RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#68274  Szerző: csabyke

Vettem néhány napja egy USB-Sticket, mely vesz analóg és DVB-T adókat is laptophoz.. (30 EUR volt Saturnban...)

Adtak hozzá egy picike antennát, amivel itt a Sváb hegyek között a szobámban veszek vele 12 adót, ha kilógatom az ablakpárkányra, akkor pedig 26ot talál meg, de egy csomó le van zárva sajna...

DVB-T téren milyen DXlehetőségek vannak?

Kérdezem én, mert ELVILEG a rendes TV frekiket használja és ebből én arra következtetek, hogy a hullámok hasonlóan működnek..

Ha rátennék egy nagy debla UHF antennát (amim nincs...) akkor azzal jobb lenne a vétek, vagy valami más okból kifolyólag DVB-T -re nem jó az analóos antenna?
Ha nem , akkor mért nem?
 #58265  Szerző: Pasa

Nagyvárad elég nagy város (210000 lakos), ennek ellenére csak a két állami tévét (TVR1-2), és két magánadót (PRO TV és A1) tudtam fogni. A magánadók nagyon gyengék, olyanok, mint itt az átjátszók, pár száz wattal mehetnek csak. Az UHF 27. és 30. csatornán egészen Szolnokig jöttek a románok. Ami talán még érdekesebb, a román határtól Szolnokig végig fogtam Poprádról a Markízát (UHF 42) és az STV1-et (UHF 47), pedig a távolság 200 km körüli! Ennyit számít az adó magassága.

UHF scan:
27. TVR2 (Oradea)
30. TVR2 (Bihor)
32. TV2 (komádi)
33. Antena1 (Arad)
35. ?
36. TV2 (Kékes)
37. PRO TV (Oradea)
44. TVR1 (Oradea)
52. Antena1 (Oradea)
60. TV2 (Tokaj)

Mivel hajnali 3-kor készült a scan, így az ekkor már nem sugárzó m1 és RTL Klub nem szerepel a listán.
(NOVA autótévé, 12 cm átmérőjű antennakarika tetőn)
 #56903  Szerző: Pasa

mlaszlo írta:Érden jön ez a két adó tegnap délelőtt, padlástérben lévő antennával.
Nem tudtam, épp hol tartózkodsz. Így valóban szép fogás ilyen jó minőségben. Most jön amúgy a szezonja a tropónak, én ilyen tisztán a reptér környékén szoktam venni a szabadkai tévéadókat terjedéskor autóban:

Kép
 #56882  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Az a kérdés, hol sikerült? Mert Szegeden nem nagy dolog.
Érden jön ez a két adó tegnap délelőtt, padlástérben lévő antennával.
 #56868  Szerző: Pasa

Az a kérdés, hol sikerült? Mert Szegeden nem nagy dolog.
 #56814  Szerző: LuciFerko

grat!
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 79