RADIOSITE Fórum

• Direct One

#5494  Szerző: mlaszlo

téeszelnök írta: pl. természetfilmhez fontosabb a képminőség, mint barátokközthöz? :)
Hát igen, van aki Magdi anyust szeretné jó minőségben látni, én mégis inkább egy természetfilmre voksolnék jobb minőségben :mrgreen:
 #5493  Szerző: mlaszlo

Sz. írta: Az EchoTV-nek gyönyörű, tűéles képe volt, amíg az Amoson volt a kábelfeed. Olyasmi, mint most a vital tv-nek.
A Sport1-2-nek nagyon szép képe van a Digin, olyasmi, mint a Siriusos Viasat3-nak.
Akkor az Echo-nál nem tudom, hogy mi lehet a gond, mert én Budapesten upc analóg és digitális kábelen sem látom jobbnak, mint a Direct-en.
 #5492  Szerző: t

mlaszlo írta:Én ennél azt nem értem, hogy a Nat Geo és a Discovery átlagosan 2,3-2,5 Mbps sávszélességgel megy, míg a tv2 és az RTL 1,8-2 Mbps-al, akkor hogy lehet, hogy utóbbi kettőnek mégis sokkal szebb a képe, mint a két dokumentumcsatornának?
pl. természetfilmhez fontosabb a képminőség, mint barátokközthöz? :)
 #5491  Szerző: mlaszlo

Zsolt írta: Hasonló eset történt nálunk is az Antenna Digital-lal, miszerint a bekötés után csak 1-2 hónappal később derült ki (addig minden csatorna ment), hogy benne se vagyunk a rendszerben. A lényeg csak annyi, hogy az AD-nál fel sem merült, hogy kiszámlázzák ezt az időszakot... (Na jó, így tovább tart a hűségnyilatkozat)
Ez egy korrekt hozzáállás, sajnos a upc-nél nem így ment :(
 #5489  Szerző: Sz.

mlaszlo írta:
jeek írta:Amit a UPC-sek közül én rossznak látok: Echo TV (még 37cm-es tv-n is pixelesedik), Sport1-2, Extreme Sports, MTV Hun, Viva TV, kicsit a CN/TCM.
Az Echo tv a digitális kábelen is borzasztó, pedig oda optikán érkezik, szerintem a csatornánál lehet valami gond. Az Extreme Sport tényleg trágya minőségű, de azt elvileg a kábelesek nem a Direct-ről szedik, hanem a Telstar műholdról. A CN/TCM kicsit életlen. Az MTV és a Viva nagyjából a forrással megegyező minőségben megy.
A Sport1-2-vel viszont nem látok problémát, szerintem nem rosszabbak, mint a többi magyar nyelvű sportcsatorna. Én meglepődtem, hogy az Eurosport2-őn rosszabb minőségben megy a Premier Lague, mint korábban a Sport TV-n.
Az EchoTV-nek gyönyörű, tűéles képe volt, amíg az Amoson volt a kábelfeed. Olyasmi, mint most a vital tv-nek.
A Sport1-2-nek nagyon szép képe van a Digin, olyasmi, mint a Siriusos Viasat3-nak.
 #5488  Szerző: Zsolt

mlaszlo írta: Azért ezzel vigyázni kell. Induláskor nekünk is elkavarta a szerelő a papírjainkat és két és fél hónapig nem jött csekk. Egy beltéri csere kapcsán derült ki két hónap után, hogy benne se vagyunk a rendszerben, akkor vitték be a szerződés alapján az adatokat. Így egyszerre 3 hónapot kellett kifizetni.
Hasonló eset történt nálunk is az Antenna Digital-lal, miszerint a bekötés után csak 1-2 hónappal később derült ki (addig minden csatorna ment), hogy benne se vagyunk a rendszerben. A lényeg csak annyi, hogy az AD-nál fel sem merült, hogy kiszámlázzák ezt az időszakot... (Na jó, így tovább tart a hűségnyilatkozat)
 #5487  Szerző: mlaszlo

jeek írta:Amit a UPC-sek közül én rossznak látok: Echo TV (még 37cm-es tv-n is pixelesedik), Sport1-2, Extreme Sports, MTV Hun, Viva TV, kicsit a CN/TCM.
Az Echo tv a digitális kábelen is borzasztó, pedig oda optikán érkezik, szerintem a csatornánál lehet valami gond. Az Extreme Sport tényleg trágya minőségű, de azt elvileg a kábelesek nem a Direct-ről szedik, hanem a Telstar műholdról. A CN/TCM kicsit életlen. Az MTV és a Viva nagyjából a forrással megegyező minőségben megy.
A Sport1-2-vel viszont nem látok problémát, szerintem nem rosszabbak, mint a többi magyar nyelvű sportcsatorna. Egyedül ezt a letter box-os közvetítéseket kéne rendbe rakniuk.
Én egyébként meglepődtem, hogy az Eurosport2-őn rosszabb minőségben megy a Premier Lague, mint korábban a Sport TV-n, pedig csak egy 55 cm-es tv-n néztem rá upc kábelen. Nem tudom, hogy a upc vagy a csatorna hibája, de egy erősen tömörített kép volt a hétfői meccsnél.
 #5486  Szerző: tomee87

Amit a UPC-sek közül én rossznak látok: Echo TV (még 37cm-es tv-n is pixelesedik), Sport1-2, Extreme Sports, MTV Hun, Viva TV, kicsit a CN/TCM.
 #5485  Szerző: mlaszlo

MikySoft írta:Nekünk egy 105 centis LCD tévénk van, és nincs olyan csatorna (a HD-kon kívül) ami ne pixelesedne.
Talán a német csatornák normálisak, de az meg nem a upc direct érdeme. Amiket a UPC ad fel, azok elég pocsék minőségűek, de
egy kisebb tévén semmit nem lehet érzékelni.
A 81 cm-esen is látszódtak a tömörítési hibák, gondolom akkor a nagyobb tv ezt mégjobban előhozza.
Azon viszont meglepődtem, hogy a sokak által etalonnak tartott német RTL-nek nem volt olyan szép képe, látszott rajta a tömörítés.
MikySoft írta:A Tv2, RTL Klub elviselhető, de azok is eléggé pixelesednek. A NatGeo meg olyan szürkés, elég csúnya.
Az HBO Comedy katasztrófa, Budapest TV szintű.
Én ennél azt nem értem, hogy a Nat Geo és a Discovery átlagosan 2,3-2,5 Mbps sávszélességgel megy, míg a tv2 és az RTL 1,8-2 Mbps-al, akkor hogy lehet, hogy utóbbi kettőnek mégis sokkal szebb a képe, mint a két dokumentumcsatornának?
MikySoft írta:Amúgy a mai napig ingyen nézzük az HBO csatornákat, mert nem találják a cégnél a PVR-hez tartozó szerződést.
Ebből kifolyólag a 9000 Ft-os díjat sem számlázta még a UPC. :mrgreen:
Azért ezzel vigyázni kell. Induláskor nekünk is elkavarta a szerelő a papírjainkat és két és fél hónapig nem jött csekk. Egy beltéri csere kapcsán derült ki két hónap után, hogy benne se vagyunk a rendszerben, akkor vitték be a szerződés alapján az adatokat. Így egyszerre 3 hónapot kellett kifizetni. Mondjuk rendesek voltak, mert felajánlottak részletfizetési kedvezményt, hogy ennek a 3 hónapnak a havidíját szétbontják több hónapra, de akkor még nem volt HBO-nk, így nem volt nagy összeg és inkább egyben befizettük. Ezt csak azért említettem, hogy nehogy az legyen, hogy majd egyszerre kiszámlázzák visszamenőleg több hónapra a plusz díjakat.
Az egyik ismerősömnek 3 hete kötöttek be két társkészüléket és rossz csomagot aktiváltak a társkészülékeken, így most már 3 hete ingyen megy nekik az HBO Max Pak :)
 #5481  Szerző: rsite1

Nekünk egy 105 centis LCD tévénk van, és nincs olyan csatorna (a HD-kon kívül) ami ne pixelesedne.
Talán a német csatornák normálisak, de az meg nem a upc direct érdeme. Amiket a UPC ad fel, azok elég pocsék minőségűek, de
egy kisebb tévén semmit nem lehet érzékelni.

A Tv2, RTL Klub elviselhető, de azok is eléggé pixelesednek. A NatGeo meg olyan szürkés, elég csúnya.
Az HBO Comedy katasztrófa, Budapest TV szintű.

Amúgy a mai napig ingyen nézzük az HBO csatornákat, mert nem találják a cégnél a PVR-hez tartozó szerződést.
Ebből kifolyólag a 9000 Ft-os díjat sem számlázta még a UPC. :mrgreen:
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 64