akhaz írta:Amég vki fel nem jelenti őket delmagyar.hu szerint a rádió1 és a mária rádió is indul a 100.2 mhz ért
Gyerekek, bevezető mondatnak valami olyasmit írnék, amit a fórummotor többszörösen moderálna. Az, hogy a Mária Rádió behálózza az országot, azt a magyar médiapolitika egyik fatal errorjának tartom.
Egyrészt. Vallási műsort AM-re, aszt' csá. Nagyobb ugyanis a célközönség elérési aránya (azaz Julika néni az OIRT URH sávos Videotonján négy évtizede a KH gombot tartja benyomva), és a lefedettség sem mérhető FM sávéhoz (persze tudom, a sugárzási költség így nem kevés...).
Másrészt. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én vallásos nevelést kaptam, és
hiszek Istenben. Azonban nem gondolom, hogy valaha is rávetemednék, hogy otthon/kocsiban/nyilvános helyen imádságot meg misét hallgatnék. Egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi, és ezzel a mondattal azt hiszem sokezer-tízezer-százezer-millió honfitársam nevében szóltam.
Az imádság zárt ajtók mögé a szobába való, a szentmise pedig templomba és pont.
Mi megy ebben az országban? Csak mert Magyarország történelmi hagyományai a kereszténységen alapszanak, ezért ne hallgassunk Rihannát meg Lady Gagát, de Bikinit és Balázs Fecót sem? Legyen helyette "Éééés most, szentmise a Fogadalmi templomból, csak itt, a 100.2 Mária Rádión"?! Nonszensz. Mint ahogy a Lánchíd agresszív térnyerése, és ezzel fordított arányban a Klub offolása is.
Szegeden inkább a 88-ra voksolok, de azért a Tündérkonyhán ücsörögve sokszor okozott kellemes perceket a déli mix, példul rég nem hallott magyar zenékkel...

A 100.2-n ha nem is marad a Plusz, de legalábbis
valódi alternatívát kéne biztosítani Magyarország harmadik legnagyobb városában a R88 mellé. A piaci versenyre minőségi szempontból is szükség van, hogy egyik kereskedelmi se érezze magát nyeregben, és ezáltal kénytelenek legyenek magukból a maximumot kihozni a hallgatók megnyeréséért. Bár Szegeden kiválóan szólnak az országos nagyok, de azok inkább "kamionsofőr rádiók" (ha Nyíregyházáról elindul a fószer Hamburgba, már az M3-mason megtudja, hogy merre terelnek ha beszakad [megint] az M1-esen a burkolat

). Megszállott helyi rádió pártoló vagyok, és Szegeden a helyzet nekem eddig nagyon tetszett - és gondolom/remélem, nem csak nekem. Ennek így kéne maradni, és szegedi adót tenni a szegedi frekvenciára.