LuciFerko írta:csabyke írta:csokie írta:Engem az érdekelne, hogy hol, mennyivel, és mikor ment a Szabad Európa Rádió. 
Találtam egy írást RFE (Szer) ügyben
A Holzkircheni 150kW -os adóról 720kHz-n adott
Ez egy régi katonai területen van Münchentől délre...
1978ban állt üzembe
330-110 fok irányba adott
Nappal Csehországot elérte
Napi 7-9 órán keresztül használták
Elsősorban a Lengyel részre szánt adások mentek rajta
A 90es évek közepén (93 dec31) lett a freki 1593kHz- re cserélve
Jugoszlávia szétesését követően (1994) éjjelente Szerb-Horvát adások mentek rajta
a bombázás alatt a 87.9-en jött nálam tisztán... (1999)
Én 50km -re laktam a Szerb határtól Szabadkától kb. 60
Akkoriban elég sok frekin jöttek különféle információs csatornák és baromi nagy volt a térerősség is, mint a CCIR mint a KH sávban
Sőőőt NATO TV fogható az UHF sávban is...
MW frekiről 1000kHz környéke rémlik, de gőzöm nincs, csak tekerős rádióm volt...
Emlékszem, hogy a NÁTO célkeresztje ott figyelt a sarokban
Akkorban nem volt még KábelTV-nk
És az megmaradt, hogy eléggé változó térerővel jöttek mind az FM MW mind az UHF-es csatorná
Amúgy itt Németországban ahol vagyok, itt van pl az 1143kHz-n AFN csatorna, van FM102.3-on is, illetve ha jól emlékszem a 873kHz-n is ez jön...
Itt lenn délen amúgy az Amcsiknak nem csak rádióik vannak, de elég jó kis területük is..
Leinfelden-Echtedingennél ahol ma a Stuttgárti repcsitér van, valójában ez már nem Stuttgart, csak maga a reptér EGY RÉSZE tartozik Stuttgarthoz...
A terület egész déli része mind a mai napig amcsi katonai terület..
Van egy Német haverom, aki ott lakik pont ezen a részen és nekik van saját erdőjük, amihez ezena területen kel átmenni
Csak engedéllyel lehet behajtani és ki is van táblázva, hogy az UTAT ELHAGYNI TILOS, ÉLETVESZÉLYES
Ezért van itt ennyi AFN-es csatorna

)
De ilyen volt Taszáron is tán AFN The Box néven 93,2MHz rémlik...