RADIOSITE Fórum

• Direct One

#5477  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Akkor nálunk tuti optika, mert kb. ORF meg Das Erste minőségüek az HBO-k nem pedig 1-2Mbit/sec. Kevés az AMOS-on is szerintem, legalább 4-5Mbit/sec-ot megérdemelnének.
Hát az Amos-os HBO-s TP-n sincs túl sok hely, 12 csatorna van egy TP-n, átlagosan 2-3 hangsávval, teletext-el + néhány DD hangsáv, így ott se jut túl sok sávszélesség a csatornáknak.
Upc kábelen én is láttam az HBO-t és az optikai jel tényleg kifogástalan. Úgy tudom, hogy éppen ezért már az HBO is az optikai, tömörítetlen jelet preferálja, de ezt ugye nem mindegyik szolgáltató tudja megfizetni.
 #5476  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
jeek írta:Egyébként az HBO-kat milyen bitrátával adják? Múltkor mértük a PR-Telecom fejállomásán a Sport1-ét az 1,7-2,8 Mbit/sec között ugrált, az se valami nagy vasziszdasz.
A upc statikus multiplexer-eket használ, így ha kell, akkor elvileg a lehetőségekhez mérten megkapják az HBO-k is a 2,5-3 Mbps sávszélességet, de az HBO átlagosan 1,6-1,9 Mbps, az HBO2 1,6-1,8 Mbps, a Cinemax 1,5-1,7 Mbps, az HBO Comedy 1,4-1,6 Mbps.
Összehasonlításképpen az Amos-on átlagosan az HBO 1,7-2,5 Mbps, HBO2 1,7-2,3 Mbps, Cinemax 1,9-2,1 Mbps, HBO Comedy 1,7-2,2 Mbps.
Akkor nálunk tuti optika, mert kb. ORF meg Das Erste minőségüek az HBO-k nem pedig 1-2Mbit/sec. Kevés az AMOS-on is szerintem, legalább 4-5Mbit/sec-ot megérdemelnének.
 #5475  Szerző: mlaszlo

jeek írta:Egyébként az HBO-kat milyen bitrátával adják? Múltkor mértük a PR-Telecom fejállomásán a Sport1-ét az 1,7-2,8 Mbit/sec között ugrált, az se valami nagy vasziszdasz.
A upc statikus multiplexer-eket használ, így ha kell, akkor elvileg a lehetőségekhez mérten megkapják az HBO-k is a 2,5-3 Mbps sávszélességet, de az HBO átlagosan 1,6-1,9 Mbps, az HBO2 1,6-1,8 Mbps, a Cinemax 1,5-1,7 Mbps, az HBO Comedy 1,4-1,6 Mbps.
Összehasonlításképpen az Amos-on átlagosan az HBO 1,7-2,5 Mbps, HBO2 1,7-2,3 Mbps, Cinemax 1,9-2,1 Mbps, HBO Comedy 1,7-2,2 Mbps.
 #5474  Szerző: mlaszlo

jeek írta:Eddig csak az HBO-t sikerült letöltenem, ott a logo könyékén látok enyhe tömörítést, ill. az elmosódott háttereknél mintha kicsit kockásodna.
Köszönöm a véleményt. Csak azért érdeklődöm, mert ugye sokan azt mondják, hogy a direct egy agyontömörített vacak, ami nézhetetlen. Az egyik ismerősnek szintén direct-je van és nemrég vett egy (ha jól tudom) 81 cm-es LCD tv-t és én nem láttam rajta annyira vészesen rossznak a csatornákat és nem tudom, hogy esetleg én vagyok igénytelen vagy tényleg nem annyira rossz a minősége, mint ahogyan azt néhány mondják. (Az HBO-k most kivételek, mert azoknál szerintem nem stimmel valami.)
 #5473  Szerző: tomee87

Egyébként az HBO-kat milyen bitrátával adják? Múltkor mértük a PR-Telecom fejállomásán a Sport1-ét az 1,7-2,8 Mbit/sec között ugrált, az se valami nagy vasziszdasz.
 #5472  Szerző: tomee87

Eddig csak az HBO-t sikerült letöltenem, ott a logo könyékén látok enyhe tömörítést, ill. az elmosódott háttereknél mintha kicsit kockásodna.
 #5470  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Értem, nálunk nem volt baj egyik HBO minőségével, a Comedy is szép volt.
Bár információm szerint a PR-hez már az összes HBO közvetlenül, optikán megy, lehet ezért jók a Comedy-n a DVB feliratok :mrgreen:
Az Amos-on nincs gond a DVB feliratokkal, mert a Comedy ugye onnan jön és a felirattal nincs probléma (egyedül a szürke beltéri akad ki az ajánlók feliratain), csak a képminősége gyengébb, mint a többi HBO-nak.
Egyébként nem tudom, hogy sikerült-e megnézni a videókat. Ha igen, akkor megkérdezhetem, hogy akinek nincs direct-je, milyennek találja a csatornákat a kábel tv-hez képest? (Egy pici minőségromlás van a videókon a konvertálás miatt). Mert elvileg az HBO-k az egyik leggyengébb minőségű csatornák a Direct-en, egyedül a Travel és az AXN rosszabb nála, de ott a gyenge minőségű feed az oka.
 #5469  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
Budapestről a direct feladóállomására az HBO, HBO2 és a Cinemax megy optikán. Az HBO Comedy-t az Amos-os feed-ről veszik, állítólag emiatt is ilyen gyenge minőségű, mert a tömörített jelet kell újratömöríteni. Végülis logikus, hogy pont a prémiumcsatornán kell spórolni ...
Értem, nálunk nem volt baj egyik HBO minőségével, a Comedy is szép volt.
Bár információm szerint a PR-hez már az összes HBO közvetlenül, optikán megy, lehet ezért jók a Comedy-n a DVB feliratok :mrgreen:
 #5468  Szerző: mlaszlo

jeek írta:UPC Direct honnan szedi az HBO-kat?
Budapestről a direct feladóállomására az HBO, HBO2 és a Cinemax megy optikán. Az HBO Comedy-t az Amos-os feed-ről veszik, állítólag emiatt is ilyen gyenge minőségű, mert a tömörített jelet kell újratömöríteni. A Comedy-n mondjuk nincs olyan sok néznivaló, de azért bosszantó, hogy pont a prémiumcsatornán spórolnak, hogy drága kivinni optikán.
 #5466  Szerző: tomee87

UPC Direct honnan szedi az HBO-kat?
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 64