RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#54343  Szerző: jimmer

nem akarok elkeseríteni senkit de ez a helyzet kb pepita a 2008-as frekiSTOP :lol: -pal :x

Januárnál hamarabb kár is reménykedni. Szerintem. De ne legyen igazam! :yeah:
 #54332  Szerző: akos9277

Cicoo írta:
mimi írta:
akos9277 írta:Ma szavaz a parlament az NMHH tagjairól? Elkaptam egy pillanatot a déli RTL híradóból. Mit tudtok erről???
Csak a médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság tagjairól.
Én is ezt hallottam.
Szóval haladnak. De mint a csiga... tényleg október lesz ebből....
 #54310  Szerző: Cicoo

mimi írta:
akos9277 írta:Ma szavaz a parlament az NMHH tagjairól? Elkaptam egy pillanatot a déli RTL híradóból. Mit tudtok erről???
Én is ezt hallottam.
 #54308  Szerző: mimi

#54307  Szerző: akos9277

Ma szavaz a parlament az NMHH tagjairól? Elkaptam egy pillanatot a déli RTL híradóból. Mit tudtok erről???
 #54097  Szerző: mimi

Johnny írta:Az nagyon szép.
40 nem is gondoltam volna, ennyi ember melóját koordinálni kemény feladat lehet. A hallgatók is csak ti vagytok 40-en, (ha már nektek szól ti csináljátok)? Mi a közös kulturális érdeklődésetek (nem az hogy mennyen a rádió, mert az nyilván cél)? Mert az egy dolog hogy én gondolok valamire kisközösségi rádiózás néven, de kíváncsi vagyok a ti oldalatokra is, hátha a kiábrándultságom alább hagy.
Így lázasan, taknyosan, egy rakás gyógyszerrel megpróbálom érthetően megfogalmazni, remélem menni fog :)
Ez arról szól leginkább, hogy az underground DJ-k és különböző kulturális kezdeményezések között megteremtődjön az együttműködés lehetősége, és megismertethessék magukat egymás közönségével is. Egyik sem széles közönséget céloz meg, maguknak kell megtalálni a lehetőségeiket, saját zsebből, meg hosszas támogatókutatással megvalósítani a rendezvényeket, bulikat, koncerteket, előadásokat stb.
A stáb nyilván úgy szerveződött, hogy mindenki hozta az ismerőseit, azok az ő ismerőseiket, így tovább, így egy közösségben találkoztak össze, amiből aztán következett, hogy közreműködnek egymás programjaiban, ha valaki talál valami lehetőséget, ajánlja a többieknek is, előfordul az is, hogy egy rendezvényhez a rádiót kérik fel, hogy vigyünk programokat.
De van olyan is, aki csak közönsége ezeknek, nem vesz részt tevékenyen a kulturális életben, viszont van más érdeklődési köre, pl. sport, tudomány, irodalom, filmek, amiről van mondanivalója, és így kerül a stábba.
A hallgatók egyik része azért teker ránk, mert valami konkrétan érdekli a műsorok közül, másik része egyszerűen valami újat keres a "nagy" rádiók viszonylag egysíkú kínálatához képest. Nyilván nem csak mi hallgatjuk a műsorokat, de az is igaz, hogy valószínűleg azért hibahatáron belül maradna egy esetleges felmérésnél. A célunk viszont nem az, hogy egy legyünk a többi rádió közt, vagy hogy populáris tartalmak közé próbáljuk beinjekciózni, amikkel foglalkozunk, hogy téríthessünk, hanem az, amit az előbb leírtam.
A negyven ember koordinálása meg, ha azt vesszük, hogy mindenki önállóan készíti az egy-két saját műsorát, annyira talán nem vészes. Folyamatosan tartjuk levelezőlistán a kapcsolatot, nagyobb horderejű döntésekhez gyűlést tartunk, meg vannak kialakult szerepkörök is, pl. hogy én foglalkozom a napi ügyek intézésével, fogadom a leveleket, maileket, telefonokat, meg én foglalkozok a rádió informatikai részével; van, aki a pénzügyekkel és az egyesület körüli hivatalos ügyekkel foglalkozik, és van műszaki vezetőnk is. Így, hogy közösen vitatunk meg mindent, és szavazunk, ha szükséges, viszonylag lassú a döntéshozatal, de mivel a közös munkánkból, hozzájárulásainkból épül fel a rádió, nem tartjuk elképzelhetőnek, hogy egy-két ember döntsön a többiek feje felett. Ez így alakult és így szeretjük.
 #53977  Szerző: Cicoo

jimmer írta:A többség kitett maga elé egy célt, és azt próbálja több-kevesebb sikerrel elérni. Ha sikerült, vagy legalábbis jó úton halad afelé, akkor megéri üzemeltetni (az anyagiakat most nem értem bele). Ha én lennék a médiahatóság akkor kb így nézném a dolgokat. :)
Ez így stimmel is, szerintem. Nem hinném, hogy az óriási összegek befektetésén múlna egy ilyesféle rádió sikere és színvonala, inkább a csapatmunkán és a készítők hozzáállásán. (Sok pénzből is lehet olyat kreálni, amitől reflexből kapcsol el, aki odatéved.) A jelenlegi kisköznek nevezett kényszermegoldást másképp nem is lehet értékelni "hasznosság" szempontjából.
 #53976  Szerző: jimmer

Ebben is van egy két érdekes felvetés.

Ahogy itt megy az "oda vissza" játék a mi is egy kisköz rádió célja címszóval, talán kiegyezhetünk abban, hogy:

- mindenkinek más az elképzelése, szinte nincs két egyforma kisköz rádió, mégha a célcsoport vagy műsorszolgáltatás fajtája skatulyázva is van.

A többség kitett maga elé egy célt, és azt próbálja több-kevesebb sikerrel elérni. Ha sikerült, vagy legalábbis jó úton halad afelé, akkor megéri üzemeltetni (az anyagiakat most nem értem bele). Ha én lennék a médiahatóság akkor kb így nézném a dolgokat. :)
 #53974  Szerző: Johnny

mimi írta:Jelenleg negyvenen működtetjük a rádiónkat, mind önkéntesek vagyunk, akiket a közös kulturális érdeklődés fog össze (nem egyetlen műfaj vagy téma, hanem az, hogy mindannyiunk érdeklődése olyan, ami nem jelenik meg a "nagy" médiában,
Az nagyon szép.
40 nem is gondoltam volna, ennyi ember melóját koordinálni kemény feladat lehet. A hallgatók is csak ti vagytok 40-en, (ha már nektek szól ti csináljátok)? Mi a közös kulturális érdeklődésetek (nem az hogy mennyen a rádió, mert az nyilván cél)? Mert az egy dolog hogy én gondolok valamire kisközösségi rádiózás néven, de kíváncsi vagyok a ti oldalatokra is, hátha a kiábrándultságom alább hagy.
 #53955  Szerző: Cicoo

mimi írta:...
Ez így mind oké, egy nagyobb városban még meg is lehet oldani egy kisköz üzemeltetését mindenféle vegetálás nélkül, ha tényleg meg tudja szólítani a célcsoportját, de lássuk be, ez egy kis ország, 10 millió lakossal, tehát amire kitalálták a kisköz rádiót, azoknak a kis csoportoknak a kiszolgálására, akikért nagy rádiót nem érdemes vagy lehetetlenség fenntartani, azok a nagyobb városokon kívül elég ritkán fordulnak elő egy 1 négyzetkilóméteres körön belül.. Szóval kis hazánkban a kisköz, mint úgy leszűkül mindenféle egyesületi, iskolai, nagyobb városok esetében városrészi rádiókra. Páran említették már, hogy biztosítani kéne egy minimális elért lakosságszámot a frekvenciák kiosztásakor, mert amíg ez nem történik meg, marad a "nesze semmi, fogd meg jól" elven kiosztott frekvencia a "csináljunk egy rádiót, amin beleböföghetjük a gondolatainkat, meg a kedvenc zenéinket az éterbe", "csináljunk kisközt, mert nem kaptunk helyi frekit" és elenyésző számban "csináljunk kisközt, mert tényleg van olyan kisközösség, akit el tudunk érni, és akik igényelnek, kiszolgálnak és fenntartanak egy saját rádiót" típusú rádiók üzemi termelése. Meg ugye ott vannak a kisköz formátumban működő rétegzenei adók.. És ezen a ponton figyelnek be az olyan kérdések, hogy attól, mert egy városban van n db jazz/house/trance/pop/techno/bármi más adott zenei stílust kedvelő ember, akiket ezen kívül az égvilágon semmi nem köt össze, az kisközösség? Erre meg lehet mondani, hogy ja, nekik frekit osztunk, pedig sehol sincs mögöttük közösség, és ezáltal mások elől veszik el a lehetőséget a rádiózásra, de az a vicc, hogy igazából ez sem áll fenn, mert elég ritka az 1 négyzetkilóméteren belül elhelyezkedő kisközösség(darabka) az országban. És itt zárul az ördögi kör.. És tökmindegy, hogy ezeket a rádiókat alapítvány működteti vagy magánszemély vagy cég, a helyzet mindig ugyanez. Szóval a dolog kell is, meg nem is. Illetve kell, csak nem így.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 164