GalaxyFM írta:...
A stílussal tényleg gond van, de valahol igazat ír.
Egy kereskedelmi rádiónak nem egy szűk réteg kiszolgálása kellene, hogy célja legyen, így teljesen érthető, hogy "mainstream" dance zenét IS ad a 88.1. Szerintem pont az a baj, hogy "is".
Vannak jól kitalált receptek arra, hogy hogyan kell megszólítani a 15-25-ös korosztályt, ilyen pl. a CHR-Dance formátum, amire nagyon sok külföldi példa akad és többek között a 2006-os Roxy is ilyen volt. Ennek a format-nak a zenei része egyrészt a népszerűbb aktuális dance/house zenékből (Afrojack - Take Over Control, Nadia Ali - Rapture 2011, vagy akár BEP - The Time és még sorolhatnám), másik fele, a top40-es (rnb, pop) dalok dance remixeiből áll.
Ez majdnem mindenhol bejön, bejött anno Magyarországon is, 2006-2009 között a Roxy a 15-29-es korosztályban általában piacvezető volt. Szerintem tudja ezt jól a programigazgató is, úgyhogy valami más oka lehet, hogy a Rise FM-es "rétegzene" dominál a rádióban.
Én láttam a Rise FM nem publikus budapesti hallgatottságát és a saját célcsoportjukban elszomorító eredményeik voltak. Lehet, hogy egyedi a stílus, de ez egy kereskedelmi, körzeti frekvenciára szerintem túlzás.
Lehet deephouse, lehet minden, amit pl. Steve is hiányol, de jól meg kell választani az időpontot és az itt sokak által "igényesebbnek" tartott, azaz a tucatzenétől távolabb álló track-eket pl. az esti sávba tenni, ahol még jól is esik hallgatni, hiszen jó bulihangulatot teremt... napközben viszont a mainstream-mel lehetne aratni. Lehetne egy koncepció, hogy ne random válogassa a zenéket a rádió, ne azok a dalok szóljanak ami épp a zenei szerkesztőnek (vagy a selectornak) jól esik.
Talán majd kialakul. Drukkolok, hogy legyen egy normális DANCE rádió, hiszen már jó ideje nincs ilyen az országban. Annak még jobban örülnék, ha nem bukna el, például azért, mert ragaszkodik valamihez, amit nem tud észérvekkel alátámasztani (vagy igen? jöhet: info_kukac_radiosite_pont_hu!).
(Reggel Ági is mondta, hogy most egy lazább dal jön, aludjunk vissza egy kicsit. Na, ezt nem kéne, pont reggel!)