csabyke írta:Ez sem olyan rosssz
http://www.youtube.com/watch?v=skd4BBMS ... ideo_title
Németországban megfogta New Yorkot középhullámon 
Ezzel a készülékkel dolgozott a kolega
http://www.dr-boesch.ch/radio/jrc-nrd535.htm
Az antennaja
Wellbrook ALA1530 active magnetic loop antenna
Szerintem itt is szólnának, ha nem nyomnák ki az európai műsorszóró adók.

Ergo: ha nem lennének MW-adások Európában, Észak-Afrikában, vagy Nyugat-Ázsiában*!
(*de fura összetétel

)
Szerintem akkor nem is lenne olyan nagy valami.
De ha bejön majd ez a digitalizálás, és üresek lesznek az analóg sávok, azt prognosztizálják, hogy majd lehet venni ugyanúgy AM-transzmittereket is, mint jelenleg FM-nél, és úgy szórakozik vele az ember, ahogy akar, lehet amatőrködni is, mivel abszolút nem úgy lesz használva a sáv, mint eddig.
Mindenesetre azt az amerikai HD Rádiós dolgot sokkal barbárabbnak tartom, mint az AM Stereo-t, mert utóbbinál legalább élethű a hang... De mindegy, ők tudják.
Mások kedvéért leírom: a HD Radio digitális "eljárással működik", olyan, mintha egy mp3-lejátszót hallgatnál, ezért szerintem kifejezetten gépies, fémes, (élces) a hangja,
míg az AM Stereo analóg, ezért lágyabb, olyan mintha egy hanglemezt hallgatnál, vagy egy jó minőségű felvételt kazettáról. Észre lehet venni!
Vannak neten ilyen összehasonlítások is, ezek szubjektív dolgok, de meglehetősen sokak szerint így van! Hogy miért váltotta föl egyik a másikat? Az a lobby miatt van, viszont van azért hasonlóság is bennük: pl. ha gyengül a jel, vagy a villám beleserceg, akkor átváltanak monoba, azaz hagyományos AM-hangzásra =a sávszél lecsökken. Ez mondjuk nem nagy előnye egyiknek sem, de legalább van adás. Úgyhogy a HD Radioval pl. az ilyen zavaró tényezőket mégsem sikerült kiküszöbölni (hiába emlegette ennek ellenkezőjét a digitális lobby), plusz: a netes hallgatáshoz hasonlóan ott is megfigyelhető, hogy időnként "megugrik" a felvétel, és közben az a "digitális kása" hallatszik. Szerintem borzalom.
Főleg a minőséggel van bajom, nem kifejezetten a digitalizációval!