RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#58057  Szerző: Pasa

pébégáz írta:A középen levő led kijelző mit mutat ?
Frekvenciát. :yes:
 #58056  Szerző: pébégáz

Szép darab. A középen levő led kijelző mit mutat ? Mert látom, hogy analóg hangolású.
 #58046  Szerző: VR5000

Nocsak, hogy felpörgött ez a fórum... :shock:

És pont most nem voltam itthon 5 napig.

Nem baj, majd megpróbálom bevetni a legújabb szerzeményemet: Panasonic DR48
Kép

Aminek szerintem kimagasló KH-HH érzékenysége van a készülékházon kívül elhelyezett, forgatható, állítható ferritantennáknak köszönhetően:
Kép
;) :yes:
 #58026  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:Ma hajnalban is próbálkoztam Belgráddal a 684-en, és valóban nagyon gyengén, de jött. Tehát működik, de vicc a teljesítménye. A 90-es években nappal is hallgatható térerővel volt jelen itt mifelénk. Igaz, akkor a "nagy" Jugoszlávia fő adója volt, ma meg már csak a "kicsi" Szerbiáé, bár így még azt sem fedi le.
régen a papám majdnem minden délután hallgatta a zenés műsort, ugyanis ottani születésű és kitűnően beszélt szerbül, szerette a zenéjüket.
egyszerű zsebrádióval is üvöltött :)
 #58008  Szerző: Pasa

Ma hajnalban is próbálkoztam Belgráddal a 684-en, és valóban nagyon gyengén, de jött. Tehát működik, de vicc a teljesítménye. A 90-es években nappal is hallgatható térerővel volt jelen itt mifelénk. Igaz, akkor a "nagy" Jugoszlávia fő adója volt, ma meg már csak a "kicsi" Szerbiáé, bár így még azt sem fedi le.
 #58000  Szerző: LuciFerko

az 1071 khz-n egész jól jön a Radio Ma'aref 3030 km-ről, 100kW :)
 #57993  Szerző: LuciFerko

igen ez a leg erősebb orosz ami jön nálam. Persze van az 1548 khz, de az moldáviából megy.
 #57992  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:
Sokol404 írta:
LuciFerko írta:na pár tegnapi vétel:
http://www.youtube.com/watch?v=X02rEA3gqQc
orosz adás az 1089 bika térerővel. Mi lehet ez?

semmi tipp?
Ezt én is szoktam fogni, tényleg nagyon erős. :shock: A háttérzenéből meg a túl sok magasból ismertem fel. Ez az egyetlen KH-ú adó, amelynél a magashangot abban a reményben, és úgy állították be, mintha ezzel a sávszélt egyáltalán növelni tudnák. Holott azt így nem lehet -de érdekes a hangja.

Itt vannak az adatai:

http://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_ ... 1&kHz=1089

1089 kHz - Radio Rossii, Tbiliszi 1,2 MW és ahogy a többiek írták, biztos nem antifading antenna!

Amúgy pont ugyanennyivel ad (ide nem messze ;)) a Radio Skopje/Radio Makedonija (810 kHz), de az ehhez képest egész halk + néha még megtalálni is nehéz, úgy "belesimul" a többi adóba.

az Tbilisskaya, Csecsenföldön van:) Tbiliszi az Grúzia fővárosa.

:blush: Ó, okoskodom én itt. :punch:
Akkor viszont jó messziről fogjuk. Azt hiszem, ez AZ az adó, ami késő délután is -egy ideje- jönni szokott!
 #57990  Szerző: Sokol404

Pasa írta:684 kHz sugároz, néha kivehető a zajból. Asszem csak pár kilowattal, mióta lebombázták.
Éjjel voltak zivatarok Boszniában és Horvátországban a Dinári hegyek térségében, ott most egy mediterrán ciklon örvénylik. Ezek fényei a déli határunktól elvileg láthatóak lehettek. Kb. 300 km az a távolság, ahonnan még éppen látszik éjjel a villám fénye. AM-zavarokat azonban akár 1000 km-re is okozhat a villámlás, mivel ugyanúgy terjed éjjel, mint a rádióadások.
A földrengések és a fényjelenségek összefüggéséről inkább le sem írom a véleményemet... :sealed: :x
Köszönöm, Pasa! ;) Ezt a nagyjából 300 km-t én is tapasztaltam, mert idén nyáron a keleti égboltra tekintve éjszaka némi távoli villámlást láttam, hang meg sehol. Utánanéztem másnap a met.hu-n, és kiderült, hogy az éppenhogycsak látszódó villámok Békés-megye DK-i csücskén voltak! Nagyon messze ide.

Valóban a rádió még távolabbról is fogja, mint ahogy a szemünk látná, ez a jellegzetes recsegés pl. még ilyenkor is LW-n igen gyakori (igaz, a nyárnak már vége).
Csak tegnap, mondom, MW-n kegyetlen nagy sercegések voltak (a France Bleu 1278-ba, az MKR 1341-be is rendesen belevert).

(Mi LuciFerko-val privátban lerendeztük a dolgot, ezt a bizonyos "összefüggést". 8-) A teóriám a következőkre utalva épült: csak címszavakat mondok: H.A.A.R.P., :fuckyou: NWO (sic!) :vomit: )

Piece! :yeah:
  • 1
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 402