RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#57235  Szerző: Pasa

LuciFerko írta:Hát én így 22-25 évesen élnék akkoriban
Én meg akörül voltam akkoriban. :shock: És bizony jó volt. A Juventus meg 1993-as FM-en indulásakor is nagyon jó volt. Külön kedveztek a magnósoknak, mert volt szombatonként egy Bulizenék c. műsor, ahol a legújabbakat adták le elejétől végéig. Pár kazetta megtelt akkor. :yes:
 #57216  Szerző: LuciFerko

Hát én így 22-25 évesen élnék akkoriban:) Mekkora nagy menő lennék a hifi cuccal meg az eredeti dr alban kazival :) Meg akkoriban nagyobb közösségi érzés volt a fiatalokban. Ma minden a fészbúk és az msn körül forog. Énis fentvagyok ezeken. Miért? Mert itt érem el a barátokat, haverokat, csajokat. Pedig mennyivel jobb lenne a valós térben összejönni esténkét egy jót dumálni, hülyülni :)
Na meg akkor mekkora sláger volt a 386-os gép.. Prince of Persia... Norton commander... CGA monitor :)
 #57214  Szerző: Sokol404

Igen, egy :vomit:-adék a mai "rendszer". De ha filozófiailag átgondolva; ha valóban visszamehetnénk abba a korba, akkor onnantól kezdve újra át kellene élnünk ugyanezt, ami már megtörtént, így ami most van, az abból a szemszögből nézve éppen hogy ránk várna. Ismét. Ki akarná ugyanezt, még egyszer átélni? :roll:
Ámde, feltéve ha formálni lehetne a jövőt, akkor onnan hatással lehetnénk a mai korra, és nem minden ugyanúgy történne meg, majd közben szépen lassan ismét megélnénk a 2010-es évet, csak éppen máshogy, mint előtte.

A változás nem mindig jelent pozitívumot (sokan azt képzelik!), a változás önmagában se nem jó, se nem rossz, de a hatása már lehet + vagy - . Tehát pl. a szlogent nézve: "Változtatunk az egészségügyön!" --> ez azt is jelentheti, hogy szétromboljuk azt egészet :gülü2: .

A Juventus szerintem 1995-től 1997 végéig volt a legjobb (ez nagyon rövidke idő ám, bele se gondolunk, hogy csak 3 év, és mégis mennyi emléknyomot hagyott az emberekben), 1998-ban már az előző évi slágereket ismételték naponta 5-ször, semmi vérfrissítés nem történt, úgyhogy a KH-ú megszűnése napjára tisztára ellaposodott. Ebből már gondolni lehetett, hogy valami probléma van, és közeleg a vég.
Ezt pótolva, URH-n tudtam volna fogni itt a déli határon a 89,5-öt, annak ellenére, hogy a Petőfi Rádió a 89,4-en Csávolyról akkor kezdett el üzemelni, ha a Szabadkai Rádió a 89,6-on nem indította volna el adását. Tették volna máshova, hiszen kell az ottani magyaroknak is adó, tehát amúgy semmi bajom vele.
 #57209  Szerző: LuciFerko

Amúgy visszamennék abba az időbe... Most ez egy szar amibe élünk, már bocs :S
 #57208  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:ez valami szar magnóval lett felvéve a valóságba sokkal jobb volt.
Szerintem is, mert én 1995-től egészen a (középhullámú) megszűnéséig hallgattam egy minőségi táskarádióval, és arra emlékszem, hogy Kósa L. Adolf valamint egy műsorvezetőnő a jó zenékhez szánt, és a strandolóknak is szóló jókedélyű hozzászólásait, az általuk felolvasott híreket tisztán meg lehetett érteni /nem úgy, mint szégyenszemre a solti Kossuth-adón, hogy előtte (vagy közben) füllel és aggyal külön rá kell hangolódni, hogy a pösze hangzás közepette minden egyes szót tisztán és elsőre megérthessünk/, tehát nem volt az a siófoki adó olyan rossz akkoriban. :party:
 #57201  Szerző: LuciFerko

ez valami szar magnóval lett felvéve a valóságba sokkal jobb volt.
 #57189  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:http://www28.zippyshare.com/v/26193453/file.html
ilyen volt a Juventus a 810 khz-en :) Néha belehallatszik a macedón adás :P
Tisztelt LuciFerko!

Ritka, és értékes felvétel! Bárcsak nekem is, vagy másoknak is lennének ilyenek. :blush: -főleg erről az adóról!

Még kb. 2 éve kérdeztem a fórumban, hogy akkoriban milyen volt a modulációja a siófoki Juventusnak; és most megkaptam rá a pontos választ! :shock: Hát, eléggé átlagos, de tényleg nem olyan brummos, mint a solti Kossuth. 8-) Azért jobbra számítottam -így távlati emlékezetből-, pl. a magashangok terén (kb. olyanra, mint a temesvári 630 kHz, most már tényleg felteszek róla egy felvételt!!!), de így is jó, hiszen sokan hallgattuk, és szerettük. Jó volt az így is, legalább szólt... Átnéztem egy progival, és 17 000 Hz-ig vette fel a magnód, de a szűrővel lecsapva úgy hallottam, mintha a tényleges AM-sávszél 6000 Hz lenne, ami szerintem dicséretes!
Itt persze, lehet, hogy a készülék "segít be" egy kicsit, hogy mégse 4500 legyen, de ez csak elmélet, mivel MKR-es felvételnél én is ennyit mértem (6000 Hz-et) a Sokol-családba tartozó fejlettebb 404-esnél. Biztos van benne valami... :-)

Meg külön érdekesség, hogy úgy hangzik, mintha sztereó volna.
Ezért jó dolog sztereó rádiós magnóval felvenni AM-adást! (aki érti, érti) :boldog:
 #57188  Szerző: Sokol404

Gabeedj írta:Szomorú,de egyet kell értenem ,hiszen a hallgató csak addig számít,még kéri a dalt és isteníti őket,egyébként meg le vannak szarva .Ha érdekelné ezeket az adókat a hallgató,akkor lenne jó rádiózás,ami régen megvolt ,csak időközben elveszett.Marketing ez a legfontosabb.Arcoskodni ,az egekig magasztalni kínálataikat és nagyokat mondani.
Ja. :S Ha megfigyelitek, vhogy mindig mindegyik rádióban "az igazi zenei változatosságról" papolnak, aztán meg következik egy Gypsy Kings: Bamboleo, vagy az évente kétezerszer hallott "Konga". :punch: Ker.rádiót már nem is érdemes hallgatni. Sajnos itt tartunk.
 #57132  Szerző: Gabeedj

Szomorú,de egyet kell értenem ,hiszen a hallgató csak addig számít,még kéri a dalt és isteníti őket,egyébként meg le vannak szarva .Ha érdekelné ezeket az adókat a hallgató,akkor lenne jó rádiózás,ami régen megvolt ,csak időközben elveszett.Marketing ez a legfontosabb.Arcoskodni ,az egekig magasztalni kínálataikat és nagyokat mondani.
 #57116  Szerző: szemilan

Ebben az országban addig nem csinál sennki semmit amíg dől a pénz. Ha meg kevesebb lesz,. akkor jön a kapkodás. Már nem a hallgató számít..az mindössze, csak látszat keltés. Erre tökéletes eszköz a kívánságműsor.
A marketing a fontos semmi más.
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 260