RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#74904  Szerző: pébégáz

Ati7 írta:Tudja-e valaki, hogy a lakihegyi Mr.4 miért ilyen gyenge, mert napsütéses időben szinte alig böki meg a mutatót. talán térerőt csökkentettek volna, vagy itt árnyékolna be v.mi, mertitt régebben olyan szépen szólt mint annak a rendje. Légyszi nézzetek rá. Kösz. :)
Ma belehallgattam, de itt az adótól 3 km-re elég jó a vétel :) , így nem tudom megítélni, hogy távolabb mennyit romlott. Az 1188 kHz-et próbáltad ?
 #74878  Szerző: Ati7

Tudja-e valaki, hogy a lakihegyi Mr.4 miért ilyen gyenge, mert napsütéses időben szinte alig böki meg a mutatót. talán térerőt csökkentettek volna, vagy itt árnyékolna be v.mi, mertitt régebben olyan szépen szólt mint annak a rendje. Légyszi nézzetek rá. Kösz. :)
 #74813  Szerző: csabyke

donder írta:
csabyke írta:Dekihalt ez a topik??

Mi a helyzet a 225kHz-vel???? Nagyon átment arabosba :)
nagyon kezdik leépíteni a sávot.. én már majd fél éve nem is dx-elek AM-ben... :S
Szégyenlhetik magukat, hogy leépítenek...

Ami tegnap éjjel még érdekes volt..

49m HALOTT volt..
6070 6090kHz-n jött valami, de 6075ön a Deutsche Welle nem igazán jött... A legerősebb vétel 6170kHz körül volt meg ugye a Német adó a 6190kHzn összeakadva hallgathatatlanul valamivel..

Amúgy ez a 6190 ez tényleg dúrva, Németországban meg tök jól jön, pedig SW-ben Német és Magyarország között nem nagyon érzek külömbségeket...

Viszont a 41méteren nagyon zajlott az élet :))

Nemrégen olvasgattam, hogy mennyi német adó volt SW-n még 10 éve is....
SWR3 például, meg amit sokat hallgattam
Bayern1 2 5 - hihetetlen..

Magyarázzatok már el valamit...
Miért olyan drága MW/SW-ben nyomulni??
Ott is 1oo-2oo kW-okkal is lehet már nyomulni (KAT-Radio 135kW pl...), Lakihegy 20kW pl...
Most egy FM CCIR adó is van 100kW-os, csak ott nem lehet vele annyit lefedni..
Okay, tudom - MINŐSÉG...
De BESZÉLGETŐS rádióknak, mint a MKR, INFO, GAZDASÁGI, MR1 LÁNCHÍD, KLUB nem lenne tökéletes?
 #74795  Szerző: donder

nagyon kezdik leépíteni a sávot.. én már majd fél éve nem is dx-elek AM-ben... :S
 #74792  Szerző: LuciFerko

he? lengyeleket kinyomták?
 #74791  Szerző: csabyke

Dekihalt ez a topik??

#74330  Szerző: LuciFerko

úgyhallom leállt az újvidéki adó az 1107 khz-en.
 #70816  Szerző: VR5000

Sokol404 írta:
VR5000 írta:Egy kis kedvcsináló DX-ereknek: :yes:

http://www.youtube.com/watch?v=68ukvIeloPY

Radiodifusion Argentina al Exterior
15345 kHz ---> Gratulálok! :yes:

Nálam arrafelé eddig nem jött be semmi. És mindez 12 000 km-ről, ahogy írtad! :yeah:
Köszönöm!
Nálam is újdonság, azért is tettem fel. :shock:
A következő egy chilei lesz, csak még nem sikerült elfogadható felvételt csinálni róla. :yes:
 #70791  Szerző: LuciFerko

Sokol404 írta:
LuciFerko írta:
Sokol404 írta:Kíváncsi vagyok, feléd milyen lehet a helyzet!

http://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_ ... 1&kHz=1377

No most, elnézve ezt a listát, a zavaradó helyzetét illetően fogalmam sincs, de szerintem akár megawattokban is mérhető a teljesítménye! Úgyse tudjuk meg, honnan és mennyivel ad, de... :unott:
szerintetek mekkora kakaóval sugározzák?

Apropó csabyke: én meg a holland, és főleg a zenei adókra vagyok "rákattanva" :boldog: , ezek közül is a régebbi stílust játszókra. (Itt alább van is egy listám róluk.)
szerintem a 1377 Tabriz környékéről megy. Kb azt az irányt lőttem be a kertben. De bazinagy power, az tuti. Már akkor kezd beterjedni ez a zavarás, mikor a többi adás még nem.
Licitáljunk: szerintem a 2 MW-ot úgysem haladta meg. :roll: (szerintem ez a lehető legmagasabb nemzetközi szabvány)
és az hol érdekli az irániakat? :)
 #70789  Szerző: Sokol404

VR5000 írta:Egy kis kedvcsináló DX-ereknek: :yes:

http://www.youtube.com/watch?v=68ukvIeloPY

Radiodifusion Argentina al Exterior
15345 kHz ---> Gratulálok! :yes:

Nálam arrafelé eddig nem jött be semmi. És mindez 12 000 km-ről, ahogy írtad! :yeah:
  • 1
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 402