RADIOSITE Fórum

• Class FM

#68310  Szerző: csokie

Kis adónak sincs már hely! Ez a baj. Románok, Szerbek, Horvátok minden szabad frekvenciát elnyertek, ezelőtt sok évvel. Nekünk ennyi jutott, az akkori országvezetés ezt így intézte el, nem lehet már ellene mit tenni. Orvosolni úgy lehetne a helyzetet valamelyest, hogy a Békés Megyei volt Juventus frekvenciákat a Class-nak adni, de erre 0% az esély.
 #68309  Szerző: mimi

moby67 írta:Szerintem egy kis adó is megfelelne Szentesre vagy Békéscsabára.
Akkor talán helyi szinten tudnák hallgatni.
Valószínűleg ettől egy fillérrel nem tudnák drágábban eladni a reklámidőt, tehát nem is fogják törni magukat érte.
 #68308  Szerző: moby67

Szerintem egy kis adó is megfelelne Szentesre vagy Békéscsabára.
Akkor talán helyi szinten tudnák hallgatni.
A 30 Kw-ra nem tudom lehet e, ezt nemzetközileg kell egyeztetni. De ez nem a mi feladatunk.
Erre csak a digitális rádió hozna esélyt.
Ha nincs vétel marad a net rádiózás.
 #68306  Szerző: csokie

Értem én, csak azt mondd el igaz lelkedre, hogy honnan fognak egy akkora lefedettségű szabad frekvenciát találni az alföld közepén ahová minden s z a r beterjed? Legalább 30 kW kéne, ha jól számolom, de itt egy fórumtárs Szentesen egy 10 emeletes tetején DX-elt (nagyon off; irány a DX topik), és nem volt szinte szabad hely sehol. Hellyel van a probléma, hogy nincs tiszta frekvencia!
 #68305  Szerző: moby67

Akkor ez így marad.
Bár az előző média törvényben az állt hogy a Kossuth csak középhullámon adhat és URH-n nem. Mégis lett megoldás.
 #68304  Szerző: csokie

Jelen hatályos törvények szerint nem lehet a Class FM-hez sem hozzáadni sem elvonni frekvenciát.
Az egy Országos Frekvencia csomag, ennyi jutott nekik. (De hiányzik nekik Nagykanizsa-Újudvar, Vasvár-Hegyhátsál, Sárszentlőrinc-Úzd, Szentes, Csávoly, Kiskőrös, ÉS TERMÉSZETESEN Gyurii91 kedvéért BÉKÉSCSABA :D ) (leírtam Gyuri, neked legalább nem kell még egyszer :D :D )
(Amúgy MR3-nak sincs Csávoly körzetében átjátszója, pedig akkor lenne teljes az adóhálózata.)
 #68303  Szerző: szemilan

moby67 írta:Ha egész Csongrád, és Békés megyében lehetne hallgatni, akkor szerintem alaposan megnövekedne a Class tábor.
Biztos! Le is ütné a neo-t. De ezt a Classnak is meg írhatnád !
Azt azért nem értem ha a Radió1 vagy a Juventus tud frekvenciát pályázni és vételkörzetet bővíteni akkor erre a classnál nincs mód? Még akkor se ha biztosítani kell pár óra helyi müsor időt?
Úgy tudom országos frekvencia csomagnál ez nem így megy. Nem kellene helyi műsor időt biztosítani. Én gyanítom pénzügyi dolgok miatt, nem is gondolkoznak vételkörzet bővítésben. Hosszútávon biztosan megérné, viszont elég sok pénzbe fájna az elején és nem hiszem hogy ezt így bevállalnák a mostani pénzügyi helyzetben. Aztán lehet, hogy tévedek.
 #68300  Szerző: gabor15

Akkor Csongrádon gondolom kocsiban már biztosan hogy jól lehet fogni a kékesi Classt, ha ennyire üti egymást a plusszal.
Csongrádon a Class FM lefedettsége borzalmas, mert vagy sistereg, vagy a szegedi 104,6 kiüti. Egyedül tetőantennával elfogadható a minősége, de az is attól függ, hogy a város melyik részén vagy. Kisrádióval szinte lehetetlen hallgatni. Az is nehezíti a vételét, hogy észak felől folyik a Tisza és a gát illetve az ártér nagyon beárnyékol. A Csongrádi hídtól pedig azért jönnek jobban a kékesi adók, mert magaslaton megy az út, úgymond átlehet látni a város fölött északi irányban.
 #68297  Szerző: moby67

Ha egész Csongrád, és Békés megyében lehetne hallgatni, akkor szerintem alaposan megnövekedne a Class tábor.[/quote]

Biztos! Le is ütné a neo-t. De ezt a Classnak is meg írhatnád !
Azt azért nem értem ha a Radió1 vagy a Juventus tud frekvenciát pályázni és vételkörzetet bővíteni akkor erre a classnál nincs mód? Még akkor se ha biztosítani kell pár óra helyi müsor időt?
 #68294  Szerző: colter

moby67 írta:Sajnálom az arra élőket,hogy nem mindenütt van országos adás és nem is várható. Talán a Classnak kéne lobbizni a Médiatanácsnál valami lehetőségért.
Ha más nem akkor egy kis adó is megtehetné.
Ha egész Csongrád, és Békés megyében lehetne hallgatni, akkor szerintem alaposan megnövekedne a Class tábor.
  • 1
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 510