon jó minőségű net (Chellonál 100szor jobb). A TV-vel sincsen semmi baja és mindezért fizet havi 5200Ft-ot.
 #4411  Szerző: tomee87

#4360  Szerző: tomee87

MikySoft írta:Képek nincsenek?
Sajnos nincsenek. De leírom mit láttam.
Egy helyiségben volt, 6db 2,5m x 1,5m-es rackszekrény. Ebbe voltak elhelyezve az eszközök. 2 szekrénybe voltak a net és teló cuccai. 1 szekrényben a hálózat optikai elemeit biztosító cuccok és a maradék 3 szekrényben a tv-hez, rádióhoz szükséges modulátorok, vevők. Voltak olyan vevők amik teljesen úgy néztek ki, mint egy sima beltéri egység, de az új "teletext menüjű" vevőkről első ránézésre meg nem mondtam volna, hogy az egy műholdvevő. Láttam olyan műholdvevőket is amit nagyban állítgattunk ott, de az előfizetők képernyőjére az ég világon semmi nem ment ki abból az állítgatásból, zavartalanul nézhették a műsort, csak mi láttuk a vevő kijelzőjén a beállítási paramétereket. Ezenkívül a digitális adásnak volt még 2 egysége ami a jászalsószentgyörgyi fejállomásról optikán kapott jelet osztotta el az itteni előfizetőknek. Na meg a sarokban volt még egy batár nagy szünetmentes, ami áramszünet esetén több, mint 2 órán át, ellátja az egész fejállomást árammal. Ezenkívül jópár hajszál vékony sárga színű optikai kábel, meg temérdek koaxiális kábel :D
 #4347  Szerző: rsite1

Képek nincsenek?
 #4342  Szerző: tomee87

A mai nap az egyik PR-s ismerősömnek köszönhetően, látogatást tehettem a PR-Telecom sárospataki térségi központi fejállomáson. Ez a fejállomás látja el teljes Zemplént, kábeltv-vel nettel és telefonnal ill. osztja el a digitális csatornákat ami érkezik a központi jászsági fejállomásról. Nagyon nagy élmény volt számomra, érdekes dolgok derültek ki a kulisszák mögül, láttam a különböző műholdvevőket, a modulátorokat. A UPC Direct által elosztott csatornák vevőiben rendes UPC-s kártya van pl. :P Megkérdeztem ismerősömet, h mi a véleménye a Directről, azt mondta néha vannak problémák, de jobb, mint ha a Digi TV lenne az elosztó. Összességében nagy élmény volt az a bő másfél óra amit eltölthettem a fejállomáson. :)
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 129