RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#59026  Szerző: Pasa

Mi az az UVB-76?
(Ultra Viola Bulldogs? :hehe: )
 #59008  Szerző: VR5000

LuciFerko írta:VR5000 neked most jön az UVB-76?
Jön! 4625 kHz. :yeah:

De ritkán szoktam hallgatni.
Kicsit unalmas a műsor. :sleep:
 #59006  Szerző: LuciFerko

VR5000 neked most jön az UVB-76?
 #59005  Szerző: VR5000

donder írta:bár 5 kW AM-en egészen jól elterjedhet...
Természetesen!
Rövidhullámon, 10 MHz felett! ;)
 #58948  Szerző: donder

bár 5 kW AM-en egészen jól elterjedhet...
szóval elképzelhető, de ilyen távolságból tényleg szemügyre lehetne venni azt az antennát (+ a vevőt... ) :)
 #58942  Szerző: VR5000

Sokol404, Te ömleszted az infót, nehéz megemészteni :S
Most csak ennyit, ha szereted a régi slágereket a R. 5 Nostalgia 747 kHz-en Flevolandból jól jön! :yeah:

Ha neked 5 kW-os holland adó bejön azzal az új magasantennával, akkor már tényleg kíváncsi vagyok rá :question: :stare:
 #58938  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:SW-n tegnap hallgattam a Family Rádiót. (Hm: szerintetek ez egy szekta rádiója, vagy esetleg olyan, mint a MERA?) Mert tegnap megtudhattam, hogy a világvége új időpontja 2011. május 21-e.
felvetted? :shock: :shock: :shock:
 #58937  Szerző: Sokol404

Sziasztok!

Egy kis pontosítás: a belgrádi adás a 684 kHz-en (melyet kérdeztetek itt páran tőlem) nekem már máskor is bejött, csak nem tudtam, hogy az az. ^^ Csak éjszaka vételeztem az egyszerű Sokol404 ferritantennájával, és mindig olyan jó modern zenék szóltak rajta, a háttérben sípoló hanggal, műsorvezetés nélkül, hogy -az irány és az előbbiek miatt- meg voltam győződve róla, hogy ez egy szerbiai KA-LÓZ-ADÓ! :shock:
Szóval, tévedtem, amikor azt írtam, hogy nem jön be; már 1-2 éve felfigyeltem rá.

Egyébként nálam ettől a kisebb távolságtól függetlenül eléggé időszakos a vétele, az 1503 kHz Beograd202-höz hasonlítható.

828 kHz: végre van értelme DX-elni! :boldog: 2010. okt. 18-án visszatért középhullámra a legnépszerűbb régi slágereket játszó, brit DX-erek körében is hallgatott (1989-től működő) holland kereskedelmi adó, a Radio 10 Gold! www.radio10gold.nl

Hihetetlen, ugyanis 2007 őszén megszűnt középhullámon sugározni, addig az 1008 kHz-ről adott 400 kW-tal!!! Simán szólt -bármilyen egyszerű rádióval (pontosabban: szépen beterjedt). A megszűnése után egy evangéliumi rádió kapott helyet ugyanitt 200 kW-tal, a GroetNieuws Radio (kb. így írják), ami keresztény vallásos zenéket játszik. Ez ugyan megmaradt a mai napig is, de a Radio10Gold, ez a -számomra kedvenc- holland könnyűzenei adó most a 828 kHz-et kapta mindössze 20 kW-tal, és azt olvastam, sőt tapasztaltam is, hogy éjszakára (éjfél után) lecsökkentik a teljesítményét 5 kW-ra. :| Mondjuk abból is bejött valami az utóbbi napokban, de most a 20 kW-os jelből próbálok elcsípni értelmes részleteket, jó zenéket, ha összegyűlik elég, rögtön feltöltöm.
Kár érte, mert pl. amit LuciFerko is felmásolt a Youtube-ra a 891 kHz-es, szintén 20 kW-os dance-zenei adóból, az nekem nem akaródzik bejönni, holt zónában lehetek, + nagyon összefédel mással.
Nagyjából így vagyok a 828-cal is: a 819-en egy olasz adó van (ez nem zavarna be), de az olaszt elnyomva ugyanott néha valami DRM-zaj is belemar, ami "átsistereg" a 828 kHz-re is. Ha az nem lenne, azért úgy-ahogy, élvezhetetlen minőségben, de szólna. 8-)

/Egy ideje azzal az új magasantennával vadászok MW-n - SW-n, ezért pihentettem a Fórumot./

SW-n tegnap hallgattam a Family Rádiót. (Hm: szerintetek ez egy szekta rádiója, vagy esetleg olyan, mint a MERA?) Mert tegnap megtudhattam, hogy a világvége új időpontja 2011. május 21-e.
  • 1
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 402