RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#74160  Szerző: királyrák

ceve írta:http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kett ... 85272.html

" Az Est Mediának az eredmények alapján nem megy a rádiózás. A Class Fm-mel együtt induló Neo több mint egymilliárdos bevétel mellett 700 milliós mínuszt produkált. "
Amennyire lehetett hallani, részben a Neo rendszeres hiánya vitte el a Cafét. Tipikus két szék között a pad alá eset..
 #72717  Szerző: Gabeedj

MA Anlee és a 2times,érdekes volt hallgatni 13 óra felé a Neo fm-et. Varga Kata volt azt hiszem és kicsit maradtam is ott és lehet csak én csíptem el jókor,de még nem kellett mennem,addig ott is ragadtam,mert jó zenék mentek .Nem tudom ki,hogy van vele,de ha már van a Neoban fél óra ,ami jó,már az is fejlődés egy jobb irányba.Bár Slágeres a rádió alapból,de kicsit érzek benne Juventus,Danubius keveréket és picivel több 90-es megy rajt.
 #72610  Szerző: lali87

"Ezt a rosseb se tudja..." :D

Ennek is mint minden változásnak lesznek nyertesei, és persze vesztesei, valószínűleg folytatódik, esetleg gyorsul a rádiós piac centralizációja. A Neo és a Class is fog veszíteni valamicskét a monopóliumából, de a legnagyobb vesztesek a kicsik lesznek.
Nézzünk kicsit a tévépiacra, a kicsik szép lassan eltűntek, beolvadtak a nagy csoportokba, ma Magyarországon hány cég működtet TV-t (mérhető nézettséggel) RTL/Iko, ProSiebenSat.1, Viasat, ChelloMedia, Viacom, Sony, Discovery, NGC, MTV/Duna(elég ciki mértékben kiszorultak a piacról)
Tehát a piac cirka 98-99%-a tíz cég között oszlik meg. A Budapest NyomiTelevízió, Msat/SzívTV, TV3, Főnix, Alfa...stb kis tévék úgy eltűntek, mintha soha nem is lettek volna.....
A rádiópiacra is hasonló sors vár, lesz egy halom országos rádió, itt egy pár helyen leírták, hogy nálunk 220 rádió van a németeknél 300 egy 8x ekkora piacon akkor 300/8=37,5 :-)

37,5 megnéztem, kb ennyi az országos, és a regionális rádiók száma.....
 #72604  Szerző: szemilan

lali87 írta:Úgy általában ez egy ingyenes dolog lesz a usereknek, nekünk, itt a rádióállomás köt szerződést a terjesztésre, az Antenna Hungáriával, és országosat, így mindenhol lesz pár éven belül. Rengeteg rádió nem jut (elég) frekvenciához
Magyar Rádió 4,5,6,7,8,9...., MKR, Mária, Rádió1, Juventus, Klub, Lánchíd, Gazdasági, ClassFM(alföldi vételi problémák)...stb
Ezek csak a nagyobbak akik hálózatban terjeszkednek, ezek ingyenesek lennének, ugyanis a DAB+nak van egy előnye az FM-el szemben, itt egy frekvencián (mux) tízen rádió továbbítható, így a "frekvencia" valószínüleg valamivel olcsóbb lesz így a jelenleg kis frekiken tengődő rádiók könnyen országosak lehetnek.

Az rendben van hogy olcsóbb lesz a frekvencia díj, de mi a helyzet a reklámidővel? Tudnák értékesíteni? Lenne elég hírdető?
 #72597  Szerző: lali87

királyrák írta:
csadam írta:
PooLee írta:Szóval azt mondod, hogy a NeoFM-nek bablevest kellene inkább osztogatnia a budapesti Blaha Lujza téren?
XD

Ezt nem így gondoltam. Hanem úgy, hogy a szeretett "főnökség" és az EU mindent sz*rt bevezet, ahelyett, hogy a szegényebbeknek adnák az erre elköltött pénzt. De az sem lenne egy rossz ötlet, amit írtál.
Valaki számolja át, hogy hány lélegeztető gépet lehetne venni a DAB+ árából :D
OFF ezerrel:
Énnekem most volt szerencsém kórházban tengődni egy gyönge 9 napot, NEM SZABAD OTT FEJLESZTENI SEMMIT!!!
A traumatológián (ott ilyen mozgásképtelen összetört emberek vannak) nincs épp tolószék, ülőlapnak deszka van és mindnek defektes a kereke, nincs ágynemű, a PVC padló felszakadozva, az ételtől elhányod magad....fájdalom csillapítót adnak, ha épp el nem fogyott, reggel kilenckor, és este kilenckor.....nem akkor amikor fáj....
(Igen ezekre kellene költeni, de azaz érzésem, hogy ezt már sokszor kifizettük, sok jogcímen, és nem a DAB+ sugárzás miatt nem futja a kórházakban nem, hogy új "lélegeztetőgépre", de még ehető ételre, gyógyszerre sem.)

OFF vége :-)
 #72523  Szerző: colter

lali87 írta:Úgy általában ez egy ingyenes dolog lesz a usereknek, nekünk, itt a rádióállomás köt szerződést a terjesztésre, az Antenna Hungáriával, és országosat, így mindenhol lesz pár éven belül. Rengeteg rádió nem jut (elég) frekvenciához
Magyar Rádió 4,5,6,7,8,9...., MKR, Mária, Rádió1, Juventus, Klub, Lánchíd, Gazdasági, ClassFM(alföldi vételi problémák)...stb
Ezek csak a nagyobbak akik hálózatban terjeszkednek, ezek ingyenesek lennének, ugyanis a DAB+nak van egy előnye az FM-el szemben, itt egy frekvencián (mux) tízen rádió továbbítható, így a "frekvencia" valószínüleg valamivel olcsóbb lesz így a jelenleg kis frekiken tengődő rádiók könnyen országosak lehetnek.
Én a Class alföldi vételi problémát sajnos eléggé érzem... :(
 #72494  Szerző: királyrák

csadam írta:
PooLee írta:Szóval azt mondod, hogy a NeoFM-nek bablevest kellene inkább osztogatnia a budapesti Blaha Lujza téren?
XD

Ezt nem így gondoltam. Hanem úgy, hogy a szeretett "főnökség" és az EU mindent sz*rt bevezet, ahelyett, hogy a szegényebbeknek adnák az erre elköltött pénzt. De az sem lenne egy rossz ötlet, amit írtál.
Valaki számolja át, hogy hány lélegeztető gépet lehetne venni a DAB+ árából :D
 #72490  Szerző: lali87

Úgy általában ez egy ingyenes dolog lesz a usereknek, nekünk, itt a rádióállomás köt szerződést a terjesztésre, az Antenna Hungáriával, és országosat, így mindenhol lesz pár éven belül. Rengeteg rádió nem jut (elég) frekvenciához
  • 1
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 584