RADIOSITE Fórum

• Class FM

#68753  Szerző: IstvánB

Próbáld felhívni a rádiót, biztos segítenek.
 #68751  Szerző: mkabelhusk

Üdv Mindenkinek!

Bocsánat a hülye kérdésért de a Class FM-nél nincs valami olyan oldal ahol archiválva vannak a műsorok én egy "1st class" programajánlót keresek ami tegnap előtti ...

gondolom nem sok esély van rá, hogy megtaláljam ... :S :D
 #68710  Szerző: Gyurii91

csokie írta:Hamvai PG Létray Ákos - Fény és Örvény :) Napközben :D Először azt hittem, hogy valaki eltekerte a rádiót. :)
Szokott menni napközben mindennap.
 #68706  Szerző: csokie

Hamvai PG Létray Ákos - Fény és Örvény :) Napközben :D Először azt hittem, hogy valaki eltekerte a rádiót. :)
 #68702  Szerző: ceve

djlacee írta:Bemelegítő szám a NOW OR NEVER volt TOM NOVY -tól :P
Tényleg.

Az utána következő volt, 23:10-től.
 #68696  Szerző: djlacee

Bemelegítő szám a NOW OR NEVER volt TOM NOVY -tól :P
 #68694  Szerző: ceve

Dance Chart:

23h-s hírek utáni bemelegítő szám: Rico Bernasconi vs. Vaya Con Dios - Nah Neh Nah (Original Club Mix)
23:45, ötödik helyezett: Milk and Sugar - Hey Nah Neh Nah

Először azt hittem, ugyanaz ment le kétszer.
 #68579  Szerző: gabor15

Zsolt írta:
gabor15 írta: Kedves Zsolt!
Nem tudom milyen beállításokkal csináltad ezeket a szimulációkat, de valamit nagyon elnéztél. Az a szegedi lefedettség kb. a mostani Class FM lefedettsége.
Igen, tényleg kutyafuttában generáltam ezt a két térképet tegnap. Pl. az antennamagasságot be se állítottam, főleg mert fogalmam sincs hány méter magas a szegedi és a kékesi torony. Csupán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet vele, hogy mennyire nagy előnye van a nagy magasságnak és mennyire tök fölösleges sok-sok kW-ot pumpálni tszf. 70 méterrel. Természetesen ha precízebben beállítom, pl. 10 m helyett a torony valódi magasságát adom meg, akkor reálisabb kép született volna (de a szegedi vételkörzet nem sokat nőne úgy sem), de bevallom őszintén azt hittem, hogy ilyen szőrszálhasogatásba majd nem mentek bele, tekintve, hogy tök nem ez a lényeg. Bár szerintem ez a vételkörzetes oldal egész korrekt, bár a tereptárgyakat nem tudja figyelembe venni, a domborzatot jól kezeli.
déli irányban minimum Szolnokig elszól
Fontos megjegyezni, hogy a kép min. 45 dBµV vételhatárral készült, lefordítva ez egy nagyon gagyi vevőkészülékkel mért vételkörzetet mutatja.
40-el pedig még messzebb is szólhatna
Nem olyan biztos, 40 kW 27 kW-hoz képest csupán ~2 dBm emelkedést jelent (kb. 74 dBm-ról kb. 76 dBm-ra). Ez vételi szempontból majdhogynem gyakorlatilag észrevehetetlen növekedést hozna.
Akkor már értem miért volt ilyen fura a kép :)(az az oldal pedig tényleg nagyon jó ;)). Egyébként, ha 40 kW-tal adna a Class FM Szegeden az annyit jelentene, hogy Hódmezővásárhelyen, Orosházán és Szabadkán is lehetne fogni, illetve az M5-ön is is javulna a lefedettség. A kékesi adókon pedig azt a kevés eltérést is észre lehet venni ami a teljesítmények között van, pl. a 102,7 jobban jön Csongrádon, mint 104,7, pedig csak 3 kW eltérés van és ez távolabbi vételnél sokat számít. A lényeg az, hogy a jobb lefedettség csak növelné a Class FM hallgatottságát, de a hálózatuk bővítésére a lehetőség szinte 0, bár jó lenne...
 #68574  Szerző: Zsolt

gabor15 írta: Kedves Zsolt!
Nem tudom milyen beállításokkal csináltad ezeket a szimulációkat, de valamit nagyon elnéztél. Az a szegedi lefedettség kb. a mostani Class FM lefedettsége.
Igen, tényleg kutyafuttában generáltam ezt a két térképet tegnap. Pl. az antennamagasságot be se állítottam, főleg mert fogalmam sincs hány méter magas a szegedi és a kékesi torony. Csupán csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet vele, hogy mennyire nagy előnye van a nagy magasságnak és mennyire tök fölösleges sok-sok kW-ot pumpálni tszf. 70 méterrel. Természetesen ha precízebben beállítom, pl. 10 m helyett a torony valódi magasságát adom meg, akkor reálisabb kép született volna (de a szegedi vételkörzet nem sokat nőne úgy sem), de bevallom őszintén azt hittem, hogy ilyen szőrszálhasogatásba majd nem mentek bele, tekintve, hogy tök nem ez a lényeg. Bár szerintem ez a vételkörzetes oldal egész korrekt, bár a tereptárgyakat nem tudja figyelembe venni, a domborzatot jól kezeli.
déli irányban minimum Szolnokig elszól
Fontos megjegyezni, hogy a kép min. 45 dBµV vételhatárral készült, lefordítva ez egy nagyon gagyi vevőkészülékkel mért vételkörzetet mutatja.
40-el pedig még messzebb is szólhatna
Nem olyan biztos, 40 kW 27 kW-hoz képest csupán ~2 dBm emelkedést jelent (kb. 74 dBm-ról kb. 76 dBm-ra). Ez vételi szempontból majdhogynem gyakorlatilag észrevehetetlen növekedést hozna.
 #68543  Szerző: gabor15

Ati7 írta:Szerintem sem tükrözik vissza a valóságot, azt meg végkép nem hiszem, hogy 40 kW-tal ekkora lefedettség legyen Szegeden, és főleg Kékesen. :o
(valaki megírná hol lehet ezeket a számításokat elvégezni? Próbára teszem. :hehe: )
http://lrcov.crc.ca/main/ (regisztrálni kell, ami ingyenes) :)
  • 1
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 510