RADIOSITE Fórum

• IP alapú rádiózás

#56474  Szerző: SySERR

Mauro írta:Nem tűnik rossz adónak.
Szépe szól Sangean WFR-1-en. :)

http://armageddonfm.net
Kapott a radio egy jo kis StereoTool nevu adasprocit :)
 #55829  Szerző: Zeegee22

Cicoo írta:Ez mind oké. De még egyszer kérdem: tulajdonképpen miért kell fizetni nekik? Benne van a szerzői jogi törvényben? Vagy egyszer régen összeállt x db kiadó és x db előadó, hogy nekünk akkor most ezek és ezek a jogaink vannak, és ezt most jól megvédjük? Vagy hogy is működik ez?
* Szerintem ezt sose tudjuk meg, szerintem jobb is...
* Magyarország - Én így "szeretlek"... :punch:
 #55826  Szerző: Cicoo

Ez mind oké. De még egyszer kérdem: tulajdonképpen miért kell fizetni nekik? Benne van a szerzői jogi törvényben? Vagy egyszer régen összeállt x db kiadó és x db előadó, hogy nekünk akkor most ezek és ezek a jogaink vannak, és ezt most jól megvédjük? Vagy hogy is működik ez?
 #55823  Szerző: Zeegee22

Cicoo írta:
Zeegee22 írta:Egy működő webrádió 30.000-40.000 ből jön ki. Most ezt a mai gazdasági helyzetben?
Jó persze, nem kötelező webrádiót üzemeltetni...
Ha többen csinálják, csak össze tudják adni, utána meg - ha sikerül felfuttatni - csak sikerül kitermelni reklámokból, egyebekből. Ha másra nem is, annyira jó ez az egész, hogy kiszűri a komolytalan próbálkozásokat. Viszont komoly próbálkozásból is jópár igénytelen van. Ők meg maradnak, ha van elég el*aszni való pénzük rá.

Viszont a kérdésem még mindig függőben, hogy most akkor kik ezek a jogvédők, kiket védenek, és ki jogosítja fel őket pénzbeszedésre, a ... tulajdonképpen miért is? :roll:
:lol: :D Na akkor: :yeah:
1. Artisjus: Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete.
2. Mahasz: A Mahasz feladata hogy, ellássa tagjai gazdasági, jogi, érdekvédelmi képviseletét, hazai és nemzetközi téren egyaránt
- közreműködjön a szakmára vonatkozó jogszabályok előkészítésében - figyelemmel kísérje a szakmát érintő állami és közigazgatási intézkedéseket, szükség esetén fellépjen a szakma érdekében
- tagjai számára biztosítsa a versenysemlegességet
- fellépjen a hanghordozók jogosulatlan előállítóival és terjesztőivel
szemben
- rendszeres slágerlistákat, statisztikákat közöljön a zenei piac aktuális állapotáról, szükség esetén piackutatást végezzen vagy végeztessen
- a hangfelvétel előállítók közös jogkezelő szervezeteként kihirdesse a kollektív jogkezelés körébe utalt jogdíjak tarifáit, begyűjtse a jogdíjakat a felhasználóktól és felossza azokat a hangfelvétel-előállítói jogosultak körében
3. EJI: Tulajdonképpen a fenti 2 szervezet 3. verziója :yeah:
4. Proart: a fenti 3 szervezet együttese

* Magyarul 2-3 helyre fizeted ugyanazt! Hogy a befizetett összeg valójában a szerzőkhöz, előadókhoz kerülnek, vagy esetleg a további " védelemre" használják -e fel... az valószínűleg a csukott ajtók titka marad....
Remélem ezzel nem nagy hülyeséget írtam...
 #55821  Szerző: Cicoo

Zeegee22 írta:Egy működő webrádió 30.000-40.000 ből jön ki. Most ezt a mai gazdasági helyzetben?
Ha többen csinálják, csak össze tudják adni, utána meg - ha sikerül felfuttatni - csak sikerül kitermelni reklámokból, egyebekből. Ha másra nem is, annyira jó ez az egész, hogy kiszűri a komolytalan próbálkozásokat. Viszont komoly próbálkozásból is jópár igénytelen van. Ők meg maradnak, ha van elég el*aszni való pénzük rá.

Viszont a kérdésem még mindig függőben, hogy most akkor kik ezek a jogvédők, kiket védenek, és ki jogosítja fel őket pénzbeszedésre, a ... tulajdonképpen miért is? :roll:
 #55820  Szerző: Zeegee22

Cicoo írta:
Zeegee22 írta: "Ennél többet csak azoknak a
rádióknak kell fizetni, amelyeknek reklám bevételeik is vannak. Ezért az
összegért gyakorlatilag azt játszanak, amit csak akarnak. "
Erre inkább csak ennyit: :gülü2:

Amúgy miért is kell nekik fizetni? Szóval mik ezek a szervezetek tulajdonképpen? Bennem felmerülnek olyan kérdések, hogy ha - tegyük fel - én csak netlabeleken megjelent zenéket teszek közzé, vagy kiadatlan zenéket, akkor is fizetnem kell?
Ha az a szerző akinek tulajdonában van az a mű ami nincs kiadva, akkor csak az ő engedélye kell a közzétételére/sugárzására szerintem...

Egyébként tényleg nem értem ezt...habár Magyarisztán. Évek óta nem változik semmi -e téren. Most komolyan, havi 20.000-25.000 Ft + minőségi szerverdíj kb. 8-10.000 Ft + domain + tárhely. Egy működő webrádió 30.000-40.000 ből jön ki. Most ezt a mai gazdasági helyzetben?
 #55819  Szerző: Cicoo

Zeegee22 írta: "Ennél többet csak azoknak a
Erre inkább csak ennyit: :gülü2:

Amúgy miért is kell nekik fizetni? Szóval mik ezek a szervezetek tulajdonképpen? Bennem felmerülnek olyan kérdések, hogy ha - tegyük fel - én csak netlabeleken megjelent zenéket teszek közzé, vagy kiadatlan zenéket, akkor is fizetnem kell?
 #55815  Szerző: Zeegee22

...valamint 3 szervezettel kell leszerződni, és bejelentési kötelezettség az NMHH felé...MAHASZ, EJI, ARTISJUS.

Az Artisjus felé a weboldalán szereplő összeg szerint 12.000 Ft.
A Mahasz felé kb. 7.000 Ft.
Az e-mailben pont fordítva szerepelnek az összegek. :S
"Ennél többet csak azoknak a
 #55813  Szerző: Snake

Egészen pontosan 24,5K a havi befizető összeg a 2társaságnak.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 99