Zoey írta:Na nem is tudtam, hogy ilyen menő vonatok járnak már a Balatonra is. Eddig csak a Budapest-Hatvan-Eger vonalon találkoztam velük. Ez a kedvencem, nagyon komfortos, kijelzős meg bemondós, high-tech.Egy ideje minden nyáron megjelennek ezek a vonatok a Balatonnál is, amikor az Esztergomi vonalon kevesebb kocsi is elég, amióta pedig megérkeztek a görög desirok is, azóta a téli menetrendben is vannak desiro vonatok hétvégenként, illetve idén először a déli parton is megjelent a desiro, hétvégenként a Siófok Expresszt alkotják ezek a motorvonatok.![]()
Bp.-Eger között valóban sokszor két kocsival közlekednek, nem gondolnám, hogy a Balatonon is, bár nincsenek arra felé tapasztalataim ezen a téren. Viszont ezekben a vonatokban két kocsi nem ugyanakkora, mint más vonatokon, szerintem ezek nagyobb méretű kocsik.
A Salgótarjánba közlekedő 6341-es motorvonatok igen kényelmesek, van légkondi, illatosító meg minden, sajnos erre, Miskolc fele, na meg Szabolcsban a leggagyibb szerelvények járnak...(komolyan mondom el vagyok kápráztatva, amikor néha napján egy 6341-essel utazok, nem hogy még Desiro-val)
DWC írta:A BKV légkondicionálói semmit sem érnek. Sokkal hasznosabb, ha az ember inkább kinyitja az ablakot. Legalább jön be némi friss szmo.., akarom mondani, levegő.Régi buszokon ez megoldás, de a Volvo-kon mit nyitsz ki, főleg az első szériás sárga kapaszkodósokon? Az ablak talán egy nyolcada ha nyitható, szinte semmit nem ér, ráadásul ahol nincs ülés ott teli ablak van, ami nem nyitható.