Dave1988 írta:Te a magyar zenét lecsúszásnak nevezed.Igen, lecsúszásnak nevezem! Sajnos itt tartunk! Szánamom. hogy magyar létemre ilyen kijelentést kell tennem a hazai zenékről, és tudom ez szubjektív, de így érzem!Igen is, kellenek a MINŐSÉGi magyar zenék a rádióba, jó nem SP-re gondolok természetesen. Biztos lenne olyan zene, ami eladható a hallgatóknak és magyar.
Nem csak én, az nem véletlen, hogy a rádiók sem játszank szeretettel itthoni dalokat! A magyarázat egyszerű: nem nagyon van vállalható, színvonalas közöttük, kivétel persze akad ám az igen ritka!
Ha jól emlékszem az mr2 fórumában is volt erről szó, hogy a rádiók játszanának, ha lenne mit ... A 2 országos is csak azért teszi ezt, mert vállalták a 35%-ot, ezt tartani kell!
(Számomra) a magyar zene lejtmenete a "megasztárok" megjelenésével kezdődött! Természetesen addig is volt sallang, csakhogy -arányaiban- véleményem szerint sokkal kevesebb!
Kiru: ha először hallod ezeket a mixeket még el is mennek, másodjára harmadjára már nem hiszem, hogy így éreznél, itt sem igazán van frissítés, mindig ugyanazok a zenék (tracklistben is) a változtatás maximum annyi, hogy a 4 blokk sorrendje változik!
Szintén vicc ...
Én a Rádió1-et nagyon sok szempontból megvetem, de talán egyetlen jó húzása, hogy mellőzik a hazai zenéket!
Más téma, és ezt üzenném innét az R1 doldozóinak (bár tudom nem érdekli őket) hogy lehet nekik nem tűnik fel, de a hallgatóknak igen: a szombat esti tracklista előző szombaton is így indult : Duck Sauce - Barbra Streisand, Ivan Pica - Freak, Yolanda Be Cool - We no Speak Americano! Lehet hogy bárányék (nevét szándékosan írom kisbetűvel) illetve a vezetőség még nem figyelt fel erre, de jó lenne levenni a napellenzőt, a hallgatóknak feltűnik!
Továbbra is azt tudom mondani, szánalom!
Kiru: amikor először halljuk ezeket a mixeket, még el is mennek, másodjára, harmadjára már nem annyira! Én szerdánként tudok belehallgatni, ugyanazok a zenék, sőt a tracklist is ugyanaz! A változás maximum annyi, hogy a 4 blokk sorrendjét cserélik!
Szintén vicc ...