RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti kereskedelmi rádiók

#70442  Szerző: TG

Perrel zárult a miskolci 101,6Mhz kereskedelmi frekvencia hasznosítására kiírt pályázat. A hatóság a következő hetekben megkötheti a műsorszolgáltatási szerződést a Mátra Centrum kft. –vel. Az alaki ellenőrzés után 5 pályázó maradt. A pályázás során holtverseny alakult ki az első helyen, pontegyenlőség miatt. A hatóság azonban figyelembe vette, hogy a Rádiósound Konzorcium (Radio1) műsorterve nem kielégítő egy kifejezetten helyi jogosultságra.

http://www.mediatanacs.hu/hatarozatok.p ... h_id=14599

Miskolcról egyetlen helyi pályázó indult, aki a képzeletbeli dobogó második helyére került. A pályázat kihirdetése után azonban a miskolci pályázó fellebbezést nyújtott be, jogsérelem miatt.
Mint kiderült a nyertessé nyilvánított cég tulajdonosi körében egy pálosvörösmarti alpolgármester is található, aki 2006 óta önkormányzati képviselő. Az önkormányzatokról szóló 1990 évi. LXV. törvény 103.§ azonban kimondja, hogy önkormányzati képviselő nem lehet médiaszolgáltató. A pályázati felhívás 2.6.1 pontja szerint nyilatkozni is kell az összeférhetetlenségről. A Mátra Centrum Kft. ezt hamisan tette meg, ezért a miskolci pályázó kérte a pályázat eredményének megsemmisítését, összeférhetetlenségre és jogsértésre hivatkozva, ugyanis a hatóságnak már a pályázás alaki ellenőrzése során ki kellett volna zárnia az időközben nyertes pályázatot.
A Fővárosi Ítélőtábla döntése mégis a hatóságnak ad igazat. Az NMHH azzal védekezett, hogy nekik nem kötelességük vizsgálni a jogszerűséget és törvényességet, ők csupán a pályázati feltételeknek való megfelelést ellenőrzik. Az NMHH az összeférhetetlenség tényét elismeri, azonban nem ír ki új pályázatot mondván nekik nem kell figyelembe venni az önkormányzati törvényt.
(Mint ismeretes Miskolcon az utolsó helyi érdekeltséggel rendelkező Radio Gaga 2006-ban szűnt meg.)
 #70383  Szerző: Zoey

tomi60 írta:Mióta szól Egerben a Rádió Plusz a 106.9 MHz-n?
Még ,most figyeltem fel rá,hogy nem a Gold Fm jön a 106.9-en.
Hétfőn történt a váltás, ahogy ezt írtam is a Rádió Plusz topikban. Maradt egy Gold Fm. Ezt meg "n-joyosíthatnák"...
 #70381  Szerző: Jani

tomi60 írta:Mióta szól Egerben a Rádió Plusz a 106.9 MHz-n?
Szombaton délután sikerült fognom a Normafán,akkor még Gold Fm-et mondott be.
 #70357  Szerző: tomi60

Mióta szól Egerben a Rádió Plusz a 106.9 MHz-n?
 #68030  Szerző: tomi60

Tud valaki,valamit a gödöllői Aktív Rádióról?Megszűnt vagy nem?Én,most hallgattam bele a 93.6-ba és még mindig megy rajta műsor!
 #67434  Szerző: DjMash

A 104.6 -on Debrecenben talán a Metro Fm Rádió fog szólni...
104,6 Mhz Metro FM Kredit Holding Kft. Nyíregyháza
 #65158  Szerző: donder

Isteni nagy szerencse hogy nem a Mária... :boldog:
Mellesleg tudja vki hogya 104.6 on mi indul?
 #65060  Szerző: Jani

donder írta:Ha jól tudom az Európa itt Debrecenben a 94.4 en fog indulni... :)
Jól tudod. ;)
 #65056  Szerző: donder

Ha jól tudom az Európa itt Debrecenben a 94.4 en fog indulni... :)
 #65055  Szerző: bgnrlszl

Azt tudja valaki, hogy a most nyert "nem-helyi" rádiók (Katolikus, Európa, Lánchíd) az új frekiken (pl. Szfvár, Győr, Szombathely) adnak majd helyi műsort? Vagy ezek a frekik csak relézik a központi (Bp, Miskolc) adást?

Van valami erre utaló kitétel a pályázati kiírásokban?

Üdv!
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26