RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#63837  Szerző: Sokol404

mimi írta:Egyrészt nem nagyon van hozzá vevő, másrészt gondolom, hogy a nagyobb sávszél miatt zavarná a szomszédos frekiket, amihez egyeztetésekre lenne szükség.
Az ausztrál szabvány 9 kHz-enként van, ugyanúgy, mint nálunk! A Youtube-on rengeteg videó és hanganyag van fönt róla. Volt egy "2CA-Canberra" című 2004-es éjszakai felvétel is, sajnálom, hogy azt letörölték: azon hallatszódott, hogy amikor véletlen enyhén belefédelt egy másik adó, vagy a távolban villámlott, akkor átváltott sima AM-hangzásra, tudjátok, ami itt is van, erre: :vomit: . De utána, mihelyt megszűnt az az egészen rövid kisebb-nagyobb zavaró jel, azon nyomban szépen visszacsorgott sztereóra, és a sávszél is megnőtt. Jól szólt!
Annyit tudok róla, hogy ez kompatibilis a japán licence-szel, szerintem a maga módján ez már félig-meddig "digitális".
mimi írta: Egyébként is szerintem nem a hangminőség a legnagyobb baj, hanem az, hogy nagyon telített, zavart a sáv, elképesztő adóteljesítményre van szükség, régi, elavult az adóberendezés, és réges-rég a DRM felé kéne kacsintgatni.
Nem értem egyszerűen, hogy a telefonálás, filmnézés, zenehallgatás, televíziózás alapvető és elfogadott technológiai változásokon tudott keresztülmenni, de a rádiózás megmaradt a '30-as évek technikai szintjén.
Mert ahogy megfigyeltem, az igazi célközönség, + az emberek többsége nemigazán ért / nem akar bajlódni ezekkel a félig számítógépes szuperkütyükkel. Pedig nem bonyolult! Szerintem az ismeretlentől félnek, és a "jól beváltat" támogatják még mindig.
 #63832  Szerző: VR5000

csabyke írta: ....a Szolnoki adó adta fel előbb a harcot....
Szolnok állt le előbb. Ez itt úgy zajlott le, hogy az addig a dobozának jobb sarkában stabilan álló térerőjelző mutató előbb két lépcsőben visszább csúszott, majd egy határozott mozdulattal középre esett vissza. Ekkor még ment Siófok. Majd kb. 1 perc múlva leesett a mutató alapállásba, itt kapcsolt ki Siófok is.
Kép
 #63828  Szerző: LuciFerko

közben a 810-en zavartalanul erősödik a macedón :punch:
 #63827  Szerző: csokie

LuciFerko írta:
csokie írta:1098 kHz-en milyen magyar adás megy? Pozsonyról beszéltek benne folyamatosan. Lehet hogy a Pátria?
az. Régen 927 khz-en ment :)
Most DX-eltem az előbb ki. Tele a sáv most nagyon, huh még pláne este...
 #63826  Szerző: LuciFerko

csokie írta:1098 kHz-en milyen magyar adás megy? Pozsonyról beszéltek benne folyamatosan. Lehet hogy a Pátria?
az. Régen 927 khz-en ment :)
 #63825  Szerző: csokie

1098 kHz-en milyen magyar adás megy? Pozsonyról beszéltek benne folyamatosan. Lehet hogy a Pátria?
 #63788  Szerző: mimi

csabyke írta:3. Szolnaok 1341: S ez? Talán szeged szóbajöhetne mint a délalföldnek sugárzó adó
Ja igen, jelenleg is fenomenális ötlet a szegedi és szolnoki stúdió közös működése, nagyon érdekel mindenkit Szolnokon, hogy Szegeden mi van és fordítva, főleg tisztában vannak az emberek a helyi viszonyokkal a másik városban :)
Szegeden sajnos halott a regionális stúdió, olyan, mintha nem is létezne, egyáltalán nincs benne a köztudatban, és egyetlen témára sem emlékszem, ami onnan indult volna el, hogy ők foglalkoztak vele először.
 #63777  Szerző: csabyke

LuciFerko írta:
csabyke írta:Luciferkó! Te Enyingről vagy ugye?
Nos,akkor a videód alapján a Szolnoki adó adta fel előbb a harcot....

Ez akkor annyit jelent, hogy a szolnoki sokkal jobban volt fogható németországban mint a siófoki
Szerintem fordítva. Ha megfigyeled a felvételemen miután leáll a siófoki 1-2 sec-ig ott van a szolnoki, de vivő nem volt rajt.

No majd összetömörítem a videómat és felteszem...

Nekem az volt érzékelhető, hogy az egyik adó hírtelen eltűnt nem sokkal éjfél után...
Aztán egy másik meg jóval tovább bírta..

De igazából nálam eléggé recsegős volt a helyzet + utcazaj szóval a fene tudja

Na majd ha vmikor felteszem akkor megállapítod:)
 #63776  Szerző: LuciFerko

csabyke írta:Luciferkó! Te Enyingről vagy ugye?

Ez akkor annyit jelent, hogy a szolnoki sokkal jobban volt fogható németországban mint a siófoki
Szerintem fordítva. Ha megfigyeled a felvételemen miután leáll a siófoki 1-2 sec-ig ott van a szolnoki, de vivő nem volt rajt.
 #63775  Szerző: csabyke

Luciferkó! Te Enyingről vagy ugye?

• 1
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 402