RADIOSITE Fórum

• Tudomány és technika

#51095  Szerző: Ghee

Mauro írta:Jó de ez készülék nem olcsóbbak közé tartozott anno.
Engem nem marketing fogott meg. Hanem tudás. Végig néztem anno hogy milyen készülék kínálat van. Meg mit tudnak.
És ez volt legjobban tetsző.
És legalább jól szól? Mikor vetted?
2000, 2001-ben, nem mai darabok és nem is az alapkategóriások (kivéve a tunert), viszont ezeken is látszik a spór, persze még nem annyira.

Tetszik a hangja (még az alapkatos tuner hangja sem rossz), ha valamelyik komponens nem ütné meg a szintet, akkor már nem lenne nálam. :) Igaz több pénzt is lehetne önteni bele, de nem az "életcélom", hogy folyamatosan fejlesszem.

Ezeken kívül még van egy Yamaha középkatos receiverem is FRANCIA (!) összeszereléssel, az viszont az alul marad a Pioneerral szemben, de hallgatható hangja van - persze nem volt AB teszt, mert a két cucc nincs ugyanazon a helyen, de emlékezetből kb. így van.
 #51050  Szerző: Mauro

Jó de ez készülék nem olcsóbbak közé tartozott anno.
Engem nem marketing fogott meg. Hanem tudás. Végig néztem anno hogy milyen készülék kínálat van. Meg mit tudnak.
És ez volt legjobban tetsző.
És legalább jól szól? Mikor vetted?
 #51020  Szerző: Ghee

:hehe: :hehe:

Nekem nem tudsz újat mutatni, hivatalosan 11 éve elektronikával, finommechanikával, számítástechnikai, audio-video eszközök javításával (is) foglalkozom.

Azt meg nekem ne mondd, hogy egy olcsó, kommersz cuccba nem a legolcsóbb alkatrészekből fognak építkezni. Szépen végig lehet követni pl. egészen a 80-as évektől napjainkig, hogy hogyan fogynak el a felépítés igényességének szempontjából a mai kommersz kategóriájú készülékek. Az egy másik dolog, hogy a technika fejlődése sok-sok olcsó megoldás használatát lehetővé teszi, de így is a mai világban 3-10 évre tervezik az összes olcsón - és néhány drágábban - hozzáférhető szórakoztató elektronikai és számítástechnikai eszközt.

Az meg megint másik dolog, hogy Téged, aki nem lát a dolgok mögé - még akkor sem, ha leveszi a készüléke burkolatát - hogyan vezetnek meg mindenféle marketing-dumával, hogy megvedd az ő készüléküket, amit iszonyatos tervezői és minőségi munkával elkészítettek... csak a valóság az más.

Amúgy én is Pioneer komponensekből álló 2.0-ás hifit hallgatok... ;)
 #50972  Szerző: Mauro

Ghee írta:Nem konkrétan a HDD-re gondoltam, hanem a diszkrét elemekre, és a felépítésére, kábelezésének kuszaságára.
Jó csak ezt írtad "olcsó alkatrészek"
Mert Pioneera ez nem igaz.
Ezt mondta Ház-mozi szakember Pioneer készülékeiről.
"A terméket a márka mérnökei kifejlesztik, eldöntik milyen technológiákat, alkaltrészeket használnak benne, megszervezik az alkatrészbeszállítást, és a gyártást erre szakosodott cégekre bízzák.
A Pioneer mindíg is kifejezetten igényes alkatrészekből és összeszerelési minőséggel állította elő termékeit."
"kábelezésének kuszaságára"
Lényeg hogy jól működjön. Mindjárt küldök egy PC belsejéről képet.
 #50773  Szerző: Ghee

Nem konkrétan a HDD-re gondoltam, hanem a diszkrét elemekre, és a felépítésére, kábelezésének kuszaságára.
 #50769  Szerző: Mauro

Ghee írta:...már egy ideje a Pioneer sem a régi. Nem egy szép összeszerelés, olcsó alkatrészek, megoldások...

Ez éppen hol készült? Made in France? Mert pont az nem látszik...
Japán van rá írva. Olcsó? Seagate-röl pl csak jót hallottam.
 #50704  Szerző: Snake

LuciFerko írta:
Snake írta:
LuciFerko írta:lehet ezt babrálni, egy poti szabályozza ezt belsejében, pár tunert már "okosítottam" így.
Akkor te vagy az emberem :D
mennyi idős tuner ez?
Hát jó kérdés mert az Abarthot csak 2008tól gyártják, viszont a grande-t 2005től és abban is ilyen rádió volt már.
http://www.bosch-shop.info/images/produ ... 386316.jpg
 #50703  Szerző: Snake

Vmi megoldás pedig jólenne mert ez így gáz, túlnagyot vág, ha kicsit csökken a térerő már tompa, holott még full tisztán szólna plusz le is halkítja.
 #50693  Szerző: Pasa

LuciFerko írta:egy poti szabályozza ezt belsejében
Sajnos ez sem biztos, újabbaknál már nem így működik. Van egy régebbi Fisher autórádióm (PLL), abban poti van, és van egy Pioneer is, abban nincs egy darab poti sem. :o
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 22