RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#73727  Szerző: centerweb

Zoey írta:Még nincs topikja, így ide írom:
nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan indul a sunshine-os Kővári Jani nyíregyházi kisköz rádiója, a Sport Rádió. Már rendezvénye is lesz (http://www.sport-radio.hu/kepek/oriasplakat.jpg), lehet ez lesz az indulás napja, ha még egyáltalán nem megy.
http://www.sport-radio.hu/
A logóhoz: http://city.bg/
 #73716  Szerző: Zoey

Még nincs topikja, így ide írom:
nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan indul a sunshine-os Kővári Jani nyíregyházi kisköz rádiója, a Sport Rádió. Már rendezvénye is lesz (http://www.sport-radio.hu/kepek/oriasplakat.jpg), lehet ez lesz az indulás napja, ha még egyáltalán nem megy.
http://www.sport-radio.hu/
 #73517  Szerző: Andrew5

Obladioblada írta:
Andrew5 írta:akkor a hatóság jóváhadja
No comment.
Hivatalos verzió szerint....... :-)
 #73516  Szerző: Obladioblada

Andrew5 írta:akkor a hatóság jóváhadja
No comment.
 #73399  Szerző: DWC

csokie írta:hanem hogyan kéne megoldani?
a) eleve jobban megnézni, kinek és mire adnak engedélyt (én bekérnék hangfelvételeket már a pályázatkor - minden leendő műsorról 1-1 próbaadás; így legalább lenne nyomós ok, hogy miért ülnek a pályázatokon annyit :sealed: )
b) olyan lefedettséget biztosítani, ami mellett érdemes időt, erőt, energiát, pénzt stb.-t ölni bele (magánőkét, pályázatit, bármilyet)
c) "élni és élni hagyni"-elven több lehetőség, kevesebb szivatás
d) száz szónak is egy a vége: kevésbé alattomosan

Egyébként Nyikolajnak igaza van, ez a kisközösdi ebben a formában tényleg hülyeség, de azokat, akik tényleg rendesen csinálják, csinálnák, azokat nem kéne egy lapon kezelni azokkal, akik a pályázati pénzekre hajtanak, vagy csak így tudtak frekvenciát szerezni..
 #73371  Szerző: TG

nyikolaj írta:Szimpatikus vagy nem,de szerintem maga az,hogy kisközrádiózás hülyeség úgy ahogy van!
Értem én,hogy csak így lehet rádió fanatikusoknak kiélni magukat,ami nagyon szép dolog meg megértem,,,de nincs értelme főleg városban nincs!
Falun még valamennyire talán,de ott meg nem tud hosszú életű lenni,mert ugye a rádiózás sem ingyenes dolog.A mai világban meg falun még rosszabb anyagi helyzet van.
Városon meg értelmetlen.Én nemrég voltam panelházban és hozzáteszem az Avason vendégként,és még ott se jött be bizonyos helyen xy kisköz.Akkor mi értelme van?
A legjobbat Andrew mondta itt előttem!Ha valaki szeretné ha tovább menjen a rádió tessék kerrádióvá pályáztatni!Nem hinném,hogy lehetetlen dolog lenne!Főleg itt Miskolcon lenne jó ha a sok kisköz megszünne,és ha a ezek helyére mindre nem is,de 1-2 kerrádió idővel lehetne!
Mert a frekvenciák is elég jó helyen vannak szerintem.Semmi zavaró tényező nincs!
Egyetértek.
A miskolci frekiket illetően az Eper és a Diósgyőr máris kilőve a helyivé avanzsálódást illetően és a Crazy is bezavarna máshol, ha nagyobb teljesítménye lenne...a többit illetően nincs tapasztalatom, hogy mennyire zavartalan a környezet..
 #73369  Szerző: jimmer

mi városban vagyunk, városon belül stabil vétellel és szeretnek minket hallgatni, elérjük a célcsoportunkat, sőt egyre több 35-ön felüli is kapcsol ide, mert megunta a sok popnyálat és a "mizuverzumot".

Csak ugye sokszor az a baj hogy előbb sírnak hogy nem megy a rádió, és utólag jut eszükbe, hogy talán először kellene letenni az asztalra és utána várni bármekkora bevételt meg partnereket. Ja és az sem árt ha odateszi magát a csapat. Értsd: a stúdió négy falán túl látni és megjelenni más módon is a közéletben. egy kis karitatív munka stb
 #73340  Szerző: nyikolaj

Szimpatikus vagy nem,de szerintem maga az,hogy kisközrádiózás hülyeség úgy ahogy van!
Értem én,hogy csak így lehet rádió fanatikusoknak kiélni magukat,ami nagyon szép dolog meg megértem,,,de nincs értelme főleg városban nincs!
Falun még valamennyire talán,de ott meg nem tud hosszú életű lenni,mert ugye a rádiózás sem ingyenes dolog.A mai világban meg falun még rosszabb anyagi helyzet van.
Városon meg értelmetlen.Én nemrég voltam panelházban és hozzáteszem az Avason vendégként,és még ott se jött be bizonyos helyen xy kisköz.Akkor mi értelme van?
A legjobbat Andrew mondta itt előttem!Ha valaki szeretné ha tovább menjen a rádió tessék kerrádióvá pályáztatni!Nem hinném,hogy lehetetlen dolog lenne!Főleg itt Miskolcon lenne jó ha a sok kisköz megszünne,és ha a ezek helyére mindre nem is,de 1-2 kerrádió idővel lehetne!
Mert a frekvenciák is elég jó helyen vannak szerintem.Semmi zavaró tényező nincs!
 #73313  Szerző: Andrew5

Ha valaki helyivé szerené magát avanzsálni a következőt kell tennie: Ey szép hosszú levelet kell írni a hatóságnak hogy kéri a teljesítmény növelést és ezzel a frekvenciája helyi rádióvá történő avanzsálását. Ekkor ha a frekvencia megfelel a helyi kritériumoknak (zavartság stb..) akkor a hatóság jóváhadja, és továbbítja a kérést a tanácsnak. Aki vagy engedi vagy nem.... Ha igen akkor pedig nyílt pályázat következik. Vagyi bárki elviheti. Aki ezt megkockáztatja, vagy elegen van a kiskzlétből akkor ezenúton haladva szögdelhet. Hátrány hogy a lefolyási idő minimum 1 év. De nem lehetettlen....
 #73305  Szerző: markfelt

LuciFerko írta:itt a szakmának kell összefognia, mindenféle politikai fröcsögések nélkül.
Mármint a rádiós szakmának, ami nagyrészt ellenzi a kisközösségi rádiók létjogosultságát, vagy a kisközösségi rádiós "szakmának", ami nem létezik?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 164