RADIOSITE Fórum

• Informatika

#70951  Szerző: markfelt

Akit idegesít a kékhalál, vírusok, fagyás, belassulás és nincs kedve 10 rongyokat kiadni a Windowsra és az Office-ra:

Megjelent az Ubuntu 11.04!

Az Ubuntu 11.04-ben mutatkozik be a teljesen új felhasználói felület, a Unity, mely letisztultabb, egyszerűbb használni és szebb is, mint az eddigi kiadások. A most debütáló új felület a Canonical és a közösség két évnyi közös munkájának eredményeként született meg. Az Ubuntut a felhasználók egyszerűen testre szabhatják, és igényeiknek megfelelően bővíthetik ingyenes és fizetős alkalmazásokkal...

http://computerworld.hu/megjelent-az-ub ... 10428.html

Pár kép ízelítőül:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ami a képekből nem derül ki: vírus nincs rá, mindent tud, driverekkel nem kell szenvedni. :)

http://www.ubuntu.com
Telepítés nélkül kipróbálható, ingyenes.

Windows/OsX mellé is telepíthető, de a Wine emulátorral szinte minden Windowsos, Mac-es program futtatható rajta (akár 3D játékok is).

Gyorsaság (régi Lenovo notebookon):

Ubuntu bekapcsolástól Chrome megnyitásáig: 46 mp
Kikapcsolás: 4 mp

Frissen telepített Windows 7 Chrome megnyitásáig: 2 perc 55 mp
Kikapcsolás: 32 mp

Hajrá :)
 #69541  Szerző: donder

ja és ilyen avast meg hasonló ingyen licenszes vírusírtók nem tudják leszedni, próáltam, max spyvare terminator, de az meg csak karanténba teszi, nem törli...
 #69540  Szerző: donder

JÓTANÁCS:
Majomparádéra senki ne menjen fel egy ideig, ugyanis a szerverükön virus van.. nekem 2 gépet is hazavágott itthon, ma szenvedtem velük..
A vírus: Win32gen.exe, illetve autorun.inf és .exe
A kis rohaék szép lassan törli a fájljaidat, nekem azokon a gépeken lévő cuccaimat nem is sikerült kimentenem... :shoot: :gülü2:
 #69077  Szerző: djlacee

Igen, ez be is jött, :yes: kösz
 #68714  Szerző: djlacee

Valóban a vezeték nélküli billentyűzet lehet a ludas
 #68712  Szerző: szemilan

djlacee írta:MÁS:
Miért nem lehet a windfostól a gépet alvó állapotba tenni? Egy pillanatra leáll minden, aztán újraindul és a bejelentkező képernyő jelenik meg.
Valamelyik eszköz "felébreszti" Ki kell nyomozni melyik eszköz az és az eszközkezelőben megkeresve le kell tiltani, hogy felébreszthesse a gépet. Elsőre az optikai egérre tippelnék, de lehet a billentyűzet vagy más egyéb hardwer eszköz. Előfordul az is, hogy valamelyik szoftver eszköz ébreszti fel. Az energiagazdálkodás menüpontot nézd át, ha kell állítsd vissza alapértelmezettre. Még, amit tudok tanácsolni, hogy telepítsd újra a drivereket.
Tanulmányozgasd ezt:
http://windows.microsoft.com/hu-HU/wind ... -questions

Remélem sikerül megoldani a problémát.
 #68635  Szerző: IstvánB

Rádiós egér vagy billentyűzetet használsz? Ha igen azok állandóan kommunikálnak és úgy veszi a gép, mintha megnyomtál volna egy gombot. Hibernáld a gépet akkor is gyorsan feléled a gép.
 #68631  Szerző: djlacee

MÁS:
Miért nem lehet a windfostól a gépet alvó állapotba tenni? Egy pillanatra leáll minden, aztán újraindul és a bejelentkező képernyő jelenik meg.
  • 1
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 330