RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#77483  Szerző: csadam

A DVB-T-n van ES?
 #77370  Szerző: donder

csadam írta:
donder írta:az se rossz, bár annak (ha jól tudom) kicsi a nyeresége... (Láttam is hogy a dunántúlon elég elterjedt az az antenna...)
Igen, sokfelé használják, analóghoz túlságosan jó. Lepke antenna jó a MinDig-hez?
Nem ajánlom.. Igaz fogja ugyan, de nekem olyan rossz minőségben hogy inkább hagytam a lepkét és előkotortam a 22-es tokaj-t... na azzal bika jel volt... :sealed: ;) De a kisebb yagik is jók... annyit mondok hogy 14 elemnél ne menj lejjebb... :ninja: :D
 #77368  Szerző: csadam

donder írta:az se rossz, bár annak (ha jól tudom) kicsi a nyeresége... (Láttam is hogy a dunántúlon elég elterjedt az az antenna...)
Igen, sokfelé használják, analóghoz túlságosan jó. Lepke antenna jó a MinDig-hez?
 #77367  Szerző: donder

az se rossz, bár annak (ha jól tudom) kicsi a nyeresége... (Láttam is hogy a dunántúlon elég elterjedt az az antenna...)
 #77366  Szerző: csadam

donder írta:
djlacee írta:Jó, de ez nem túlságosan irányított? Nem csak abból az irányból jönnek majd a dolgok, amerre forgatva van?
Vegyél (vagy akár építs) széles sávú antennát... Én olyanra gondoltam hogy:
Vegyünk alapul 2 db 22 elemes tokaj antennát... a kettőt össze lehet úgy fabrikálni hogy 15° os szögben álljanak egymástól, és akkor nem csak egy irányból jönnek a jelek... (De ez csak elmélet...)
csadam írta:Ha Kabhegy tőlem D-re van, akkor milyen antenna kell ahhoz, hogy tudjam fogni a kabhegyit, az osztrákot (ami tőlem Ny-ra van), és a szlovákot (ami tőlem É-ra van)?
3 különböző szögbe állított erre alkalmas antenna... ;) vagy ha közel laksz a Kab-hegyi adóhoz, akkor szerelj fel egy antennát Északra (Szlovákia felé) s ha 22 elemes yagiról van szó akkor vedd le a két alu árnyékolórácsot, és próbáld meg úgy a keresést.. ha meg kisebb yagi-d van akkor csak simán állítsd Szlovákia felé, szerintem venni fogja a Kab-hegyit is.. (Már csak azért is mert az elég erősen sugároz, ha jól tudom az a legerősebb mind közül)
Ausztria felé meg kell egy másik antenna... (Ez is csak elmélet...)
OFF: (Lehet hogy hülyeséget mondtam, de analóg vételben így oldottam meg pl. a Pallagi adó és a Nagyváradi adó vételét, és szemcse nélkül jött az összes...)
ON:
De ha normál vételt szeretnél akkor célszerű rááldozni a pénzt és venni egy-egy antennát a kiszemelt adótornyok irányába.. ;)
És a "tüskés gömbantenna" nem jó megoldás, ami minden irányba néz? Igen, jól tudod, a kabhegyi a legerősebb 100 kW-tal.
 #77363  Szerző: donder

djlacee írta:Jó, de ez nem túlságosan irányított? Nem csak abból az irányból jönnek majd a dolgok, amerre forgatva van?
Vegyél (vagy akár építs) széles sávú antennát... Én olyanra gondoltam hogy:
Vegyünk alapul 2 db 22 elemes tokaj antennát... a kettőt össze lehet úgy fabrikálni hogy 15° os szögben álljanak egymástól, és akkor nem csak egy irányból jönnek a jelek... (De ez csak elmélet...)
csadam írta:Ha Kabhegy tőlem D-re van, akkor milyen antenna kell ahhoz, hogy tudjam fogni a kabhegyit, az osztrákot (ami tőlem Ny-ra van), és a szlovákot (ami tőlem É-ra van)?
3 különböző szögbe állított erre alkalmas antenna... ;) vagy ha közel laksz a Kab-hegyi adóhoz, akkor szerelj fel egy antennát Északra (Szlovákia felé) s ha 22 elemes yagiról van szó akkor vedd le a két alu árnyékolórácsot, és próbáld meg úgy a keresést.. ha meg kisebb yagi-d van akkor csak simán állítsd Szlovákia felé, szerintem venni fogja a Kab-hegyit is.. (Már csak azért is mert az elég erősen sugároz, ha jól tudom az a legerősebb mind közül)
Ausztria felé meg kell egy másik antenna... (Ez is csak elmélet...)
OFF: (Lehet hogy hülyeséget mondtam, de analóg vételben így oldottam meg pl. a Pallagi adó és a Nagyváradi adó vételét, és szemcse nélkül jött az összes...)
ON:
De ha normál vételt szeretnél akkor célszerű rááldozni a pénzt és venni egy-egy antennát a kiszemelt adótornyok irányába.. ;)
 #77327  Szerző: csadam

Ha Kabhegy tőlem D-re van, akkor milyen antenna kell ahhoz, hogy tudjam fogni a kabhegyit, az osztrákot (ami tőlem Ny-ra van), és a szlovákot (ami tőlem É-ra van)?
 #74989  Szerző: lali87

Itt Csepelen kiraktam egy antennát a TV mellé 60%körül jött mind a 2 mux
Kültéri antennával 96-98%-os jelem lett mindenféle különösebb állítgatás nélkül (felfúrtam egy konzolt a falra rászereltem egy hasonló olcsó antennát és nagyjából a Széchenyi-hegy fele irányítottam...)
Szerintem is, ha szobaantennával jött minden egy kültérivel atom vételed lesz...
 #74956  Szerző: mlaszlo

Elméletileg abból az irányból jönnek a legjobb minőségben a csatornák, amerre néz az antenna, de szerintem mindegyik ilyen:
http://bolt.sat.hu/dvbt/antenna
Esetleg hívd fel a sat.hu üzletet vagy kérdezz rá a netboard-on.
Mindenesetre digitálisnál már az is elég lenne, ha a minimális jelszintet sikerül elérni a minőségnél, akkor is jönnek a csatornák. Pl. az is jó, ha a magyar DVB-T-n 80-90%-os minőséggel jönnek a csatornák, az osztrákra meg összeszed 60%-ot (vevőként eltérő mekkora értéket jelez, amikor elkezd akadozni), már akkor is nézhetőek a csatornák.
 #74949  Szerző: djlacee

Jó, de ez nem túlságosan irányított? Nem csak abból az irányból jönnek majd a dolgok, amerre forgatva van?
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 203