RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#53939  Szerző: LuciFerko

Johnny írta:Én arra szavaznék inkább, hogy oldják meg a rádiózás oktatását. Mert csinálják ezt a rengeteg kommunikációst, akiket max DVD kölcsönzőbe vesznek fel film szakiránnyal. Sehol se tanítanak rádiósokat, akiknek elmondják hogy működik egy adóberendezés, elmondják mi az ami kiold, vagy mi a löket, vagy hová kell bekötni egy mikrofont, meg egyáltalán hogy kell megszólalni.
Régen volt mikrofon engedély. Most nem hallok ilyenről. Ki lehetne kötni minden frekvencia pályázatnál hogy kötelező egy ilyen végzettségű ember papírját csatolni, ugyan úgy mint a boltnál a vendéglátói papír.
Bemegy valaki egy rádió... elvarázsolja a sok villogó led meg hogy milyen menő, aztán egyből rádiót akar.
Nekem nem a műsorvezetőkkel van a legnagyobb bajom, hanem az ilyen rádiók vezetőjével elég sok esetben. Dilettanizmus felsőfokon, istennek képzelik magukat és a hülye dolgaikat erőltetik rá a műsorvezetőkre. És ha valaki szóvátesz valami hibát akkor meg jön a sértődöttség.
 #53936  Szerző: mimi

Nem feltétlenül olyan "vájtfülű" mindenki, mint mi, akik ezzel foglalkozunk. Az se biztos, hogy ez igénytelenség, egyszerűen csak nem alakult az ízlése ebben az irányban.
 #53935  Szerző: Johnny

Én arra szavaznék inkább, hogy oldják meg a rádiózás oktatását. Mert csinálják ezt a rengeteg kommunikációst, akiket max DVD kölcsönzőbe vesznek fel film szakiránnyal. Sehol se tanítanak rádiósokat, akiknek elmondják hogy működik egy adóberendezés, elmondják mi az ami kiold, vagy mi a löket, vagy hová kell bekötni egy mikrofont, meg egyáltalán hogy kell megszólalni.
Régen volt mikrofon engedély. Most nem hallok ilyenről. Ki lehetne kötni minden frekvencia pályázatnál hogy kötelező egy ilyen végzettségű ember papírját csatolni, ugyan úgy mint a boltnál a vendéglátói papír.
Bemegy valaki egy rádióba... elvarázsolja a sok villogó led meg hogy milyen menő, aztán egyből rádiót akar.
 #53933  Szerző: LuciFerko

tudják, hogy szar, de "így megy törvényesen" :gülü2:
 #53931  Szerző: Cicoo

LuciFerko írta: A hangzás meg pff. (nincsenek jó mélyek, szétcsapott középtartomány, szétkent magasok, 0 dinamika).
És az ilyeneknek fülük sincs, hogy hallják, hogy nem stimmel valami? Vagy úgy vannak vele, hogy le van szarva, úgyse hallgatja senki?
 #53923  Szerző: LuciFerko

mimi írta:
LuciFerko írta:jah, sok esetben pénzmosdának tartanak fenn egy kisközt :sick:
amúgy meg ha egy csomó kalóz tud minőséget csinálni akkor egy csomó kisköz miért nem tud? :S
Ez már nagyobb baj, némi odafigyeléssel kivédhető lenne. Előfordul, hogy nincs hozzáértés, a gagyi vevőkön, amikkel hallgatják az adást, nem tűnik fel, nincs igény rá, hogy normálisan szóljon. Egyszer valakivel összerakatták a stúdiót, előfordul az is, hogy átbasszák őket, megvetetnek velük méregdrágán mondjuk olyan mikrofonokat, amire az életben nincs szükség, az adó előtt meg még egy legegyszerűbb 30 ezer forintos limiter sincs. Az ismeretségi körben meg nincs hozzáértő, hogy néha ránézzen, megfizetni nincs pénz szakembert, a rádió vezetője mondjuk egy negyvenes tanárnő, amíg meg otthon hallják a piaci táskarádión a helyi híreket, beszélgetéseket, nótát, satöbbi, úgy vélik, nincs gond.
Talán egy vállalkozáson lenne érdemes elgondolkodni, ami, ha tömeges igény mutatkozik, vállalná megfizethető áron ezeknek a rádióknak a műszaki tervezését és karbantartását, emellett a pályázó és már működő rádiók figyelmét fel kell hívni a lehetséges problémákra, meg kell teremteni az igényt, hogy rendesen szóljanak. Nem leugatni, kinézni, nekiesni kell, hanem gondolkodni, hogyan lehetne ezen változtatni.
Jó felvetés! Meg így belegondolok, hogy hány ilyen kis rádiót lőttem be jóra ingyen (mondjuk pár nap múlva megint el volt tekergetve minden). Sokan abban a tévhitben élnek, hogyha elemljük a löketet nő a vételkörzet (jó egy szinten jobb lesz a jel/zaj viszony, de utána torz lesz és kiold a pll)... Egy most induló rádiót is elláttam már pár tanáccsal, remélem lesz foganatja.

Van egy fehérvári ilyen rádió. Cég rakta össze a stúdiót nekik, és ők hozzá sem mernek nyúlni, meg senkinek nem engedik meg, mondván, hogy szakember csinálta. A hangzás meg pff. (nincsenek jó mélyek, szétcsapott középtartomány, szétkent magasok, 0 dinamika).
 #53921  Szerző: mimi

LuciFerko írta:jah, sok esetben pénzmosdának tartanak fenn egy kisközt :sick:
amúgy meg ha egy csomó kalóz tud minőséget csinálni akkor egy csomó kisköz miért nem tud? :S
Ez már nagyobb baj, némi odafigyeléssel kivédhető lenne. Előfordul, hogy nincs hozzáértés, a gagyi vevőkön, amikkel hallgatják az adást, nem tűnik fel, nincs igény rá, hogy normálisan szóljon. Egyszer valakivel összerakatták a stúdiót, előfordul az is, hogy átbasszák őket, megvetetnek velük méregdrágán mondjuk olyan mikrofonokat, amire az életben nincs szükség, az adó előtt meg még egy legegyszerűbb 30 ezer forintos limiter sincs. Az ismeretségi körben meg nincs hozzáértő, hogy néha ránézzen, megfizetni nincs pénz szakembert, a rádió vezetője mondjuk egy negyvenes tanárnő, amíg meg otthon hallják a piaci táskarádión a helyi híreket, beszélgetéseket, nótát, satöbbi, úgy vélik, nincs gond.
Talán egy vállalkozáson lenne érdemes elgondolkodni, ami, ha tömeges igény mutatkozik, vállalná megfizethető áron ezeknek a rádióknak a műszaki tervezését és karbantartását, emellett a pályázó és már működő rádiók figyelmét fel kell hívni a lehetséges problémákra, meg kell teremteni az igényt, hogy rendesen szóljanak. Nem leugatni, kinézni, nekiesni kell, hanem gondolkodni, hogyan lehetne ezen változtatni.
 #53919  Szerző: LuciFerko

jah, sok esetben pénzmosdának tartanak fenn egy kisközt :sick:
 #53918  Szerző: mimi

GalaxyFM írta:nem áll jól ha profizmust színlel? miért ne haragudj, az jól áll, amikor féloldalas vagy mono, brummos mint a vadállat, torz mint a franc a 2-300kHz-es löket miatt... és annyira ordítanak hogy néha még a pll is kiold egyik másik adónál... elhiszem hogy önkéntesek munkája, de legalább egyetlen egy darab ember fizetését termeljék ki, aki karban tartja az adó és a stúdió részt, hogy nekik már csak a tartalom sugárzásával kelljen foglalkozni...
A véleményem az, hogy egy tartalmilag és műszakilag korrekten összerakott kalózrádiót kevésbé tartok étermérgezésnek, mint egy ilyen technikai és néha műsorszinten is hányás kisközösségi rádiót. uff
Itt nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha tartalomban, stílusban, hozzáállásban próbálják utánozni a nagyokat, akár úgy csinálva, mintha ők is a kereskedelmi adók közt lennének egy szereplő, nem pedig egy alternatíva, ami megvalósítja azt, amit a nagyok nem. Persze ez más lehet mondjuk Miskolcon, ahol nincs helyi kereskedelmi, de ez egy torz helyzet.
 #53917  Szerző: jimmer

Szerintem az nem veszekedés, ha felemelem a "hangom" az egyik épp indulú kisköz MELLETT, mert aggódom érte.

GalaxyFM-el maximálisan egyetértek. Itt jó pár hozzászóló szerint ha valami kisköz, akkor annak szinte muszáj szar minőségűnek, technikailag 0-nak és színvonaltalannak lennie egy kereskedelmihez képest. Legalábbis itt jó páran így állítják be.

Szerintem pont arra kellene törekednünk MINDEN KISKÖZÖSSÉGINEK!!!!, hogy igenis minőséget nyújtsunk minden tekintetben. Ezzel lehetne megmutatni a tisztelt hatóságnak, hogy a közösségi rádiózás Magyarországon nem freki pazarlás és a kereskedelmiek által befizetett súlyos pénzek elherdálása pályázat formájában. Mert jelenleg sajnos sok esetben ez van! És így sokszor jogosan vannak felháborodva. Nekem is rosszul esik, amikor látom, hogy milliókat kap egyik-másik kisköz és semmilyen látszata nincs. Se műsorilag, se technikailag, se fizetésben. HOL A LÉ? ugye jogos a kérdés?! Én meg aki szinten tartja mind a műsort mind a technikát, de sajnos egyre nagyobb a deficit, még pályázni sem tudok, rohadt mód elkeserítő, pedig ide érdemes lenne pénzt áldozni pl ezekből az ablakon kidobott milliókból.

Visszatérve a kiindulásra: megint külfölddel kell példálózni. Ott is van csomó kisköz, minőséget tudnak adni. Csak ott elfogadják őket, értelmes teljesítményt kapnak, tudnak előre lépni, van bevétel, illetve olyanok fognak bele valószínűleg, akik mögött van tőke bőven.

Johhny: sajnos nincs komolyabb közöm a Crazy-hez a pályázaton és a híreken túl. Bár lenne, sok mindent másképp csinálnék. Egyenlőre csak erősen javasolni tudtam, de nem sok látszata lesz olybá tűnik. Csak ha később kiderül, hogy sz@r van a palacsintában, akkor sajnálkozva fogom azt mondani, hogy: "én szóltam". Azért szívügyem ez is, mert ez is valahol az én gyerekem.

további szép napot.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 164