RADIOSITE Fórum

• Radio BRO 91.4

#71517  Szerző: pébégáz

Szerintem is nagyon halk, telefonnal hallgatva buszon szinte élvezhetetlen.
 #71514  Szerző: DWC

chromsix írta:A BRO-nál kezdik kiszűrni a technikai hibákat, a sweeperek már igazodnak hangerőben a zenékhez, az FM adó ingadozását egy órás hallgatás után sem hallottam.
Viszont szerintem irtó halk az FM adás. (Vagy csak süket vagyok.)
chromsix írta:Rengeteg a mashup
Szerintem a magyar zene-arány miatt.

Amúgy nekem még mindig furcsa, hogy ilyen stílust tol a "Burn rádiója". Nem azért, mert nem tetszik, hanem nem ilyet várna az ember, na. Meg ezzel a bőrmaszkos figurával se vagyok kibékülve, de ők tudják. Egyedi, meg fura, meg szokatlan, végül is, a rádió is az (bár az egyedivel biztos lehet vitatkozni).
 #71505  Szerző: TG

Viszont akárhogy is nézzük a 18-30 éves korosztály azon része aki dolgozik, az elektronikus zenét szereti és szórakozni akar, az tényleg megveszi az új Sugarbird kollekciót és szombaton elmegy a RIO-ba, ahol elkölt egy 10-est...mert van miből és nem sajnálja rá..
 #71496  Szerző: csokie

Ne félj emiatt, én legalább is soha nem anyáznék. De hadd cáfoljalak meg: nehogy azt higgye már bárki is, hogy a diszkós fiataloknak több pénze van mint a rokker fiataloknak! Mindenhol beszűkült egy kicsit a szórakozásra szánt keret, kinek a fősulit/egyetemet, kinek saját magát kell ellátnia, és pláne a mai árak mellett jobban meggondolja, hogy mire is költ igazán. Szóval azért haldoklanak a diszkós rádiók, más kérdés, hogy nem kell bele annyi munkát belefektetni, mert közel azonos ütemek és dallamok váltják egymást, míg a rock zenét jobban meg kell válogatni, hogy ne kapcsoljanak el az emberek egyből. Délután folytatom, de most sietnem kell. :D
 #71495  Szerző: chromsix

Attis írta:és édesanyámat is felkészítem a támadásokra...
:D így elsőre jót nevettem rajta, de azért elég gáz ha egy rádiós fórumon így kell felkészülni a reakciók fogadására. Egy rádió piacképessége nagymértékben a hozzáértő embereken múlik. Pl.: hiába jó egy rádió zenében és ötletekben ha marketing terén egy nulla. És fordítva, hiába van egy rádiónak gyönyörűen megtervezett marketinge ha a zenék terén hallgathatatlan és unalmas. Ezért van az, hogy a rétegzenét játszó rádiók nem tudnak olyan piacképessé válni mintahogy azt szeretnék. Persze az nem igazán oldható meg, hogy minden rádió egy külön pr és reklámszakembert alkalmazzon (vagy zeneismeretet valóban jól értő "szakembert"), így aztán a rádiók többsége "mindenes" emberekkel dolgozik, akik egyszerre programigazgató, cégtulajdonos, pr-os, technikus, műsorvezető, DJ, stb... A rockrádió sem halva született ötlet. A megvalósításához elsősorban ötlet és kreativitás kell, másodsorban pénz, harmadsorban pedig a szakterületen jártas emberek. A hallgatókat sem felejtettem ki, de ahhoz az előbbi 3 feltételnek meg kell lennie. Ha ebből hiányzik valami akkor lesz bizonytalan a vállalkozás. Brainstorm off. :)

A BRO-nál kezdik kiszűrni a technikai hibákat, a sweeperek már igazodnak hangerőben a zenékhez, az FM adó ingadozását egy órás hallgatás után sem hallottam. Rengeteg a mashup az tény, hát ebben tényleg kimagasló.
 #71494  Szerző: Attis

TG! Pedig tulajdonképpen még saját magammal is vitába keveredhetnék, mert lássuk be, az elektronikus zenéket játszó rádiók is haldoklanak.
Az előző hozzászólásom tekinthető "brainstorm"-nak.
 #71493  Szerző: TG

Attis írta:
csokie írta:Én azt nem értem, hogy az alter, az underground, meg a house és dnb zenék agyba főbe mennek mindenhol, de hogy egy normális igazi rock rádiót nem képes senki sem indítani, az botrány!
Már előre kikötöm, vállalom a kritikát, és édesanyámat is felkészítem a támadásokra...
Nincs igény rockrádióra a hirdetők részéről... Tudom, látom, hogy rengetegen vagytok, akik rockot, metált hallgattok, szerintem közel annyian lehettek, akik az elektronikus zenét preferálják. Csak amíg az a kép el a hirdető előtt, hogy a dizsibe járó közönségnek el tudod adni a méreg drága alkoholos italt, addig a rocker megelégszik a teszkós vodkával, vagy amíg a dizsis megveszi a Converse-t, addig a rocker...
Tudom, túl banálisan fogalmaztam, de szerintem (!) a kutya itt lehet valahol elásva. Már szociális rétegek...
Aztán lehet, hogy hülyeséget írok..
Én maximálisan egyetértek az érveléseddel..
 #71492  Szerző: Attis

csokie írta:Én azt nem értem, hogy az alter, az underground, meg a house és dnb zenék agyba főbe mennek mindenhol, de hogy egy normális igazi rock rádiót nem képes senki sem indítani, az botrány!
Már előre kikötöm, vállalom a kritikát, és édesanyámat is felkészítem a támadásokra...
Nincs igény rockrádióra a hirdetők részéről... Tudom, látom, hogy rengetegen vagytok, akik rockot, metált hallgattok, szerintem közel annyian lehettek, akik az elektronikus zenét preferálják. Csak amíg az a kép el a hirdető előtt, hogy a dizsibe járó közönségnek el tudod adni a méreg drága alkoholos italt, addig a rocker megelégszik a teszkós vodkával, vagy amíg a dizsis megveszi a Converse-t, addig a rocker...
Tudom, túl banálisan fogalmaztam, de szerintem (!) a kutya itt lehet valahol elásva. Már szociális rétegek...
Aztán lehet, hogy hülyeséget írok..
 #71477  Szerző: csokie

Én azt nem értem, hogy az alter, az underground, meg a house és dnb zenék agyba főbe mennek mindenhol, de hogy egy normális igazi rock rádiót nem képes senki sem indítani, az botrány!
 #71476  Szerző: JoNeS

Én csak egy dolgot nem értek, mégpedig a beharangozást. Értem hogy arra figyelnek fel, ha teli torokból kiabálja valaki hogy mennyire jó lesz, de sem tartalmilag, sem szakmailag nem üti meg az elvárt mércét. Biztosan nem feltételezhető rólam, de vártam hogy halljak valami jót. Az hogy Szupermen letolja azokat a mixeket, amiket 7 éve az Extrémben, meglepő, hogy Iddol meggondolatlanul és néha igen zavarosan tart műfajelméletet, fura. Hogy a megszólalások átgondolatlanok, és rosszul szólnak, nem várt dolog. Persze belerázódhatnak, hiszen most kezdték. Zeneileg mások mint az átlag, bár a zenei szerkesztés sem átgondolt, na és ez a mennyiségű, néha zeneileg megkérdőjelezhető bootleg, amit másként neveznek nekem sok. Ha keresztezem a Tilost és a Cafét, akkor meg is vagyunk a Bro-val. Kihagyok pár napot és remélhetőleg már rádió műsorokat is hallok a jövő héten, és akkor nem az az érzésem lesz, hogy néhány cég promóciójának és pénzmozgatásának audióvizuális nyomai hasítják, amúgy elég rossz hangminőségben az étert. Az jó lenne, ha majd olyan nyomot hagynának, mint az Est FM, igaz idejük kevés, de a lehetőség adott. Hajrá!!!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18