RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#70308  Szerző: TG

Rony írta:Hmmm...megint egy rádio miskolcon.
Hmmm...megint egy szabad freki miskolcon.
 #70307  Szerző: Rony

Hmmm...megint egy rádio miskolcon.
 #70305  Szerző: Rossco

newmjoel írta:1. A Médiatanács elfogadja a Hatóság által az FM1 Műsorszolgáltató Kft. számára tervezett Miskolc 107,0 MHz frekvenciát (vételkörzet: 0,3-1,0 km sugarú kör, becsült lakosságszám: 5.000 fő).
2. A Médiatanács az 1. pontban szereplő döntésének a nyertessé nyilvánított pályázóval történő közlésével egyidejűleg az Mttv. 63. § (1) bekezdése alapján megindítja a hatósági szerződéskötésre irányuló eljárást, és tájékoztatja az FM1 Műsorszolgáltató Kft-t a közösségi médiaszolgáltatóvá minősítés törvényi feltételeiről, és felszólítja, hogy 20 napon belül nyújtsa be ennek megfelelő kérelmét, műsortervét, szabályzatát és nyilatkozzon arról, hogy vállalja-e a közösségi médiaszolgáltatókra vonatkozó kötelezettségeket.
3. A Médiatanács megbízza a Hivatalt, hogy döntéséről értesítse az FM1 Műsorszolgáltató Kft-t.
Ugyanezt megkaptuk mi is, a 89,6 Mhz-re, be is adtuk a papírokat március elején, azóta semmi :S :S
 #70303  Szerző: newmjoel

1. A Médiatanács elfogadja a Hatóság által az FM1 Műsorszolgáltató Kft. számára tervezett Miskolc 107,0 MHz frekvenciát (vételkörzet: 0,3-1,0 km sugarú kör, becsült lakosságszám: 5.000 fő).
2. A Médiatanács az 1. pontban szereplő döntésének a nyertessé nyilvánított pályázóval történő közlésével egyidejűleg az Mttv. 63. § (1) bekezdése alapján megindítja a hatósági szerződéskötésre irányuló eljárást, és tájékoztatja az FM1 Műsorszolgáltató Kft-t a közösségi médiaszolgáltatóvá minősítés törvényi feltételeiről, és felszólítja, hogy 20 napon belül nyújtsa be ennek megfelelő kérelmét, műsortervét, szabályzatát és nyilatkozzon arról, hogy vállalja-e a közösségi médiaszolgáltatókra vonatkozó kötelezettségeket.
3. A Médiatanács megbízza a Hivatalt, hogy döntéséről értesítse az FM1 Műsorszolgáltató Kft-t.
 #69130  Szerző: jimmer

bocs, én korábban amikor hallgattam csak HC hírek voltak. A drogstop pedig célcsoportnak szóló műsorként volt megjelölve a pályázatban. Onnan tudom, hogy én írtam. Persze azóta lehet változott a besorolása..
 #69124  Szerző: operator

Kedves Jimmer!

Nem jól tudod. a Crazynél vannak helyi hírek, na és persze közszolgálati is. Méghozzá Demkó Norbert szolgáltatja őket. Hírzóna és Drogstopp amit szoktam hallgatni. ;)
 #69064  Szerző: jimmer

részben egyet értek, el kell érni, hogy olyan színvonal legyen amivel fenn tudják tartani a rádiót.
kell a pályázati pénz is, hiszen pl. mi sem kapunk önkormányzattól semmilyen pénzbeli támogatást! 2010-ből 580.000 Ft -ot szavazott meg a képviselő-testület, amely szerződése is alá lett írva, csak az önkormányzat csődközeli helyzete miatt az OTP-vel kötött hitelszerződés ezeket megvétózta így nem volt médiatámogatás, aláírt szerződés ide v oda. Nekünk az a pénz min. fél évi működési költségünk, főleg, hogy mi legalább megdolgozunk érte, meg lehet hallgatni, hogy nem fostalicska műsorokat csinálunk.

A másik, hogy csak pályázatból (NPREZSI) megélni sem lehet, hiszen annak is van önrésze, ami első körben 33% második évben már 50%-a az igényelt összegnek. Utána úgy tudom egy ideig működésre nem is kaphat támogatást. Marad tehát a hírműsor vagy közszolgálati műsor támogatás, ami pl a Crazy FM esetében lehetetlen hiszen sem helyi hírek sem közszolgálati műsor nincs. Így tehát marad az a lehetőség, hogy igényesebb rádióműsort kell(ene) csinálni.

üdv
 #68995  Szerző: Johnny

téeszelnök írta:naésakkor jön az, hogy aki csinál egy valóban közösségi rádiót, annak pl ezekkel együtt esik elbírálás alá a rezsipályázata vagy eszközpályázata, meg úgy általában ezekkel egy kalap alatt ítélik meg, tehát gyakorlatilag ezek a rádiók a valóban közösségieknek valamilyen szinten ártanak.
ugye közösségi rádió közműsorszolgáltató vagy nonprofit kategóriában szokott nyomulni, de a jogi szabályozásban a Lánchíd is közműsor, a Q is nonprofit, és így hirtelen mondjuk nem tudnék semmi jogszabályt, ami miatt a Q különbözne a Tilostól vagy a Civiltől... fura legalábbis.
igenis valahogy el kell különíteni a valóban közösségi rádiókat megfelelő szabályozással, leírom még százszor, ha kell. :)
jövök borzolom a kedélyeket :D

a valóban kisközök inkább csináljanak a 40fős kisközösségüknek újságot !
a rádiózást hagyják arra akik ezreknek szólnak és szórakoztatnak, minőséget színvonalat tudnak hozni.
elég a nesze semmi fogd meg jól rádiókból

minek, kinek ez a rádiózási forma?
(annak akik a pályázati pénzekből akarnak megélni)
 #68887  Szerző: akos9277

jimmer írta:Ákos, a szeptember 1 kivételével amit leírtál, már régen tudtuk, ezt én is megmondtam volna neked :D

egyébként a nyilvános meghallgatásra el fogok menni, lennének ötleteim.. :)
De neked nincsen olyan bájos női hangod.. :P Amúgy akkor valszeg találkozunk 8-)
 #68886  Szerző: jimmer

Ákos, a szeptember 1 kivételével amit leírtál, már régen tudtuk, ezt én is megmondtam volna neked :D

egyébként a nyilvános meghallgatásra el fogok menni, lennének ötleteim.. :)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 164