Nem egy jó helyzet ez, de sajnos Magyarországon a rádiók presztízse a béka popsija alatt van, egyáltalán nem véletlen - a magyar rádiók 99%-a számomra is elviselhetetlen! Szomorú, hogy mindenki most kap észbe, hogy hopp, nincs hallgató, nincs pénz, kapcsoljuk ki! Ha még időben kapcsoltak volna, hogy "hé, ha figyelembe vennénk, hogy a 'hallgató' nevű fura figuráért van ez az egész, még menthető lenne'," akkor nem biztos, hogy ilyen rossz lenne az általános helyzet... de ez persze csak teória. Bár nem teljesen légből kapott: nagyon sok rádiót hallgatok és követek figyelemmel huzamosabb ideje, napi rendszerességgel Európa minden szegletéből. Valamiért egy sem ment tönkre közülük, egynél sem szűnt meg műsor az elmúlt 1-2 évben, stb. stb. Csak ők mit is csinálnak? Kommunikálnak a hallgatókkal Facebookon állandóan például. Hajlandóak élőben, értelmesen megszólalni. Olyan műsorokat állítanak elő, amire felmérték, hogy van igény. Azt is emészthető, igényes formában tálalják. Na, idehaza egyikre se nagyon van példa. Tisztelet a kivételnek, ami majdnem hogy egyedülállóan a Café. Legalábbis a Café még a leghallgatóbarátabb. De: ha kiselejteznétek azonnal az értelmetlen műsorokat (nem tudom, mik vannak még, de AfriCafé, vitorlás magazin, és ehhez hasonló nonszensz dolgok), helyette pedig olyan szólna, ami érdekelheti a közönséget (pl. Bolhacirkusz), akkor máris több hallgatóban lehetne reménykedni. Én is szeretem a tartalmas műsorokat, nagyonis. De ne haragudjatok, Magyarországon vitorlás műsort sugározni??? Hány ember vitorlázik? 400? Ebből hány él a Café vételkörzetében? 200? Ebből hány hallgatja pont a Cafét, és lesz türelme leülni végighallgatni? 20? 2? Vicc. Ugyanez igaz az AfriCaféra és egyéb dolgokra. Értem én, hogy ha én lennék a haverotok, és én kérnék műsoridőt feminizmusról szóló műsorra (csak mondtam egy hasonlóan nonszensz példát), bizonyára megkapnám. Hogy jóformán senkit nem érdekel? De legalább duma duma duma duma van, azt meg nekünk nyomatni kell, szóval király vagy!
Bocsánat a hosszú üzenetért, és a kirohanásért is; remélem, nem sértek meg vele senkit; ha mégis, előre is elnézést! Remélem, van legalább 1-2 illető, aki lát benne igazságot.