RADIOSITE Fórum

• Radio Face

#69181  Szerző: steve

tomee írta:Remélem, egyszer még a közeljövőben lesz egy olyan fiataloknak szóló rádió, aminek nem abban merül ki a műsorkoncepciója, hogy bedobnak pár olyan húzós témát, mint: mi a kedvenc fagyid, téged csalt-e már meg a barátod vagy vannak-e titkolt gondolataid, és erre lehet lájkokat, meg a frappáns(?) hozzászólásokat, sms-eket dobálni.
Tomi, a remény hal meg utoljára. A reális esély erre ebben az országban nulla. Sajnos hazánkban a kereskedelmi médiumok - ahogy a Béres Zoli szokott fogalmazni - a munkásparaszt réteget célozzák meg. Nos, ezek az emberek egy kicsit komolyabb témával már nem szólíthatók meg. Ha kimész egy mikrofonnal és egy kamerával a kezedben az utcára, és megkérdezed az embereket, hogy mi Magyarország államformája, ki a miniszterelnöke, az államfője, mely pártok kormányoznak és mely pártok vannak ellenzékben, akkor olyan szemmel néznek rád, mintha a kvantumfizikáról kérdeznéd őket, és halvány lila fogalmuk sincs a válaszokról. És egyébként hozzátenném még azt is, hogy ilyen emberek tanulnak ma egyetemeken, főiskolákon, Lalátka Olgák lehetnek programigazgatók, aki fogalmazási és helyesírási képessége lassan már a sokszor lebőgött Schmitt Páléhoz hasonlítható. Mégis mit várhatnánk el ilyen rádióktól, akik ilyen embereket alkalmaznak programért felelős pozíciókban? Nyilván csak a munkásparaszt réteg kiszolgálása a cél, és ez tökéletesen kivitelezhető a "melyik a kedvenc pózod a csajoddal", "mikor csaltad meg a pasidat" kérdésekkel, és hulladék, igénytelen zenékkel.
 #69180  Szerző: alopisz

admin írta:Ősi - és azóta is alkalmazott, sikeres - programming szabály az USA-ból, hogy "ne nézd hülyének a hallgatót". Lehet hitegetni, trükközni, igénytelenül hozzáállni, lehet illúziógyárat csinálni, de végeredményben ez mindig balul sül el.

Uh, mennyit és mennyi mindenkitől hallottam már itthon ennek az ellenkezőjét, azért tartunk itt, ahol most.
A környező országok, úgy lehagytak minket... iszonyat. Ma már ha a csehekhez megyünk, akkor tőlük is csak tanulni lehet, nem még ha az osztrákokhoz, németekhez, vagy véletlen az amcsikhoz –ahonnét a fent idézett mondat is származik. ez egy kicsit szomorú.
 #69179  Szerző: markfelt

molnarb írta:Nem emlékszem hogy azt írtam volna hogy ez most hülyének nézés esete volt, egyszerűen csak annyi, hogy hallásra a két dal nem hozza azt az érzést, hogy ugyanaz az előadó, így ez hiba a zenei szerkesztésben a hallgatók döntő többségének állítom fel se tűnt.
Nem mondtam, hogy te mondtad, hisz' én mondtam. :)

Az elérni kívánt célcsoport nagyobb részhalmazának nyilván nem tűnne fel, azonban a - feltételezéseim szerint - ténylegesen elért koponyák nagy része szerintem house rajongó, aki azért úgy-ahogy hallott már Afrojackről.
 #69178  Szerző: tomee

Remélem, egyszer még a közeljövőben lesz egy olyan fiataloknak szóló rádió, aminek nem abban merül ki a műsorkoncepciója, hogy bedobnak pár olyan húzós témát, mint: mi a kedvenc fagyid, téged csalt-e már meg a barátod vagy vannak-e titkolt gondolataid, és erre lehet lájkokat, meg a frappáns(?) hozzászólásokat, sms-eket dobálni.
 #69173  Szerző: mlaszlo

Ez a délutáni témázgatós műsor teljesen olyan, mint a Rise FM-en Mák Kata műsora :|
 #69171  Szerző: molnarb

Nem emlékszem hogy azt írtam volna hogy ez most hülyének nézés esete volt, egyszerűen csak annyi, hogy hallásra a két dal nem hozza azt az érzést, hogy ugyanaz az előadó, így ez hiba a zenei szerkesztésben a hallgatók döntő többségének állítom fel se tűnt.
 #69170  Szerző: benjamin

Most egész dallamos zenék mennek.
 #69165  Szerző: markfelt

Ősi - és azóta is alkalmazott, sikeres - programming szabály az USA-ból, hogy "ne nézd hülyének a hallgatót". Lehet hitegetni, trükközni, igénytelenül hozzáállni, lehet illúziógyárat csinálni, de végeredményben ez mindig balul sül el.
 #69164  Szerző: molnarb

Hát még erre azt mondom hogy na jó, belefér... ugyanis itt azért a vokál más... az egyiket férfi, a másikat nő énekli, így ha nem tudnád hogy Afrojack mindkettő előadója, akkor nem is tudnád hogy egy előadó zenéje megy. Ennél keményebb, ami a Rádió 1-en megy... Pink, Katy Petty és társainak sokasága.
 #69162  Szerző: markfelt

Tényleg nem tökölnek sokat a zenei szerkesztéssel:

13:23 - Afrojack - Take Over Control
13:27 - reklám
13:28 - Afrojack - Louder Than Words
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 174