Tömören válaszolnék először és utoljára itt a fórumon néhány kérdésre, ha már megszólítottak.
Nem mondanám, hogy "öööööö", mert nem tartozik rám a honap megléte vagy nem léte. Működtetek saját honlapot a rádióműsoromnak, amely itt jegyezném meg nem a Rádió Avas műsora, csupán egy műsor amelyet ez a rádió is sugároz. Ahogy tudom a rádió egyéb más műsorai üzemeltetnek weblapot, emellett műsoraink és maga a rádió is megtalálható a Facebook-on is.
Visszatérve a Crazy Jam-re: a műsort másodmagammal (Szabolccsal - aki nem Béres - közösen vezetjük minden szombat este) üzemeltetem lassan 10 éve. Az Avas a sokadik rádió ahol voltunk már. Lehetnénk vele teljesen más rádiónál is a városban, szerintem lényegtelen, hogy pont az Avas sugározza és nem más. A rádiótól függetlenül tartunk fent saját stúdiót, ebben készítjük műsorainkat nemcsak az Avasba. Emellett valóban biztosítunk az Avasnak más jellegű dolgokat is, pl. zenei szerkesztést, internetes adást, stb. Ennek ellenére nagyon kérem, hogy vonatkoztassunk el azoktól a mendemondáktól, hogy itt biztosan kisgaga ezt vagy azt csinál, mert a feltétetelezésekkel ellentétben nincs hatásom a rádióban zajló eseményekre, amelyet nem is bánok. Az rosszul esik, hogy a rádióban előforduló csetléseket-botlásokat sokan az én nevemmel azonosítják, illetve gondolják, hogy azért van mert hagyom. Úgy ítélik meg mivel régóta ülök a mikrofon mögött, ezért automatikusan minden szakmai döntés tőlem jön. Nos nem.
A rádió anyagi- és támogatási helyzetével kapcsolatban nem kívánok semmire reagálni, mivel nincs rálátásom.
A többi kisközösségi rádió fórumozó munkatársa által leírt dolgok hitelességével kapcsolatban megjegyezném, hogy bár ők minden esetben nagyon jártasnak mutatkoznak a Rádió Avas aktuális műsorstruktúrájával és ügyeivel kapcsolatban, az Avasban tevékenykedők velük nem tartják a kapcsolatot, nem zajlik a rádiók között kommunikáció. Természetesen ismerjük egymást és az egymáshoz vezető utakat, azonban úgy tűnik nagy a város és nem ugyanazokba a kocsmákba járunk. Biztos vagyok benne, hogy a saját házuk táján is akadna mit megvizsgálni, mert hibátlan műsorszolgáltatás nincs. Feltételezem, hogy ha mi is füleltük volna munkásságukat, tudtunk volna véleményt alkotni a fórumon adásaikkal kapcsolatban, azonban nem tettük és gondolom mondhatom munkatársaim nevében is a jövőre nézve, hogy nem tesszük. Az csak az én meglátásom persze, hogy az effajta véleményütköztetésnek itt nincs helye és nem is túl tisztességes a "konkurenciáról" lekezelően beszélni. Apropó "konkurencia". Tartja magát az a nézet közöttünk, hogy a kisközösségi rádiók szcénájában nincs és nem is lehet konkurenciaharc, így nem foglalkozunk a többi rádióval, nem hasonlítgajuk sem magunkhoz, sem másik adóhoz.
Végezetül valamennyi munkatársam nevében is szeretném leszögezni, hogy valóban mi is tudunk róla, hogy nem a legjobb minőségű ami zajlik a frekvencián, és a magunk eszközeivel, lehetőségeivel igyekszünk is ellene tenni. Ez nem mindig sikerül. Úgy is mondhatnám, hogy mi csak örömet akartunk szerezni, de nem találtunk sehol.