RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#62278  Szerző: Kiru

A hallgatottsági adatokon látszik,hogy sokan hallgatják a Rádió 1 -et és,hogy erősek .
 #62216  Szerző: Dave1988

Cicoo írta:
Dave1988 írta:A másik ok, hogyha pályázatot írnak ki és valaki vállalja ugyanazokat vagy jobb feltételeket mint jelenleg a Rádió1, akkor ugyanúgy be fog folyni a pénz állambácsinak.
Itt figyel be a hallgatók részéről a márkasznobizmus. Vagyis Rádió 1=jó rádió, hallgatjuk, tetszik, menő, jóégtudjamégmi, az állambácsi meg a bevétel bizonyos %-át kapja meg, nem? Tehát egy új, még nem bejáratott rádió kevesebb pénzt hozna nekik, mint egy bejáratott, kedvelt rádió. Bár, mire ezt a mondatot leírtam, magam is elbizonytalanodtam a "logikusságában"..
Ez lenne a logikus, de a 2 országos kereskedelmi frekvencia pályázat bátrányából kiindulva szerintem nem kell a logikusságot keresni ott, ahol Szalai Annamária feltűnik. Azt viszont nem tudom mik a feltételek helyi frekvenciapályázatoknál, nem fix összeget fizetnek? Csak a Roxyból kiindulva mondom, ahol alig volt bevétel, de 3X annyit fizettek mint más rádiók.
 #62212  Szerző: Cicoo

Dave1988 írta:A másik ok, hogyha pályázatot írnak ki és valaki vállalja ugyanazokat vagy jobb feltételeket mint jelenleg a Rádió1, akkor ugyanúgy be fog folyni a pénz állambácsinak.
Itt figyel be a hallgatók részéről a márkasznobizmus. Vagyis Rádió 1=jó rádió, hallgatjuk, tetszik, menő, jóégtudjamégmi, az állambácsi meg a bevétel bizonyos %-át kapja meg, nem? Tehát egy új, még nem bejáratott rádió kevesebb pénzt hozna nekik, mint egy bejáratott, kedvelt rádió. Bár, mire ezt a mondatot leírtam, magam is elbizonytalanodtam a "logikusságában"..
 #62211  Szerző: Dave1988

Cicoo írta:
Johnny írta:
LuciFerko írta:amúgy különböző cégeké az R1 frekik többsége, gondolom épp emiatt.
Persze...ki van ez találva okosba, hogy ne legyen gond.
Ha nekiállnának piszkálgatni a Rádió 1-et, hosszútávon szarabbul járna az állambácsi, mintha nem..
Nem hinném én azt. Bizonyos politikai okok miatt is érdeke ez a mostani hatalomnak. (Gyurcsány volt cége a Wallis évekig a R1-et pénzelte vagy jelenleg is, ezt nem tudom). A másik ok, hogyha pályázatot írnak ki és valaki vállalja ugyanazokat vagy jobb feltételeket mint jelenleg a Rádió1, akkor ugyanúgy be fog folyni a pénz állambácsinak. A jelenlegi kormányt nem érdekli, hogy a cég külföldi vagy nem (sőt előnyben vannak a hazai cégek) lehet a franciáknak tiltakozni, de hiába, süket fülekre találnak. lsd: német energiacégek este.
 #62194  Szerző: Cicoo

Johnny írta:
LuciFerko írta:amúgy különböző cégeké az R1 frekik többsége, gondolom épp emiatt.
Ha nekiállnának piszkálgatni a Rádió 1-et, hosszútávon szarabbul járna az állambácsi, mintha nem..
 #62193  Szerző: Johnny

#62184  Szerző: LuciFerko

amúgy különböző cégeké az R1 frekik többsége, gondolom épp emiatt.
 #62183  Szerző: Zoey

Dave1988 írta:Utánanéztem: 3 csoportba sorolhatjuk a rádiókat vételkörzet alapján:
Országos: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében az ország lakosságának legalább 50%-a él.
Körzeti: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében legalább százezer (vagy egy városon belül ötszázezer) lakos él, de kevesebb, mint az ország lakosságának 50%-a.
Helyi: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében legfeljebb százezer (vagy egy városon belül ötszázezer) lakos él.
Ez alapján tehát a Rádió1 nem helyi médium és ezért rá is vonatkozik a 35%.
Meg is van az 1. jogsértés.
2. jogsértés:amit Johnny írt, a Rádió1-nek nem 12 frekije van, hanem már 16, a Nyíregyházaival együtt.
A franciák figyelmetlenek, nem olvassák a törvényt :o vagy nem tudnak magyarul. :S
Kezd gyanús lenni a sok megpályázott freki miatt (1-2-ben csak nyernek), hogy szerintem túl fogják lépni az 50%-os lefedettséget is és máris egy újabb jogsértés.
Szalai Mariska néni már számolhatja a milkókat a markában. :)
E szerint a csoportosítás szerint körzetinek számít a Rádió 1, de jó kérdés, az új médiatörvény mi alapján sorolja be a különböző rádiókat csoportokba. Nem hiszem, hogy olyan nehéz lett volna a kétes rádiókat felsorolni a kötelezettségek mellé.
 #62179  Szerző: Dave1988

Utánanéztem: 3 csoportba sorolhatjuk a rádiókat vételkörzet alapján:
Országos: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében az ország lakosságának legalább 50%-a él.
Körzeti: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében legalább százezer (vagy egy városon belül ötszázezer) lakos él, de kevesebb, mint az ország lakosságának 50%-a.
Helyi: Olyan műsorszolgáltató, melynek vételkörzetében legfeljebb százezer (vagy egy városon belül ötszázezer) lakos él.
Ez alapján tehát a Rádió1 nem helyi médium és ezért rá is vonatkozik a 35%.
Meg is van az 1. jogsértés.
2. jogsértés:amit Johnny írt, a Rádió1-nek nem 12 frekije van, hanem már 16, a Nyíregyházaival együtt.
A franciák figyelmetlenek, nem olvassák a törvényt :o vagy nem tudnak magyarul. :S
Kezd gyanús lenni a sok megpályázott freki miatt (1-2-ben csak nyernek), hogy szerintem túl fogják lépni az 50%-os lefedettséget is és máris egy újabb jogsértés.
Szalai Mariska néni már számolhatja a milkókat a markában. :)
 #62158  Szerző: Johnny

71. § (1) Aki hatósági vagy műsorszolgáltatási szerződés alapján analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatásra jogosult, az egyidejűleg legfeljebb
a) egy országos analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatás,
b) két körzeti és négy helyi analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatás, vagy
c) tizenkét helyi analóg lineáris rádiós médiaszolgáltatás végzésére rendelkezhet jogosultsággal.
  • 1
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 482