RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#57125  Szerző: Ati7

Megtudná-e valaki mondani, hogy a Magyar Kat. Rádió hány Kw-ra csökkenti az adóteljesítményét? (kezdetben Szolnok 135 Kw).
 #56921  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:Pedig ott van a lényeg is:
"A magyar nyelvű evangéliumi programok sugárzását a TWR 1961. július 5-én kezdte Monte Carlóból. A rövidhullámú adások mellett 1992. október 1-én középhullámon is megszólalt az első magyar nyelvű adás. A középhullámú adások sugárzása még ma is Tiranából történik, arról az adóállomásról, amelyet az oroszok terveztek és a kínaiak építettek azzal a céllal, hogy a kommunizmus és az ateizmus eszméit hirdesse Kelet-Európa népeinek."
asszem itt volt a Radio Tirana is igen jellegzetes szignállal kezdte az adást. "Radio Tyirana porbaskadötaret" vagy vmi ilyen :D
 #56918  Szerző: Ati7

Kösz.
 #56917  Szerző: Pasa

Ha jól tudom, 500 kW.
 #56916  Szerző: Ati7

Azt tudod-e, hogy hány kw-al nyomatják?
 #56915  Szerző: Pasa

Pedig ott van a lényeg is:
"A magyar nyelvű evangéliumi programok sugárzását a TWR 1961. július 5-én kezdte Monte Carlóból. A rövidhullámú adások mellett 1992. október 1-én középhullámon is megszólalt az első magyar nyelvű adás. A középhullámú adások sugárzása még ma is Tiranából történik, arról az adóállomásról, amelyet az oroszok terveztek és a kínaiak építettek azzal a céllal, hogy a kommunizmus és az ateizmus eszméit hirdesse Kelet-Európa népeinek."
 #56914  Szerző: Ati7

Igen, ezt a honlapot ismerem, de ez nekem nem elég az amit ott írnak.
 #56907  Szerző: Ati7

Valaki tudna mondani valamilyen adatot a Magyar Evangélikus Rádióról
(Mera)? Mert az adójáról semmit nemtudok.
 #56035  Szerző: Pasa

Nem mindig, csak sötétedéstől világosodásig. ;)
  • 1
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 402