LuciFerko írta:Ozoránál is jönnek a Graz-i adók, gondolom a domborzat miatt. Sőt, még fogtam a tóparton (a gödörben!!!) az FM4-et a Klagenfurti adóról: http://www.youtube.com/watch?v=Xs7WxnBqdhc
Ozorat nem ismertem, de most megneztem a terkepen...
Akkor a piciny birodalmam hatara picit DK fele vandorolt... De ami a lenyeg, hogy nekem eddig meg Simontornya magassagaban es attol DK-re haladva SOHA nem jott ossze egy Graz-i sem...
A masik ilyen hatarpont:
62es ut Szekesfehervari bevezeto nem sokkal az M7 utan..
Ez a szakasz regen 8as ut volt innen, mielott at nem lett szamozva...
Akkortajt meg is jegyeztem:
A Grazi adok a 8as ut teljes szakaszat lefedik

(Ugye az pont Graz -ba halad...)
Ami meg fontos, semmilyen extra DXre keszitett cuccom nem volt ezekhez a tesztekhez...
Szekesfehervartol a 811esen Biatorbagy fele haladva is jodarabig jon Graz, a domborzat miatt a Klub(95,3) sokszor arnyekban volt... De arra mar lehet, hogy tenyleg egy evtizede jartam utoljara
A 81esen Mor es Kisber kozott feluton mar jobban szerettem Semmeringbol a Niederosterreichot halgatni, mivel onnan mar az jott szebben, de a Grazi adok is szepen jottek...
Amugy a Domborzat az nagy ur am...
Az A2esen Klagenfurt fele haladva a Packsatteli teto utan (km 233 - Graztol 40km nyugatra...) nem sokaig jon mar jol...
Innen mindig at kellett allni a Kärnteni adokra (Volfsberg)
Klagenfurt tersegeben (km 300) (Graz = km 190kb...) mondhatni semmi...
Az A2-n Wien fele haladva sem sokaig jon Graz, mivel a hegyek, amelyek eleg kozel vannak szepen learnyekoljak az adot...
Az M1esen Hegyeshalom fele haladva Graz sokaig veheto, de EszakBurgenlandban szinte nem, Becsben pedig mar semmi esely
Semmering tersegeben sem viszi tulzasba de azert meg foghato
Szloveniaban jodarabig jon, de Ljubljana elott megolik a helyi adok ha jol emlekszem ezert nem tudtam sem a Steiermarkot sem pedig az Ö3-t fogni, igaz Ljubljana utan kezdenek eledni a Villachi adok
Nekem amugy a Grazi adokkal kapcsolatban az a meglatasom, hogy Nyugatmagyarorszagot szinte szebben lefedi mint Ausztrianak az onnonmaganak kozelebe eso teruleteket sokszor...
Gyakorlatialg az A2esen a Steinberg-Mooskirchen-Moodriach kijarokat erinto emelkedo utan egyszeruen csak DXelesre alkalmas... Pedig ez kb. 40km Graztol..
Visszafele pedig gyakorlatilag Simontornyaig - leszamitva a Balaton eszaki partjat