Zoey írta:Na nem is tudtam, hogy ilyen menő vonatok járnak már a Balatonra is. Eddig csak a Budapest-Hatvan-Eger vonalon találkoztam velük. Ez a kedvencem, nagyon komfortos, kijelzős meg bemondós, high-tech.Egy ideje minden nyáron megjelennek ezek a vonatok a Balatonnál is, amikor az Esztergomi vonalon kevesebb kocsi is elég, amióta pedig megérkeztek a görög desirok is, azóta a téli menetrendben is vannak desiro vonatok hétvégenként, illetve idén először a déli parton is megjelent a desiro, hétvégenként a Siófok Expresszt alkotják ezek a motorvonatok.![]()
Bp.-Eger között valóban sokszor két kocsival közlekednek, nem gondolnám, hogy a Balatonon is, bár nincsenek arra felé tapasztalataim ezen a téren. Viszont ezekben a vonatokban két kocsi nem ugyanakkora, mint más vonatokon, szerintem ezek nagyobb méretű kocsik.
A Salgótarjánba közlekedő 6341-es motorvonatok igen kényelmesek, van légkondi, illatosító meg minden, sajnos erre, Miskolc fele, na meg Szabolcsban a leggagyibb szerelvények járnak...(komolyan mondom el vagyok kápráztatva, amikor néha napján egy 6341-essel utazok, nem hogy még Desiro-val)
Téli időszakban elég is a desiro kapacitása az északi parton, de nyáron hétvégenként nagyon sokszor kevés a kétkocsis vonat, főleg így hogy a kisebb megállóhelyeken csak ezek a vonatok állnak meg. Pár éve még nem volt gond, mert akkor voltak minden megállóhelyen megálló normál kocsikból összeállított személyvonatok is a fővárosba, de ezek száma jelentősen, indokolatlanul lecsökkent. A desirok kapacitása meg kevés arra, hogy nyáron a kisebb megállóhelyek forgalmát kiszolgálja.
Persze ezeknek a MÁV szerinti fejlesztéseknek meg is van az eredménye, egyre kevesebben utaznak vonattal. Régebben nem 6-9 kocsival mentek a vonatok, hanem gyakran 10-12 kocsival és mind szépen tele volt, olyanok is, amik mindenhol megálltak. Lassan majd elérik, hogy még az egy kocsis desiro is elég lesz.