RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#6395  Szerző: tomee87

Sz. írta:
Mondták, vagy láttad? :)
Mondták, de nem egy ember :D
 #6393  Szerző: Sz.

jeek írta:
Sz. írta: DVB-T-n ugyanolyan okádék
PR-en terjesztették nyáron Budapesti DVB-T-ről véve, azt mondták, hogy LCD tv-n is szép képe volt, szebb mint a műholdasé.
Mondták, vagy láttad? :)
Én a kabhegyit láttam, amíg ment, az szörnyű volt... nem hiszem, hogy más forrásból lőtték át kabhegyre, mint a széchényi amiről kapta...
 #6391  Szerző: tomee87

Sz. írta: DVB-T-n ugyanolyan okádék
PR-en terjesztették nyáron Budapesti DVB-T-ről véve, azt mondták, hogy LCD tv-n is szép képe volt, szebb mint a műholdasé.
 #6389  Szerző: Sz.

jeek írta:A Duna TV, analóg műholdon, DVB-T-n, optikán teljesen rendben van.
DVB-T-n ugyanolyan okádék, mint digit. műholdon, optikán pedig tudtommal nem terjesztik. Analóg műholdon jó egyedül.
Ez hamarosan változni fog, mert lecserélik a modulációt a stúdió és az AH között, a HD adás indulásával javulni fog jelentős mértékben a kép (illetve csak digitális adás lesz, mert a 10832-es analóg helyén indul a digit mux a HD adással).
 #6379  Szerző: mlaszlo

mg írta:Pár év múlva meg majd az lesz a baj, hogy megvan már hozzá minden technika, a háztartásokban van elég HD vevőkészülék, a közszolgálatiak meg SD adást kénytelenek adni (ami menthetetlenül és élvezhetetlenül szarul néz ki egy HD kijelzőn), mert elfoglalta a helyet mindenféle teleshop csatorna meg Budapest TV szintű hülyeség. :)
Szerintem ettől nem kell tartani, nem hiszem hogy egy tv shop vagy egy Budapest TV szintű csatorna ki tudna fizetni évi 2-300 millió forintot évente sugárzási díjra.
És amúgy is indul még további multiplex a tv2 és az RTL analóg sugárzásának leállásakor, lesz itt hely bőven, szerintem ki se lesz használva.
 #6370  Szerző: mg

Pár év múlva meg majd az lesz a baj, hogy megvan már hozzá minden technika, a háztartásokban van elég HD vevőkészülék, a közszolgálatiak meg SD adást kénytelenek adni (ami menthetetlenül és élvezhetetlenül szarul néz ki egy HD kijelzőn), mert elfoglalta a helyet mindenféle teleshop csatorna meg Budapest TV szintű hülyeség. :)
 #6364  Szerző: mlaszlo

MikySoft írta:
mlaszlo írta:Nálunk, ahol folyamatos faragnak le a költségekből, ennyi pénzért minek három HD csatorna? :?
Egy szó a válasz: Magyarország.
Aztán majd nézhetjük a Nap-keltét, a nemzetiségi magazinokat és a parlamenti közvetítéseket HD felbontással :?
 #6363  Szerző: mlaszlo

jeek írta:
mlaszlo írta:
A Duna TV se tudom miért akar HD csatornaként felkerülni, még technikájuk sincs hozzá és az SD csatornájuk is borzalmas minőségű.
Na ez azért nem teljesen igaz. Csak DVB-S platformon rossz a Duna képe, de csak a Dunáé, az Automómiáé nagyon szép. A Duna TV, analóg műholdon, DVB-T-n, optikán teljesen rendben van.
Ezt nem tudtam. Én néhány hete, amíg ment az MPEG2-es multiplex, egyik ismerősömnél láttam DVB-T-n a Duna TV-t és ugyanolyan szutyok minősége volt, mint műholdon.
De akkor nem értem a Duna TV-t sem, hogy ha nem náluk van a hiba, akkor kérték számon az AH-n, hogy műholdra digitálisan miért ilyen gyenge minőségben adják fel?
 #6355  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
A Duna TV se tudom miért akar HD csatornaként felkerülni, még technikájuk sincs hozzá és az SD csatornájuk is borzalmas minőségű.
Na ez azért nem teljesen igaz. Csak DVB-S platformon rossz a Duna képe, de csak a Dunáé, az Automómiáé nagyon szép. A Duna TV, analóg műholdon, DVB-T-n, optikán teljesen rendben van.
 #6350  Szerző: rsite1

mlaszlo írta:Nálunk, ahol folyamatos faragnak le a költségekből, ennyi pénzért minek három HD csatorna? :?
Egy szó a válasz: Magyarország.
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 203