RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#6998  Szerző: Pasa

Mivel gyengébb a napsugárzás és előbb megy le a nap, ezért előbb kezdődik a terjedés. Keleten van először napnyugta, így az ottani adók jelennek meg elsőként a sávban.
 #6995  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:mi van ma?? most (12:13) szól a DLF az 1422-en! Meg a 936on is valami ruszki...
Én is az utóbbi napokban már fél 2-től terjedést tapasztaltam. A 810 kHz-en majdhogynem fadingmentesen a Kat.Rádió alatt halkan a macedón szólt jó popzenékkel. Ez ezentúl még inkább így lesz, nekünk -Dx-ereknek- kedvez. Elsőként én is ruszkikat hallok (a nagy powerjük miatt), de akörüli frekin, amit írtál, analóg vevővel német nyelvű adást szintén hallottam.
Tehát nem vagy egyedül. :lol:
 #6992  Szerző: Sokol404

VR5000 írta:Sokol404:

Bevallom, az antenna leírásod olvasásakor a 10. sornál már elveszítettem a fonalat (vagy mondhatjuk drótszálat).
Itt viszont: "ferritantenna nélküli rádió -orosz Vega- működtetésére használtam a ferritantenna helyettesítésére" minden megvilágosodott. Te valójában nem csak egy külső antennát, hanem a hiányzó ferritrúdon lévő bemenőköri modulátortekercset pótoltad, ami nélkül az adott sávon a készülék teljesen használhatatlan. Kicsit bonyolult megoldás, de ezek szerint működik.

Gratulálok a leleményességedhez!
Köszönöm szépen! Szakmailag viszont kiválóan leírtad, mit is alkottam. :D

És mi újság a DX-szel?
 #6899  Szerző: LuciFerko

mi van ma?? most (12:13) szól a DLF az 1422-en! Meg a 936on is valami ruszki...
 #6898  Szerző: VR5000

Sokol404:

Bevallom, az antenna leírásod olvasásakor a 10. sornál már elveszítettem a fonalat (vagy mondhatjuk drótszálat).
Itt viszont: "ferritantenna nélküli rádió -orosz Vega- működtetésére használtam a ferritantenna helyettesítésére" minden megvilágosodott. Te valójában nem csak egy külső antennát, hanem a hiányzó ferritrúdon lévő bemenőköri modulátortekercset pótoltad, ami nélkül az adott sávon a készülék teljesen használhatatlan. Kicsit bonyolult megoldás, de ezek szerint működik.

Gratulálok a leleményességedhez!
 #6894  Szerző: mg

még régen az 5-6 méterre fent lévő FM tetőantennám koax belső erét rányomtam Orion tuner AM antennabemenetére, úgy csapta ki Kossuth a térerősség-mérőt, hogy majd' meghajlott :) túlment a skálán, aztán ütközésig :)
 #6883  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:az a baj hogyha én akármelyik vevőre rákötök valami hosszab drótot szétcsapja a sávot a Kossuth meg az MKR :(
Nálam SW-n ez a helyzet a VEF-fel. Összefolyik minden.

A Te esetedben előnye, hogy legalább ezt a két adót tisztán hallgathatod. :evil: na jó, fekete humor volt
  • 1
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • 402