RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#7786  Szerző: LuciFerko

S Z É G Y E N
 #7779  Szerző: Pasa

Megint a törvényalkotók faszsága miatt van a kavarás. Amúgy meg nem értem, hogy ha a TV2, RTL Klub és m1 jelenleg is ingyen fogható a földfelszíni (analóg) szórásban, miért nem kapták meg a jogot automatikusan a DVB-T-re? Hiszen ez váltja az analógot. Másképp fogalmazva nem történik egyéb, mint hogy analógról digitálisra vált a sugárzás, de marad országos földi. Arra pedig érvényes engedélye van ennek a három csatornának.
Hasonló technológiai váltás volt a 90-es években is, amikor OIRT hangról CCIR-re, SECAM színről PAL-ra váltottunk, mégse kellett újra pályázni senkinek (igaz, csak két MTV műsor meg néhány helyi tévé volt akkor). A CCIR-re történő rádiós átállásnál is kapott az MR két országos hálózatot (igaz, a Kossuthnak nem jutott).
 #7778  Szerző: centerweb

"A Tv2 és az RTL Klub is beperelte az Antenna Hungáriát, amiért csak neki előnyös szerződést akart ráerőszakolni a két nagy országos kereskedelmi csatornára. A TV2 és az RTL Klub belátható időn belül nem csatlakozik a MinDig TV-hez." - http://index.hu/kultur/media/digi7687/
 #7771  Szerző: centerweb

Egyébként gyönyörűek, egy felhasználó a sat.hu fórumról felhívta a MinDig információs vonalát, és azt mondták hogy holnap indulnak, a Duna1 és Duna2-vel, a kereskedelmi adók valamint az MTV csatornái jövőre kerülnek bele a csomagba. A DAB+ is elindult, rádiók nélkül, mert még senkivel sem állapodtak meg... Azért ez már teljesítmény a köbön! :evil:
 #7758  Szerző: mg

Mauro írta:Ezt is elkurták!

http://index.hu/kultur/media/minidigi9690/
csak a szokásos :)
egyébként tök jó dolog lenne, ha nem a szarakodás menne rajta, nem kellett volna neki hírverést se csapni, csak hagyni szépen csendben kibontakozni és elterjedni, először nyilván a technikabuzik körében (m1-m2-duna-duna2-tv2-rtl kínálattal), aztán szépen szivárogna tovább. sokkal eredményesebb lenne, mint így, hogy behirdették, hogy ez mekkora csoda lesz és mindenki azt is várja, aztán nem kapják és csak a szitkozódás megy, úgy, mintha ezzel máris elvették volna az analóg adásokat... majd ha 2 év múlva is szar lesz a helyzet, akkor már lehet siránkozni, szerintem, egyelőre fölösleges.
 #7736  Szerző: Zsolt

mlaszlo írta:Ez már egy kicsit magasabb árkategória, de a leírás és a teszt alapján nagyon meggyőző és a hozzáadott szoftver is jónak tűnik. Ez sem lehet rossz választás.
Ha aktuális lesz, akkor érdemesebb lenne ezt az utóbbit választani szemben a korábban említettekkel?
Google-ban keresgélve lehet találna jobb árakat, amúgy két verzió létezik ebből; DTV Dongle sima (csak DVB-T; 8-10 ezer) és egy DTV Dongle H (analóg tunerrel; 11-14 ezer).
Hogy érdemesebb-e az attól függ, hogy csak a DVB-T érdekel-e, mert ha igen, akkor szinte tök mindegy melyiket vesszük, mert valószínűleg chip-re ugyanaz az a DVB-T tuner mindegyikben. Ha a holnap induló Mindig TV tartalma mind a 6 csatornát tartalmazni fogja, akkor elvileg nem is lesz szükség analóg vételre (kivéve kábeltv) az ellátott területeken. Sajnos ezeknek a stickeknek _általában_ iszonyatos képük van analóg módban, zajos, csíkos, tompa, zavarokra nagyon érzékeny, így túl nagy élvezetet nem nagyon nyújtanak. Ennek a Leadtek-nek és az AVerMedia AVerTV Hybrid Volar HX -nek van még úgy elfogadható képe analóg módban, ahogy a neten nézegettem.
Én úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer beruházok ilyesmire (de úgy egyébként bármire), akkor inkább rááldozok plusz 1-2 ezret, hogy inkább minden legyen benne (még ha nem is biztos, hogy használni fogom), mint, hogy később koppanjak.
 #7731  Szerző: mlaszlo

Zsolt írta: Ő már hybrid (tehát analóg adások vételére is alkalmas, bár valószínűleg elég gyenge minőségben). Az, hogy MPEG4-et tudja-e a hozzáadott program arról nem ír, csak, hogy az analóg adásokat MPEG1/2, WMV és AVI formátumban képes rögzíteni.
Köszönöm a segítséget. Akkor esetleg szóba jöhet majd ez is.
Zsolt írta:Én is nézegettem ilyen tunereket (sajnos MPEG2-es STB-t vettem :evil: ) én jelenleg őt nézegettem: http://www.ebolt.hu/product167419_categ ... e_DTV.html
Itt tesztelik: http://www.lhsite.hu/articles.php?article_id=45 Viszonylag szép képe van analógon is és a Leadtek egy ismertebb/megbízhatóbb márka a PC-s TV tunerek körében.
Ez már egy kicsit magasabb árkategória, de a leírás és a teszt alapján nagyon meggyőző és a hozzáadott szoftver is jónak tűnik. Ez sem lehet rossz választás.
Ha aktuális lesz, akkor érdemesebb lenne ezt az utóbbit választani szemben a korábban említettekkel?
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 203