RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#65380  Szerző: chab7

Nightman01 írta:Hali,usb-s fm rádiós szoftvert használ valaki? Vadászok egy ideje,és egy sem akar működni.. WinRadio,WinfastFm..stb.. Egyikben sem találtam mégcsak opciót sem,hogy kiválasszam a tunert.. :/ Már kezdem feladni a reményt,hogy van működő.. :/
Van hozzá pc kártyás rádiód vagy USB-s? Vagy milyen hardverrel próbálgatod?
 #65313  Szerző: Nightman01

Hali,usb-s fm rádiós szoftvert használ valaki? Vadászok egy ideje,és egy sem akar működni.. WinRadio,WinfastFm..stb.. Egyikben sem találtam mégcsak opciót sem,hogy kiválasszam a tunert.. :/ Már kezdem feladni a reményt,hogy van működő.. :/
 #65259  Szerző: Gyurii91

Sangean ATS909 pl. most is vesz olyan FM adót amit más eszköz, Hifi, mp3, telefon nem igazán, vagy csak több sávot tudsz és annyi?
 #65255  Szerző: chab7

Nekem a Sangean-en az az egy nem tetszik, hogy nem lehet külső fm antennát rácsatlakoztatni.

Amugy én vagy 2-3 éve vettem vaterán 30-ért (nem használtan).
 #65117  Szerző: IstvánB

Köszi. Kicsit utána néztem a youtubra feltöltött videóik között. Grundig G3 tudásában lenyűgözött, de a Tecsun szelektivitásában lekörözte, csak az a fránya RDS hiányozna belőle.
 #65077  Szerző: Zsolt

IstvánB írta:Létezik olyan rádió ami hasonló tudással rendelkezik, mint egy SANGEAN ATS 909 , de valamelyest olcsóbb?
Hát ez nagyban függ, hogy mire van szükséged
Megpróbálom listába gyűjteni, hogy jelenleg melyek azok a hordozható rádiók amik most népszerűek nyugaton és viszonylag elfogadható áruk van (és bizonyos szempontokból jobbak mint az ATS909).

Degen DE 1103 - elvileg igen érzékeny
Degen DE 1106/Grundig G3 (ugyanaz) - RDS, légiforgalmi sáv, SSB
Grundig G5/Eton E5 (ugyanaz)
Tecsun PL-310
Tecsun PL-380 & PL-390 (utóbbiban 2 hangszóró, line-in bemenet és antenna csat. is van és hosszabb az antennája) - nekem ilyenem van; FM-en jobb mint az ATS 909, mert szelektív, kevésbé allergiás az interferenciákra és 10 kHz-es lépésköz van (csak nincs RDS), LW/MW/SW-en is abszolút jó, de csak AM modulációt tud, ja és a jelszintet dBμ-ben mutatja.
Tecsun PL-660 - SSB, légiforgalmi sáv
Sangean PR-D5 - nem világvevő, de úgy olvastam, hogy a MW és FM egész jó, RDS
 #65074  Szerző: Zsolt

Egyébként nemsokára jön az ATS-909X.
http://www.sangean.com/news/files/Key_S ... S-909X.pdf
DSP-s KF szűréssel, tehát szebb reményekkel szelektivitás és interferencia-szűrés szempontjából.
 #65068  Szerző: Gyurii91

Én is nagyon szemezgettem régebben ezzel a Sangean ATS-909-el, de mikor megláttam az árát, dobtam egy hátast... :blush:
 #65049  Szerző: VR5000

IstvánB írta:Létezik olyan rádió ami hasonló tudással rendelkezik, mint egy SANGEAN ATS 909 , de valamelyest olcsóbb? A SANGEAN ATS 909hez lehet külső antennát csatlakoztatni, illetve milyen kimenetekkel rendelkezik?
Nyilván létezik olcsóbb rádió, kérdés, hogy jobb-e vagy rosszabb?
A Sangean ATS909 csatlakozói:
Kép :yes:
 #65020  Szerző: IstvánB

Létezik olyan rádió ami hasonló tudással rendelkezik, mint egy SANGEAN ATS 909 , de valamelyest olcsóbb? A SANGEAN ATS 909hez lehet külső antennát csatlakoztatni, illetve milyen kimenetekkel rendelkezik?
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 128