RADIOSITE Fórum

• Rádió Eper - Miskolc - 92.4 MHz

#1418  Szerző: Sz.

Teddfeeeeeel :D
 #1417  Szerző: zenfm

Ja a miki állítás az király volt :) természetesen rögzítve lett :)
 #1414  Szerző: centerweb

Én ma dél körül hallottam ahogy állítják a mikrofont.
 #1393  Szerző: Obladioblada

Elmesélek egy történetet.

Miskolciaknak elsősorban. Tegnap nap közben az egyetemi elágazásnál ráhangoltam az Eperre. Szólt. A Vargahegy felé mentem Diósgyőrnek, mert arra volt dolgom. A Vargahegyen egy darabig szépen jött, olyan minőségben, hogy le a kalappal. A hegyről lefelé közlekedve a vasgyár előtt az autóm befogta a Diósgyőrt is, és onnantól 2-3 km-en át egyszerre szólt a kettő. Az Eperben valami neve nincs elektronikus zene, a Diósgyőrben pedig Győzi és Veronika Kell ez a nő című dala. Érdekes volt. Új zenei élménnyel gazdagodtam. Ezt követően bejött a Diósgyőr RDS-el együtt egymaga, majd elhallgatott és a Lorántffyn újra az Eper szólt egy darabon, majd mind a kettő, és végül megint a Diósgyőr. Ellenben a villamos sínek mellett közlekedve nem volt ilyen problémám, mivel a győri kaputól élvezhetetlen az Eper az autómban. Ott, ahol a másik két kisköz, az Origo és az Avas még gyönyörűen szól. Bár ez inkább csak az Origo-ra érvényes, az nekem tovább bejön.

Kíváncsi lennék, a Diósgyőr rádiós gyerekek arcára, (úgy általában is, de olyankor különösen,) amikor megtudják, hogy "és ezt így hogy". Meg arra is, hogy az Ady művház (politikailag nem független) vezetője milyen lépéseket fontolgat az ügyben, mert arra fogadni mernék, hogy valamilyet biztosan.

Amúgy pedig, ha van egy kisköz rádióm, ami az egyetemre van belőve és én nekiállok partizánkodni az adóteljesítménnyel, hogy mindenfelé bejöjjön, és én legyek a Jani, azt nem állok neki reklámozni, mert erre bizony felfigyelhet az ORTT és az NHH is. Vagy ha ők nem veszik észre akkor majd lesz más, aki szól nekik. Lehetne ezt szépen csendben is gyerekek. Mint ahogy az országban mindenki más is csinálja. Tisztelet a kivételnek természetesen.

Egy kisközösségi rádió nem azért van, hogy kereskedelmi jelleggel működjön. Igaz ez másokra is, aláírom, de most ez különösen érvényes.
 #1363  Szerző: systhema

A ma megjelent Tipp újságban (Aki nem miskolci: Miskolcon és környékén hetente megjelenő ingyenes újság) lévő hirdetésben a következőket olvashatjuk:

" Új hang a miskolci éterben - Rádió Eper 92,4!

Új rádió kezdte meg a sugárzását városunkban. A Rádió Eper, hazánk első tematikus rádiója, a nap huszonnégy órájában house zenét játszanak. A Rádió Eper zenei adatbázisa négyéves kutatómunka eredménye, melyben 25 különböző kategória szerepel például, funky house, vocal house, jazz house, latin house, progressive house. A rádió kínálatában egyedülálló, hangszeres house zenék szólalnak meg, így válik helytállóvá a szlogen: Valódi zene, valóban változatosan! Ez a fajta zenei kínálat Miskolcon, Magyarországon, de talán még európai viszonylatban is egyedülálló. Ma a legtöbb rádió célja, hogy minél több emberhez szóljanak. A Rádió Eper ebben is újat hoz, ugyanis célközönsége egészen pontosan behatárolható, a 17-35 év közötti fiatal felnőtteknek szól, a house zenei stílus ugyanis elsősorban ezt a korosztályt célozza meg. A Rádió Eper Miskolcon és vonzáskörzetében lesz fogható az FM 92,4 Mhz-n. Ezen túlmenően azonban a rádió kihasználja majd a XXI. század legmodernebb technikáját, így online is lehet majd hallgatni a Rádió Eper műsorait, a http://www.radioeper.hu oldalról, valamint a wap.radioeper.hu oldalon wapon keresztül is lehet majd hallgatni a rádiót."

A cikk végén a honlapon megtalálható elérhetőségek, a logó valamint a szlogen olvasható.

Tényleg nem kekeckedni akarok, mert örülök az új miskolci rádiónak, bár sajnálom, hogy ez is "csak" kisköz, de az egyéb nyelvhelyességi hibákat leszámítva, a "hazánk első tematikus rádiója" nem igazán állja meg a helyét. De, lehet, hogy csak itt is rosszul fogalmaztak és arra gondoltak, hogy hazánk első kizárólag house zenét játszó tematikus rádiója.
 #1182  Szerző: Obladioblada

Ma hallottam zenét. :) Csak, hogy én is el tudjam mondani, megint szólt valami. :)
 #1087  Szerző: paradigm

Napközen csend van ez három dolgot jelenthet:
1, utánozzák a goldot,
2, lefagy a számítógép,
3, nincs gép, hanem Gábor Tibi rakosgatja be a Cd-ket megfelelő elhivatottsággal. :D

Apropó, ő vajon mikor lesz adásban? Ha korán kelne, akkor lehetne mondjuk Reggel Vendellel a műsor címe.
 #900  Szerző: tomazo

délután 4 körül lement egy-két nóta...
 #831  Szerző: Obladioblada

Ma sem hallottam semmit, de nincs is ezzel semmi baj, ha 15.-e, akkor 15.-e. Kibírjuk még ezt a pár napot fél lábon is. :D
 #760  Szerző: paradigm

Ma csend volt órákon át. Ha kölcsönözzük a konkurencia szlogenjét, akkor a Rádió Eper ma úgy készített műsort, "ahogy a GoldFM hallgatói szeretik". :D
centerweb írta:Itt nálam Hernádnémetiben egy szál dróttal és a hifimmel sztereóban jön. Valóban csend megy rajta. Gondolom 15.-ig ez marad.
Szerintem megvan a válasz rá. Idézzünk egyet a régi fórumról (Egyéb/Rádiózási szabályok törvények, 2008. Feb. 09. - 14:56):
Johnny írta: Egy kis agymunkára kérném a kollegákat. Ha van meglátás hogy mi rossz a mostani szabályozásban, hol lehetne javítani rajta azt kérlek ide írd meg.

Egy gyakorlati kérdésem is lenne. Mi a szankció abban az esetben, ha a megengedett teljesítmény értéknél jóval nagyobbal sugároz/m?ködik az adó.
Johnny
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45