RADIOSITE Fórum

• Radio Ice - Makó - 94.2 MHz

#52023  Szerző: drkotasz

Zoey írta:
drkotasz írta:
Zoey írta:Már hogy érted, hogy ingyen? :o Ezeket a hírszolgálatokat ingyen rendelik meg a rádiók??
Minimális reklámidőt kérnek cserébe.
Ez mindegyikre vonatkozik? Magyarul az MTI, Hírháló, Hírcentrum egyaránt értékesít reklámidőt, melynek a bevétele az övék, cserébe híreket szolgáltatnak rádióknak? Huh... elég bonyolult, vagy inkább érdekes...
Az MTI pénzért, a Hírhálót nemtom, szerintem az is reklámidőért.
Sok bonyolultság nincs ebben, a hírszolgálat keres hirdetőt, annak pénzért továbbadja a hírekért kapott reklámidőt, és ebből fenntartja magát. Gyakorlatilag a hírszerkesztők fizetése merül fel, mint költség, ezt a melót akár otthonról is lehet csinálni. Saját hírgyűjtést úgy tudom, nem is végeznek, csak összeszedik a híreket.
 #52021  Szerző: Zoey

drkotasz írta:
Zoey írta:Már hogy érted, hogy ingyen? :o Ezeket a hírszolgálatokat ingyen rendelik meg a rádiók??
Ez mindegyikre vonatkozik? Magyarul az MTI, Hírháló, Hírcentrum egyaránt értékesít reklámidőt, melynek a bevétele az övék, cserébe híreket szolgáltatnak rádióknak? Huh... elég bonyolult, vagy inkább érdekes...
 #52020  Szerző: Zoey

jimmer írta:Most már csak a helyi hírblokkokat csinálom, illetve majd a Crazy FM-en hallhattok 2 óránként. :)
Itt csak nem a Miskolcon induló Crazy FM-re céloztál? :o
 #52019  Szerző: drkotasz

#52018  Szerző: Zoey

Szomee írta:
akhaz írta: ... de persze nem siránkozni, hisz ingyen van, ezt kell szeretni. DE!! Régebben is ingyen volt, persze azóta a Hírcentrumtól elmentek a jó hangok....
Már hogy érted, hogy ingyen? :o Ezeket a hírszolgálatokat ingyen rendelik meg a rádiók??
 #52012  Szerző: jimmer

Valamelyik nap véletlen felkerült a Pető egy régebbi hírblokkja a hírcentrum ftp-re. Lehet, csak rossz napja volt, de az valami szörnyű volt!

Ákossal csak az a bajom, hogy a halálhírt is legalább olyan lelkesen mondja el, mintha legalábbis most fizették volna ki az ország teljes adósságállományát :D

Viszont Szipola Beni és Hertz Peti szerintem teljesen oké.

Amúgy meg tessék csinálni sajátot! Én csak azért nem csinálom már az országosokat mert időm nincs rá, előtte másfél évig én voltam minden hétköznap délután. Most már csak a helyi hírblokkokat csinálom, illetve majd a Crazy FM-en hallhattok 2 óránként. :)
 #51989  Szerző: Szomee

akhaz írta: szomee ti mennyi wattal sugároztok?
Amennyit a "drága hatóság" engedélyezett, 0,5 W-tal.

Visszatérve amúgy a kiinduló grafikonhoz, nem saját magunk ellen beszélve, de sajnos a Hírcentrum Média is együtt züllik a Roxyval, és nagyon alacsony szerintem a minősége. Legalábbis Szentgyörgyi Ákossal én nagyon nem vagyok megbékélve. Bár a másik oldalon a Hírhálón pedig Pohl Norbit nyomatják, ő se jobb, de persze nem siránkozni, hisz ingyen van, ezt kell szeretni. DE!! Régebben is ingyen volt, persze azóta a Hírcentrumtól elmentek a jó hangok, Pető Zoli és Ortutay Dóra a Classhoz, Vörös Domokos az MTI-hez...Szóval csak vevőámítások azok a grafikonok, bát itt a lényeg hogy a hirdetők azt lássák, hogy igen, a partnerrádió a vezető az adott városban.
 #51986  Szerző: ravasz

drkotasz írta:(Amúgymeg majd csörög a telefon az Ice-ban, hogy "jónapotkívánok, Szalai Annamária vagyok, önöknek adnánk az Árkádia frekijét, mert akkor elég nagy hallgatottságú adó lehetne", így működik, persze :D )
Nem pont így, de meglehetősen hasonló... :-)
Szomee írta:
ravasz írta: Az oké. Na de az oda kitett grafikonnak mi a forrása? Stb...
Nem tudom, engem is meglepett ez a grafikon, meg én nem is tudtam, hogy csináltak a Hírcentrumnak honlapot. :D Amúgy nem hinném hogy nagyon fedi a valóságot, mert azért a Rádió 88 bőven szól Makón is, illetve az országos adókat is sokan hallgatják, és magunkat is azért kisebb oszloppal ábrázolnám. (bár jól mutat így :D)
Köszönöm a korrekt választ!
 #51981  Szerző: akhaz

irtam az árkádiának hogy mikor lesz jó az adójuk mert félpercenként elmegy a vétel ezt irták:
Pontos dátumot sajnos nem tudunk erre mondani, az biztos, hogy most folynak bizonyos tárgyalások az új adó ügyében. Hogy mikorra dől el az hogy honnan és mikor lesz új adónk, sajnos nem tudjuk.
Türelmét kell, hogy kérjük, dolgozunk az ügyön.
További szép napot!
Hajdú Brigitta

szomee ti mennyi wattal sugároztok?
 #51980  Szerző: Szomee

Annamari néni, barátnénk hiányozna csak oda....:D

Az Árkádiának nem csak fél éve vannak adógondjai, nagyon régóta, és ez az oka annak hogy nem tud nagyobb területet beszórni, pedig a lehetősége meglenne rá, mert úgy tudom igen szép kis teljesítményük lenne, ha nem bénáznának.

Egyébként viccen kívül, mi is mindig ezt mondtuk, hogy helyet kellene cserélnünk, és akkor "örömbódottá" lenne :lol:

De a helyzetet reálisan nézve, nem lesz itt semmi változás, mi szépen nyújtjuk az eddigieket amíg az engedélyünk, 2014-ig szól, és hogy utána mi lesz, az meg már csak pénz kérdése...