RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#6958  Szerző: Johnny

Dec 31-el megszűnik az ORTT ha minden jól megy és megállapodnak a mostani törvénytervezetben. Az NHH fog pályáztatni.
Jól tudom?
 #6957  Szerző: LuciFerko

hát énis láttam nemrég ott ahol nem akartam volna :D :)
 #6956  Szerző: mg

löketkorlátozásnál esetleg az a probléma, hogy nem tudod kimérni magadnak a 75 kHz-t.
de nekünk szar adónk van, mindenre csörög-csattog, így valószínűleg át se lehet lépni vele, nhh se szólt semmit, pedig voltak is kint, meg az álomautót is szokták látni a környéken :)
 #6955  Szerző: mg

LuciFerko írta:amúgy ha nem változik semmi, a tavalyi feltételekkel várható újra kisköz pályázat?
dec. 31-el lejár a moratórium, onnantól akadálya nincs annak, hogy tavaszra újra beadás legyen
 #6954  Szerző: mg

LuciFerko írta:OIRTon 50 asszem. de itt 75, úgyis szól szépen. Amúgy a löketbe kötnek bele, ami 75kHz lehet max. Sajna ezt precíz drága cucc nélkül nehéz tartani :/
igen, de túllőni se érdemes, lehet, hogy hangosabbnak tűnik (ami egyébként, mármint az, hogy minden rádiónak hangosnak kell tűnnie, egy bazinagy parasztvakítás), de sok esetben ronthat is a vétel- és hangminőségen. a "hangerőérzet" a processzáláson múlik, ami a csúcsokban megmarad a határokon belül, csak a halkabb részeket húzza fel, processzálás terén egyébként már egy ingyenes soundsolution is csodákra képes (persze foglal egy gépet, de ehhez már a legolcsóbb processzornál olcsóbban is össze lehet kukázni egy PC-t). szóval a löketkorlátozás nem valós probléma.
 #6952  Szerző: LuciFerko

amúgy ha nem változik semmi, a tavalyi feltételekkel várható újra kisköz pályázat?
 #6951  Szerző: LuciFerko

OIRTon 50 asszem. de itt 75, úgyis szól szépen. Amúgy a löketbe kötnek bele, ami 75kHz lehet max. Sajna ezt precíz drága cucc nélkül nehéz tartani :/
 #6949  Szerző: mg

1.) azt beszéltük mai találkozónkon, hogy úgy néz ki, megint semmi nem lesz az új médiatörvényből, hogy kihátráltak mögüle a pártok. ezt már eljátszották többször is, aztán egy-két évig csend.

2.) igen, adjanak rendes teljesítményt. a preemfázishoz nem értek, de ha jól tudom, az 50 meg a 75 µs a szabvány, nem? legalábbis a procikon is azt lehet kiválasztani :)
de a közösségi rádiózásra akkor se az a megoldás, hogy kisteljesítményű rádiókat csinálunk, amik aztán csak az alapból tudják magukat fenntartani, kell azon kívül valami más is.
egyébként ha vigasztal, én is dolgozok vele kurvasokat, szintén egy fillér nélkül, más is dolgozik vele, úgyszintén, egyetem meg munka mellett, a közösségi rádiózás már csak ilyen, ezen fölösleges panaszkodni.
 #6903  Szerző: LuciFerko

jólenne tudni hogy az új törvényben milyen feltételek lesznek majd.
 #6902  Szerző: andrysoft

mg írta:A kereskedelmi adók által befizetett műsorszolgáltatási jelenleg még a Műsorszolgáltatási Alaphoz kerülnek, mely többek közt a következő dolgokra ír ki pályázatot:

- közműsorszolgáltatók és nem nyereségérdekeltek működési költségének támogatása (rezsipályázat)
- közműsorszolgáltatók és nem nyereségérdekeltek technikai háttere kialakításának támogatása (műszaki pályázat)
- televíziós hírműsor, sportműsor illetve kulturális magazinműsor készítésének támogatása
- rádiós hírműsor, sportműsor illetve közérdekű szolgáltató magazinműsor készítésének támogatása

Utóbbi kettőből a kereskedelmiek is részesülhetnek. Az új tervezetben, ha jól értelmezem, csak a műsorkészítés támogatása maradna meg.
Amúgy én se tartom helyesnek, ha egy rádiót az alap pályázataira alapoznak. Főleg úgy röhej az egész, hogy simán kapnak pénzt az egyáltalán nem közösségi jellegű rádiók is, sőt, még a közműsorszolgáltatónak bejegyzett Lánchíd vagy Jazzy, és a nonprofitnak jegyzett Rádió Q is.

Nadeszóval a lényeg, hogy nem értek egyet azzal, hogy a műsorszolgáltatási alap tartson fenn rádiókat. A közösségi rádiózáshoz igenis hozzátartozik, hogy teremtsük meg a működés feltételeit akár más közösségi tevékenységből is (ez is lehet pályázat is, csak máshová), avagy hallgatói és műsorkészítői adományokból, illetve intézményi partnerségből; de még akár az is, amikor a technika egy részét leselejtezett, felújított cuccokból kell megoldani. De közösségi rádiósként is úgy látom, hogy az Alap jó lehet arra, hogy kiegészítő támogatást nyújtson a fenntartáshoz, kisebb fejlesztésekhez, de az egész rádió működését arra alapozni... neee.
A probléma az ott van, hogy ha nem adnak pénzt, akkor adjanak rendes teljesítményt, nem 0,5W-ot, ne hülyitsék le a preemfázist sem (50-75ms). Másrészt vannak olyan rádiók itt a Tiszántúlon, pontosan Szabolcsban, akiknek NINCS LEHETŐSÉGE reklámozásra, mivel nincsenek vidéken cégek, Józsi bá pedig, akinek van 2 hold földje, nem fog reklámozni. A mezgazd amúgy is padlón van...
Tehát, akkor szerinted honnan kellene pénzt szerezni. Én jelenleg napi 12 órát dolgozok (06-18h), ezért nem jut nekem egy fitying sem.
Gondolom, te nem ilyen feltételekkel dolgoztál?
UI: Én vagyok (sajnos) a főnök, úgyhogy nem ki vagyok zsákmányolva...
  • 1
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 164