RADIOSITE Fórum

• Direct One

#70722  Szerző: mlaszlo

Attis írta: Az ATV-t elég gyakran nézem, és érdekes módon nem láttam még rajta kockaháborút. A Viasat6, Story4 valóban rosszabb minőségű
A UPC-feladású FTA Filmbox, Filmbox+ viszont tudna mesélni. :D
A két Filmbox nem UPC feladású, hanem az ESS adja fel, amely a UPC tulajdonosához tartozik, de közvetlenül a UPC-nek nincs ráhatása.
Mindenesetre ezeknél a csatornáknál a forrással van gond, mert a Filmbox Extra és a Filmbox Family is ilyen, azokhoz végképp semmi köze a UPC-nek, mert előbbit a Hello HD, utóbbit valamilyen lengyel szolgáltató osztja el.
 #70721  Szerző: mlaszlo

Attis írta: Én előfizettem a Digire a Digi Sport miatt. LCD tv-n nézem már október óta, és eddig semmi gondom nem volt vele. (Kivéve egyszer decemberben, baromi erős havazásnál.) Egyértelmű, hogy a Digi egy fapados szolgáltató, de ha jól beállítod a TV-t (és az újabb fajtáknál már lehet a beállításoknál picit ügyeskedni), akkor nem rossz. Az RTL Klub, Digi Sport és DS+ minősége szerintem a legtöbb directes adásánál jobb. (Állítólag az RTL a directen elég pocsék.) És nem pixelesedik, a hang is jó... A 64 kbs-es hangot meg nem értem... Talán a cseh Romantica. De ha a magyar is olyan, az legyen a legnagyobb gond.
Ezen kívül a fórumokon panaszkodnak a direct ügyfélszolgálatára. Én eddig a digit 2* hívtam, és mindkétszer kb. 2 perc beszélgetés után elértem, amit akartam.
A mono csatornák általában 96 kbit/s-os hanggal adnak, ezt veszi le a Digi egyes csatornáknál 64 kbit/s-ra (régen ilyenek voltak a Discovery csatornák) és elég rosszul szóltak.
A direct-es ügyfélszolgálatra még nem hallottam panaszt, jó a kiejtésekkel vannak problémák (pl. jupiszi direkt :D ), de amúgy el lehet intézni mindent. Eddig háromszor beszéltem velük, amióta nem a 1221 megy és alighogy lenyomtam a kiválasztott menüpontot a telefonon már jött is az ügyintéző.
Az RTL-el szerintem nincs gond, DVB-T-n gyengébb minőségű, ott jobban is pixelesedik. Szerintem a fagyásra gondolhatsz, azt állítólag vizsgálják, mert nem általános probléma, hanem egy-egy beltérit érint.
 #70720  Szerző: chromsix

Vigyázni kell, mert a kockaháború helyett mindjárt egy DTH háború keletkezik itt. :sealed:
 #70712  Szerző: Attis

djlacee írta:Hát pedig kipróbáltam egy olyan -általam meg nem nevezett- helyen, ahol Digi és UPC Direct is volt, az ATV-k között kapcsolgattam, és a Digin ugyan az kockaháború volt (nem akadt, egyszerűen csak látszott, hogy kevesebb a sávszélesség amit ráeresztettek)
Az ATV-t elég gyakran nézem, és érdekes módon nem láttam még rajta kockaháborút. A Viasat6, Story4 valóban rosszabb minőségű
A UPC-feladású FTA Filmbox, Filmbox+ viszont tudna mesélni. :D
 #70710  Szerző: djlacee

Hát pedig kipróbáltam egy olyan -általam meg nem nevezett- helyen, ahol Digi és UPC Direct is volt, az ATV-k között kapcsolgattam, és a Digin ugyan az kockaháború volt (nem akadt, egyszerűen csak látszott, hogy kevesebb a sávszélesség amit ráeresztettek)
 #70709  Szerző: Attis

jeek írta:
mlaszlo írta:
djlacee írta:A UPC Directen a csatornák HD minőségűek a Digihez képest
Eddig egyszer láttam a Digi-t, szerintem nem volt annyira vészesen rossz minőségű, bár normál tv-n néztem bele. Ami inkább náluk negatívum, hogy a hang sávszélességén nagyon spórolnak, azért még egy mono csatorna is pocsékul szól 64 kbit/s-os hanggal.
A kábeles digitális szolgáltatásuk viszont hibátlan.
Én is láttam már Digi DTH-t ráadásul 105cm-es LCD TV-n és egyáltalán nem olyan vészes, ahogy djlacee leírja. És tényleg megbízható, mert én még akadást, fagyást soha nem tapasztaltam Digin.
Én előfizettem a Digire a Digi Sport miatt. LCD tv-n nézem már október óta, és eddig semmi gondom nem volt vele. (Kivéve egyszer decemberben, baromi erős havazásnál.) Egyértelmű, hogy a Digi egy fapados szolgáltató, de ha jól beállítod a TV-t (és az újabb fajtáknál már lehet a beállításoknál picit ügyeskedni), akkor nem rossz. Az RTL Klub, Digi Sport és DS+ minősége szerintem a legtöbb directes adásánál jobb. (Állítólag az RTL a directen elég pocsék.) És nem pixelesedik, a hang is jó... A 64 kbs-es hangot meg nem értem... Talán a cseh Romantica. De ha a magyar is olyan, az legyen a legnagyobb gond.
Ezen kívül a fórumokon panaszkodnak a direct ügyfélszolgálatára. Én eddig a digit 2* hívtam, és mindkétszer kb. 2 perc beszélgetés után elértem, amit akartam.
 #70649  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
Eddig egyszer láttam a Digi-t, szerintem nem volt annyira vészesen rossz minőségű, bár normál tv-n néztem bele. Ami inkább náluk negatívum, hogy a hang sávszélességén nagyon spórolnak, azért még egy mono csatorna is pocsékul szól 64 kbit/s-os hanggal.
Én is láttam már Digi DTH-t ráadásul 105cm-es LCD TV-n és egyáltalán nem olyan vészes, ahogy djlacee leírja. És tényleg megbízható, mert én még akadást, fagyást soha nem tapasztaltam Digin.
 #70644  Szerző: mlaszlo

#70642  Szerző: mlaszlo

admin írta:Szerintem Attis és Jeek az akadásokra, szakadásokra, fagyásokra, hanghibákra gondolt, amik a fórumok alapján elég sűrűn tapasztalhatóak.

Ilyen hibák nincsenek a T-Home-on és már a Digin sem.
Ezek valóban létező problémák, bár a hanghibát csak azok észlelték a zenecsatornákon, akik erősítőn keresztül nagy hangfalon hallgatták, de még akkor is igen kifinomult hallással kellett rendelkezni, hogy meghallja valaki, tv-n pedig észrevehetetlen volt a pattogás. Ez nem olyan volt, mint a Rise FM-nél a 88.1-en :)
A bekockásodást már javították, állítólag az volt a baj, hogy valamiért amikor elsötétült a kép hirtelen leesett a sávszélesség nagyon minimális értékre és ezért kockásodott be.
A csatornák lefagyása szerintem kissé fel volt fújva, valóban én is találkoztam vele egyszer-egyszer, de csak néhány csatornát érintett, illetve beltéri függő is volt.
 #70640  Szerző: markfelt

Szerintem Attis és Jeek az akadásokra, szakadásokra, fagyásokra, hanghibákra gondolt, amik a fórumok alapján elég sűrűn tapasztalhatóak.

Ilyen hibák nincsenek a T-Home-on és már a Digin sem.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 64