Bocsánat a hülye kérdésért de a Class FM-nél nincs valami olyan oldal ahol archiválva vannak a műsorok én egy "1st class" programajánlót keresek ami tegnap előtti ...
gondolom nem sok esély van rá, hogy megtaláljam ...

csokie írta:Hamvai PG Létray Ákos - Fény és ÖrvénySzokott menni napközben mindennap.Napközben
Először azt hittem, hogy valaki eltekerte a rádiót.
djlacee írta:Bemelegítő szám a NOW OR NEVER volt TOM NOVY -tólTényleg.
Zsolt írta:Akkor már értem miért volt ilyen fura a képgabor15 írta: Kedves Zsolt!Igen, tényleg kutyafuttában generáltam ezt a két térképet tegnap. Pl. az antennamagasságot be se állítottam, főleg mert fogalmam sincs hány méter magas a szegedi és a kékesi torony. Csupán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet vele, hogy mennyire nagy előnye van a nagy magasságnak és mennyire tök fölösleges sok-sok kW-ot pumpálni tszf. 70 méterrel. Természetesen ha precízebben beállítom, pl. 10 m helyett a torony valódi magasságát adom meg, akkor reálisabb kép született volna (de a szegedi vételkörzet nem sokat nőne úgy sem), de bevallom őszintén azt hittem, hogy ilyen szőrszálhasogatásba majd nem mentek bele, tekintve, hogy tök nem ez a lényeg. Bár szerintem ez a vételkörzetes oldal egész korrekt, bár a tereptárgyakat nem tudja figyelembe venni, a domborzatot jól kezeli.
Nem tudom milyen beállításokkal csináltad ezeket a szimulációkat, de valamit nagyon elnéztél. Az a szegedi lefedettség kb. a mostani Class FM lefedettsége.déli irányban minimum Szolnokig elszólFontos megjegyezni, hogy a kép min. 45 dBµV vételhatárral készült, lefordítva ez egy nagyon gagyi vevőkészülékkel mért vételkörzetet mutatja.40-el pedig még messzebb is szólhatnaNem olyan biztos, 40 kW 27 kW-hoz képest csupán ~2 dBm emelkedést jelent (kb. 74 dBm-ról kb. 76 dBm-ra). Ez vételi szempontból majdhogynem gyakorlatilag észrevehetetlen növekedést hozna.
gabor15 írta: Kedves Zsolt!Igen, tényleg kutyafuttában generáltam ezt a két térképet tegnap. Pl. az antennamagasságot be se állítottam, főleg mert fogalmam sincs hány méter magas a szegedi és a kékesi torony. Csupán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet vele, hogy mennyire nagy előnye van a nagy magasságnak és mennyire tök fölösleges sok-sok kW-ot pumpálni tszf. 70 méterrel. Természetesen ha precízebben beállítom, pl. 10 m helyett a torony valódi magasságát adom meg, akkor reálisabb kép született volna (de a szegedi vételkörzet nem sokat nőne úgy sem), de bevallom őszintén azt hittem, hogy ilyen szőrszálhasogatásba majd nem mentek bele, tekintve, hogy tök nem ez a lényeg. Bár szerintem ez a vételkörzetes oldal egész korrekt, bár a tereptárgyakat nem tudja figyelembe venni, a domborzatot jól kezeli.
Nem tudom milyen beállításokkal csináltad ezeket a szimulációkat, de valamit nagyon elnéztél. Az a szegedi lefedettség kb. a mostani Class FM lefedettsége.
déli irányban minimum Szolnokig elszólFontos megjegyezni, hogy a kép min. 45 dBµV vételhatárral készült, lefordítva ez egy nagyon gagyi vevőkészülékkel mért vételkörzetet mutatja.
40-el pedig még messzebb is szólhatnaNem olyan biztos, 40 kW 27 kW-hoz képest csupán ~2 dBm emelkedést jelent (kb. 74 dBm-ról kb. 76 dBm-ra). Ez vételi szempontból majdhogynem gyakorlatilag észrevehetetlen növekedést hozna.
Ati7 írta:Szerintem sem tükrözik vissza a valóságot, azt meg végkép nem hiszem, hogy 40 kW-tal ekkora lefedettség legyen Szegeden, és főleg Kékesen.http://lrcov.crc.ca/main/ (regisztrálni kell, ami ingyenes)![]()
(valaki megírná hol lehet ezeket a számításokat elvégezni? Próbára teszem.)