RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#77798  Szerző: LazlowHUN

Most pedig Miskolc jön elég jól, a Juventus-nál és a Neo-nál lejött az RDS is. Valamint sikerült a kékesi Kossuth-ot is befogni, jó minőségben (épphogy nem jött le az RDS):shock:
 #77776  Szerző: csadam

LazlowHUN írta:Jelenleg elég jó kis tropó van megint. Baktalórántházán a mobilom seekere megáll a Széchenyi-hegyi és a kékesi adókon, ráadásul az RDS is lejön... :shock: Amúgy megjegyzem vihar készülődik...
Itt nyugaton is jön Pest.
 #77775  Szerző: donder

készülődik?? itt már az van.. :D
 #77774  Szerző: LazlowHUN

Jelenleg elég jó kis tropó van megint. Baktalórántházán a mobilom seekere megáll a Széchenyi-hegyi és a kékesi adókon, ráadásul az RDS is lejön... :shock: Amúgy megjegyzem vihar készülődik...
 #77765  Szerző: donder

szerintem más-más a rádióitoknak az érzékenysége... Nekem is van egy Supra (digitális kijelzős 1200 Watos) rádióm de nem használom, mert annyira f*s az érzékenysége, hogy ha délnek van állítva a 7 elemes, akkor se veszi pl. a 103.0- neo-t... :S
 #77709  Szerző: pébégáz

Chucky írta:Ma reggel sikerült elég jó minőségben befognom az Amadeust Szolnokról és a Gongot Kecskemétről. Estére felteszem a felvételeket.
Viszont aggaszt, hogy mindezt az autóban sikerült. Ugyanakkor a padláson lévő irányba állított 5 elemes antennával meg semmi. :(
Mondjuk az tény, hogy sokkal jobb a szelektivitása és szerintem az érzékenysége is az autórádiómnak, mint a lakásban használténak. Odabent például ha a kékesi 99,8 as Kossuthot veszem, még 100,0-n is kihallani és 99,65-ön is. Autóban pedig már 99,9-en simán lehetne mást venni, ha lenne ott valami. Vagy csak a túl erős jelszint okozza ezt a széles spektrumot a tetőantenna esetében?
Hosszú idő után idén tavasszal tudtam szerezni egy 5 elemes yagit. (Unokatestvéremtől kaptam, ki volt dobva a sufniba.) Teljesen ép volt, ezért hazavittem. Akárhogy állítottam, nem volt valami jó vele a vétel. Most horizontálisan van állítva, de néha még a széchenyi-hegyi nagyadók is berecsegnek. Kötöttem már rá tv-re is, szemcsésen veszi az M1-et a VHF 2-őn. Ugyanakkor a TV2-őt meg egész tisztán az UHF 58-on. (Amit elvileg nem kéne ilyen tisztán vennie, mert nem UHF antenna.) Amikor még az unokatestvérem használta, szépen jött vele mindenféle adó:románok, szlovákok, pesti adók stabilan az Alföld közepén.
 #77707  Szerző: csadam

Kb. egy órája ezek jöttek:
88.5 cseh vagy szlovák
92.2 SRo 1 (először!)
 #77696  Szerző: FLaci81

Chucky írta:Ma reggel sikerült elég jó minőségben befognom az Amadeust Szolnokról és a Gongot Kecskemétről. Estére felteszem a felvételeket.
Viszont aggaszt, hogy mindezt az autóban sikerült. Ugyanakkor a padláson lévő irányba állított 5 elemes antennával meg semmi. :(
Mondjuk az tény, hogy sokkal jobb a szelektivitása és szerintem az érzékenysége is az autórádiómnak, mint a lakásban használténak. Odabent például ha a kékesi 99,8 as Kossuthot veszem, még 100,0-n is kihallani és 99,65-ön is. Autóban pedig már 99,9-en simán lehetne mást venni, ha lenne ott valami. Vagy csak a túl erős jelszint okozza ezt a széles spektrumot a tetőantenna esetében?
Általában az autórádiók tunerje a legérzékenyebb a rádiók közül...

Érzékenység szerint balról jobbra haladva:
Autórádiók, tunerek, hifi tornyok, kisrádiók, mobiltelefonok (némely mobil rádiója egész jó vételi készséggel is rendelkezhet), kínai vackok.
Persze nem árt hozzájuk valami normális antenna.

Érdemes még azt is megjegyezni, hogy minden típusból lehetnek jobbak és rosszabbak.

:)
 #77693  Szerző: Chucky

Ma reggel sikerült elég jó minőségben befognom az Amadeust Szolnokról és a Gongot Kecskemétről. Estére felteszem a felvételeket.
 #77456  Szerző: csadam

A változatosság kedvéért a győri Kék Duna rádió (91.5) jobban jön, mint eddig.
Nyugati irányból pedig a Radio Niederösterreich jön ugyanitt. És a 97.0 is jön St. Pöltenből, csak utóbbit nem tudom most fejből.
  • 1
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 331