RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#7842  Szerző: mlaszlo

Zsolt írta: Egyébként valami nagyon nem stimmel a budapesti 62-es csatornával; a térerő tetőantennával kb. 40-60% között mozog csak. Összehasonlítási alapként a 38-as DVB-H csatorna 100%-os jelet mutat, ahogyan azelőtt a kísérleti 43-as és 51-es csatornák is teljes jelszinttel voltak vehetők itt. Pedig a tesztcsatornák csak 1-2 kW-tal adtak.
Szobaantennával a 62-es csatornán a mérő folyamatosan 0%-ot ad, a 38-as csati 50-80% között ingadozik.
Ez a másik oka, hogy még várok az eszköz beszerzésével, mert a netboard fórumon is írják, hogy sokkal gyengébb most az élesben a sugárzás, mint a korábbi években a tesztsugárzás alatt.
Mindenesetre két csatornával szerintem kár is volt elindulni, min. az a kínálat kellene, amivel vasárnap teszteltek (m1HD, m2HD, Duna HD, Autonómia, tv2, RTL Klub, Viasat3), hogy valamennyire már megérje beruházni egy DVB-T vevőbe.
Arról már nem is beszélve, hogy korábban azzal népszerűsítették ezt a fajta sugárzást, hogy egy sima szobaantenna is elegendő lesz a jó minőségű vételhez, most ahogy a fórumozók jelzik, még az adótorony közelében sem mindenhol elegendő a szobaantenna. Eddig csalódás az egész :(
 #7819  Szerző: Pasa

Senki sem tudja. Egyelőre nem lesznek fent, de szerintem ha esetleg felkerülnek, kódolatlanok lesznek.
 #7812  Szerző: tomee87

Pasa írta:
jeek írta:A PR-Telecom központi fejállomása által ellátott területen élők, mától foghatják a MinDig TV csomagját a PR-Telecom kábelhálózatán az UHF41-es csatornán DVB-T SetTop Boxxal, antenna nem kell hozzá :D
Igen, de csak ezt (62. csat.), így csak Duna 1-2 és MTV 1-2 lesz. Az 55-ösön (majd) elinduló kereskedelmieket tartalmazó MUX nem lesz a PR hálózatán.
Majd utánajárunk ennek is :D De igen, jelenleg csak az UHF62 van elosztva, technikailag megoldható a fejállomáson egyébként 2 MUX elosztása is.
 #7811  Szerző: Pasa

jeek írta:A PR-Telecom központi fejállomása által ellátott területen élők, mától foghatják a MinDig TV csomagját a PR-Telecom kábelhálózatán az UHF41-es csatornán DVB-T SetTop Boxxal, antenna nem kell hozzá :D
Igen, de csak ezt (62. csat.), így csak Duna 1-2 és MTV 1-2 lesz. Az 55-ösön (majd) elinduló kereskedelmieket tartalmazó MUX nem lesz a PR hálózatán.
 #7799  Szerző: tomee87

A PR-Telecom központi fejállomása által ellátott területen élők, mától foghatják a MinDig TV csomagját a PR-Telecom kábelhálózatán az UHF41-es csatornán DVB-T SetTop Boxxal, antenna nem kell hozzá :D
 #7793  Szerző: Zsolt

mlaszlo írta: Köszönöm, az infót és segítséget.
Viszont sajnos most kényszerből még várok egy kicsit a vásárlással, mert az eddigi infók szerint csak a Duna TV HD és az Autonómia indul a DVB-T-n :(
Valószínűleg én is. :(

Egyébként valami nagyon nem stimmel a budapesti 62-es csatornával; a térerő tetőantennával kb. 40-60% között mozog csak. Összehasonlítási alapként a 38-as DVB-H csatorna 100%-os jelet mutat, ahogyan azelőtt a kísérleti 43-as és 51-es csatornák is teljes jelszinttel voltak vehetők itt. Pedig a tesztcsatornák csak 1-2 kW-tal adtak.
Szobaantennával a 62-es csatornán a mérő folyamatosan 0%-ot ad, a 38-as csati 50-80% között ingadozik.
 #7791  Szerző: mlaszlo

Zsolt írta: Google-ban keresgélve lehet találna jobb árakat, amúgy két verzió létezik ebből; DTV Dongle sima (csak DVB-T; 8-10 ezer) és egy DTV Dongle H (analóg tunerrel; 11-14 ezer).
Hogy érdemesebb-e az attól függ, hogy csak a DVB-T érdekel-e, mert ha igen, akkor szinte tök mindegy melyiket vesszük, mert valószínűleg chip-re ugyanaz az a DVB-T tuner mindegyikben. Ha a holnap induló Mindig TV tartalma mind a 6 csatornát tartalmazni fogja, akkor elvileg nem is lesz szükség analóg vételre (kivéve kábeltv) az ellátott területeken. Sajnos ezeknek a stickeknek _általában_ iszonyatos képük van analóg módban, zajos, csíkos, tompa, zavarokra nagyon érzékeny, így túl nagy élvezetet nem nagyon nyújtanak. Ennek a Leadtek-nek és az AVerMedia AVerTV Hybrid Volar HX -nek van még úgy elfogadható képe analóg módban, ahogy a neten nézegettem.
Én úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer beruházok ilyesmire (de úgy egyébként bármire), akkor inkább rááldozok plusz 1-2 ezret, hogy inkább minden legyen benne (még ha nem is biztos, hogy használni fogom), mint, hogy később koppanjak.
Köszönöm, az infót és segítséget.
Viszont sajnos most kényszerből még várok egy kicsit a vásárlással, mert az eddigi infók szerint csak a Duna TV HD és az Autonómia indul a DVB-T-n :(
  • 1
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 203