RADIOSITE Fórum

• Média Hírszolgálat

#73691  Szerző: hircentrummedia

Tisztelt érdeklődők!

Reagálnék a lentebb leírtakra, ha már egyszer ezt a topikot a Hírcentrum Média címszó alatt hozták létre.
Meglepve olvasom a felháborodást, hiszen nem vélem diszkriminatívnak, hogy a netes rádióknak való hírszolgáltatást nem áll módunkban a jövőben biztosítani.
Az alattam szóló vidéki rádiótulajdonos nagyon helyesen látja, mint minden cég, a Hírcentrum Média is pénzből él, s bár szolgáltatásáért anyagi juttatást nem kér, a reklámidőt amelyet a hírekért cserébe kapunk nem tudjuk netes rádiók esetében értékesíteni. Lehetetlen. Próbálkoztunk éveken keresztül, s egyetlen hírdetőt sem érdekelt a lehetőség. Akármennyire is fájó ez érthetően a netes rádiótulajdonosoknak, de még egy apró vidéki frekvencián is értékesebb a reklámidő, mint a leghallgatottabb internetes rádiókban.

A tulajdonosi kör éppen ezért döntött úgy, hogy azoktól a netes rádióktól, akikkel korábban szerződtünk nem vonjuk meg a lehetőséget, hogy használják hangoshíreinket, viszont új netes partnerekkel nem szerződünk le.

Ez nem diszkrimináció, csupán érthető üzletpolitika.

Üdvözlettel:

Szentgyörgyi Ákos
Főszerkesztő
Hírcentrum Média
 #73660  Szerző: jimmer

LuciFerko írta: ha ingyenes a dolog, milyen kártérírésre?
Úgy ingyenes, hogy reklámot nyomnak érte cserébe. És egy Fm rádió azért több emberhez ér el, mint egy 50-100 főt kiszolgáló netrádió..
 #73653  Szerző: fecokam7

Újabb komment érkezett a kollégámtól:

Tisztelt Fórumozók!

Nem, nem a Hírcentrum Média központi e-mailjére ment az üzenet, vagyis oda is, csak onnan nem érkezett semmiféle válasz, a mi kérésünkre, és a Hírcentrum Média, központja elvileg az MTI, ahol voltunk bent személyesen is, ahol egy hölgy mondta, hogy az MTI e-mailjére írjunk. Tehát, nem. Nem a info@hircentrum.eu címre írtuk.

Az, hogy megsejtették az FTP hozzáférést, én ezt nagyon is szomorúan, és sajnos elképzelhetetlennek tartom. Sőt, tovább megyek, ha a Hírcentrum Média, nem ad internetes rádióknak hírblokkot, akkor nem értem miért került itt a radiosite.hu oldalon hírbe, hogy milyen módosítások lesznek, ha meg csak fm rádió, akkor ez miért ne lehetne feltüntetni?

Amikor még tudtunk a főszerkesztő úrral telefonon tárgyalni, akkor sem esett erről szó, hogy internetes rádiók nem kaphatnak hírblokkokat, csak annyit közölt, gondjaik vannak, de majd keressük egymást.

Sajnálom, nekem ez az egész furcsa, és azért is fordultam ide felétek, hátha tudtok nekem ebben az egész témában segíteni, mert nagyon úgy érzem, hogy ellentét van a weblapon közölt információk, és a valóság között.
 #73632  Szerző: LuciFerko

jimmer írta:
fecokam7 írta: Az MTI központi e-mail címére írtunk egy e-mailt, melyre kaptuk azt a választ, melyet szeretnék szó szerint idézni.

A gond csak annyi, hogy van olyan internetes rádió aminek jelenleg is a Hírcentrum Média Kft. szolgáltatja a híreket.
Nem inkább a Hírcentrum központi címére?

Internetes rádióknak valóban nem adnak. Inkább az fordulhat elő, hogy valamelyik rádió megsúgta az ftp hozzáférést. Lelke rajta, de ha kiderül, számíthatnak szerződésbontásra / kártérítésre..
ha ingyenes a dolog, milyen kártérírésre?
 #73615  Szerző: jimmer

fecokam7 írta: Az MTI központi e-mail címére írtunk egy e-mailt, melyre kaptuk azt a választ, melyet szeretnék szó szerint idézni.

A gond csak annyi, hogy van olyan internetes rádió aminek jelenleg is a Hírcentrum Média Kft. szolgáltatja a híreket.
Nem inkább a Hírcentrum központi címére?

Internetes rádióknak valóban nem adnak. Inkább az fordulhat elő, hogy valamelyik rádió megsúgta az ftp hozzáférést. Lelke rajta, de ha kiderül, számíthatnak szerződésbontásra / kártérítésre..
 #73385  Szerző: fecokam7

Egyik műsorvezető társam kért meg rá, hogy tolmácsoljam a következőt:

Tisztelt Fórumozók!

Gondoltam, megosztok Veletek egy érdekes információt. Én a GiGaRádió (internetes) rádiónak vagyok az egyik műsorvezetője. Műsorvezető társam, illetve a rádió tulajdonosa, próbált partnerséget kialakítani a Hircentrum Média Kft.-vel, illetve Szentgyörgyi Ákos Úrral.
Az MTI központi e-mail címére írtunk egy e-mailt, melyre kaptuk azt a választ, melyet szeretnék szó szerint idézni.

" From: Hírcentrum Média [mailto:info@hircentrum.eu]
Sent: Monday, May 23, 2011 2:49 PM
To: *******************
Subject: Re: Megkeresés

Tisztelt ***** Úr!

Sajnálattal közlöm, hogy a Hírcentrum Média vezetői utasításra internetes rádióknak már nem adhat híreket.

Megértését köszönöm.

Üdvözlettel:

Szentgyörgyi Ákos
Főszerkesztő"

Tehát a Főszerkesztő Úr tájékoztatása szerint a Hircentrum Média NEM szolgáltat már internetes rádióknak hírblokkot. Ellenben sehol nincs erre felhívva a figyelemünk.
 #72120  Szerző: markfelt

jimmer írta:Nem rátok gondoltam amikor az előző üzenetet begépeltem, hanem a főoldalon megjelent cikk írójára.
Tiszteletem Jimmer Úr!

Nyilván elkerülte a figyelmedet a következő mondat a cikkből:

"A Hírcentrum Média portálunkhoz eljuttatott közleményét szó szerint közöljük:"

...mielőtt még rám céloznál, mint a RADIOSITE.HU főszerkesztőjére. Egy nyílt levelet raktam ki, kérésre.

Üdv.,
Admin
 #72116  Szerző: jimmer

Szia Ákos!

Nem rátok gondoltam amikor az előző üzenetet begépeltem, hanem a főoldalon megjelent cikk írójára. Egyébként ilyen információ hozzám sem jutott el, nem tudom ezek a valakik honnan szedték eme infót. A levél, mivel alapvetően semmi olyan információt nem tartalmaz ami üzleti titkot vagy bármi mást sértene, bemásolom egy részét.

"Fontos változás előtt áll a hírszolgáltatás. Mivel a reklámpiac nagymértékben beszűkült, kénytelenek vagyunk .......-től fizetős szolgáltatásként tovább üzemelni.

Üdvözlettel:

Cezar Trante
hálózati igazgató"

Remélem sikerült tisztázni a félreértéseket, további sok sikert!
 #72111  Szerző: hircentrummedia

jimmer írta:Üdv mindenki.

Olvastam a levelet, amit Gaál Tóth András írt, abban egy szóval sem említik, hogy a Hírcentrum fizetős lesz, sőt utalást sem tett rá. Ők lesznek azok, és legutolsó infó az, hogy mindenkinek ugyanannyit kell fizetnie.

Mivel szeretnék pártatlan maradni, meg kellett volna kérdezni erről a másik felet is, mielőtt ezt hírként is kirakjátok az oldalra..
Kedves Jimmer!

Mi nem olvassuk azt a levelezős rendszert, oldalt, ahol ez megjelent. Minket partnereink és több olyan rádió értesített, akikkel nem állunk partnerségi viszonyban. Nem is tudjuk személyre lebontva, hogy ki jelentette meg az információt, csak a tartalmát ismertették velünk, de azt gondolom közleményünkben nem is tettünk utalást arra személy szerint, hogy kitől származik a hír. Mindössze annyit közöltünk, hogy honnan eredt a számunkra hátrányos információ, márpedig több partnerünk szerint az általunk megjelölt szolgáltatótól.

-HM-
 #72109  Szerző: PooLee

Na, most végképp fogalmam sincs, hogy mi a helyzet. Nem értem Jimmer problémáját egyáltalán. De azt sem értem, hogy miért küld be a cég (persze világos, hogy reklám) egy olyan reakció-jellegű üzenetet, aminek ezen a fórumon semmilyen előzménye nem volt... Olyan, mintha beírnám a UPC topikba, hogy nem, nem fog emelkedni az előfizetési díj a pletykákkal ellentétben (miközben senki nem pletykált semmi ilyet, legalábbis a fórumon), sőt, 50%-kal csökken, és most a beszerelés is ingyenes. Ha tetszik, irány a legközelebbi üzletünk vagy hívjátok most az ügyfélszolgálatot.