RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#6806  Szerző: mg

A kereskedelmi adók által befizetett műsorszolgáltatási jelenleg még a Műsorszolgáltatási Alaphoz kerülnek, mely többek közt a következő dolgokra ír ki pályázatot:

- közműsorszolgáltatók és nem nyereségérdekeltek működési költségének támogatása (rezsipályázat)
- közműsorszolgáltatók és nem nyereségérdekeltek technikai háttere kialakításának támogatása (műszaki pályázat)
- televíziós hírműsor, sportműsor illetve kulturális magazinműsor készítésének támogatása
- rádiós hírműsor, sportműsor illetve közérdekű szolgáltató magazinműsor készítésének támogatása

Utóbbi kettőből a kereskedelmiek is részesülhetnek. Az új tervezetben, ha jól értelmezem, csak a műsorkészítés támogatása maradna meg.
Amúgy én se tartom helyesnek, ha egy rádiót az alap pályázataira alapoznak. Főleg úgy röhej az egész, hogy simán kapnak pénzt az egyáltalán nem közösségi jellegű rádiók is, sőt, még a közműsorszolgáltatónak bejegyzett Lánchíd vagy Jazzy, és a nonprofitnak jegyzett Rádió Q is.

Nadeszóval a lényeg, hogy nem értek egyet azzal, hogy a műsorszolgáltatási alap tartson fenn rádiókat. A közösségi rádiózáshoz igenis hozzátartozik, hogy teremtsük meg a működés feltételeit akár más közösségi tevékenységből is (ez is lehet pályázat is, csak máshová), avagy hallgatói és műsorkészítői adományokból, illetve intézményi partnerségből; de még akár az is, amikor a technika egy részét leselejtezett, felújított cuccokból kell megoldani. De közösségi rádiósként is úgy látom, hogy az Alap jó lehet arra, hogy kiegészítő támogatást nyújtson a fenntartáshoz, kisebb fejlesztésekhez, de az egész rádió működését arra alapozni... neee.
 #6796  Szerző: NagyBela

Andyrsoft!

Sajnos Ismerem a törvényeket. Az űberfasza törvények által adott helyzet nekünk anno egy jól működő rádiónkba került. Tudod mi van most meg belőlle? Egy adásvezérlő gép a pincében.

Épp elég baj az, hogy ilyen törvények vannak most hatályban.

Beszéljünk most csak a kisközi rádiókról. Ezek az adók kapnak ORTT támogatást a műsorszolgáltatási alapból. Sokan erre rászolgálnak és jogosan kapják, sokan nem.

Szerinted ebbe az alapba kik pumpálják a lényegi tőkét? A pénzt? Talán mariska néni a szomszédból vagy feri bácsi? esetleg a kisközösségi rádiók?

Ha lenne rá lehetőségem szivesen megnézném azt, hogy a közösségi rádiók részesedése mennyi ebben a bizonyos közkasszában!

Az a bajom, hogy nagyon sok minden túl nagy gyeplőre van a rádiós szektorban engedve és erre sokan rájátszanak. Arról nem is beszélve, hogy az a szervezet ami ezt az egészet összefogná már régesrég elvesztette azt a szerepét amiért annak idején életre lett hívva.

Nekem semmi bajom sincs a kisközi rádiózással, de azt nem szeretem, ha valaki nem értelmezi azt amit leírok és az idejétmúlt törvénnyel takarózva oszt ki!
 #6705  Szerző: LuciFerko

akkor csak Artisjus felé kell?
 #6704  Szerző: mg

LuciFerko írta:
frekihasználati díj
öööö kisköznél az mióta van? vagy én tudom rosszúl hogy ott ilyen nincs? :o
jól tudod, nincs
 #6703  Szerző: mg

LuciFerko írta:én úgy tudom hogy havonta 10-12e általány
Artisjus felé havi 12, plusz reklámbevételek 4%-a. Utóbbi esetében mondjuk küldhettünk volna négy szem krumplit meg 40 deka marhahúst, kaphattak volna egy 1/50 oldalas hirdetést (A/5-ös formátumú lapon), esetleg 18 percig tarthattak volna bulit valamelyik helyen, vagy nemtom, hogy kéne ezt kivitelezni :D
 #6699  Szerző: andrysoft

LuciFerko írta:ha tényleg lesz ilyen díj meg ennyi jogdíj a kisközösségi rádiózás úgy ahogy van meg fog halni.
Lehet, hogy pont ez a cél. Mint a Mátyás-mesében: adtunk is, meg nem is...
 #6697  Szerző: LuciFerko

ha tényleg lesz ilyen díj meg ennyi jogdíj a kisközösségi rádiózás úgy ahogy van meg fog halni.
 #6696  Szerző: andrysoft

LuciFerko írta:Hát szerintem ez hülyeség... valami hivatali kavarodás van itt.
Lehet. De mivel az ORTT átalakul, ki tudja mit hoz ez...
 #6694  Szerző: LuciFerko

Hát szerintem ez hülyeség... valami hivatali kavarodás van itt.
 #6693  Szerző: andrysoft

LuciFerko írta:
frekihasználati díj
öööö kisköznél az mióta van? vagy én tudom rosszúl hogy ott ilyen nincs? :o
Nem tudom, de az alább emailt kaptam az ORTT-től (Hild Ágnes-től):

"Tisztelt Uram!
A frekvenciahasználati díjat az NHH felé kell fizetniük.
A jogdíjak esetében az egyes jogkezeleő szervekkel legyen szíves felvenni a kapcsolatot (Artisjus, Mahasz...)
Üdvözletel: dr. Hild Ágnes
Műsorszolgáltatási Jogi Osztály
----- Original Message -----
From: Alfa Rádió
To: hild.agnes@ortt.hu
Sent: Sunday, November 09, 2008 6:39 AM
Subject: Kérdés

Balla András vagyok a balkányi Alfa Rádióból.

A következő a kérdésem:
Ha megkaptuk a frekvencia-engedélyt az NHH-tól, hogyan tudjuk (és kivel) a kapcsolatot, hogy a jogdíjak és a frekvencia-használat díja ki legyen egyenlítve.

Mi kisközösségi rádió vagyunk.

Várom válaszát
Balla András"
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 164