RADIOSITE Fórum

• Egyéb DX (Wi-fi, GSM, weather station, stb...)

#81152  Szerző: chab7

Galya-tetőtől légvonalban nincsenek azok olyan messze.

Negyedik szolgáltató? Most komolyan, minek az ide? Ebben egy újabb disznóságot sejtek. Annak aki indítani fogja egész biztosan megéri, mindig mindent úgy csinálnak, hogy megérje - nekik!
 #81087  Szerző: szemilan

donder írta:Valaki világosítson már fel egy kicsit, mert röpke 5 hét alatt annyi mindenről lemaradtam mint köbö fél év alatt...

A Pannon (nekem az ls az is marad) Hipernet miben különbözik a sima pannon mobilnettől?
Továbbá Mi ez a negyedik mobilszolgáltató? hallottam róla de nem nagyon hittem el... :o :shock:
A 4-ik szolgáltatói pályázatról itt: http://www.nmhh.hu/?id=hirek&mid=4733&lang=hu

Továbbiakról pedig valamelyik mobilos oldalon.
PL.: www.hwsw.hu

Hipernet = elméleti 42 MBit/s gyakorlatban épphogy súrolja a 20MBit/s-et.
Persze ezt a sebességet, csak a legtöbbet fizető ugyfelek érhetik el.
Lényegében T-mobile mintára készült el a díjszabás, csak dupla sebesség.
És hozzáteszem a marketing osztály kitűnő a Telenornál...bár a hálózati részről is elmondható lenne, de sajnos az nagyon gyenge.
 #81071  Szerző: donder

Valaki világosítson már fel egy kicsit, mert röpke 5 hét alatt annyi mindenről lemaradtam mint köbö fél év alatt...

A Pannon (nekem az ls az is marad) Hipernet miben különbözik a sima pannon mobilnettől?
Továbbá Mi ez a negyedik mobilszolgáltató? hallottam róla de nem nagyon hittem el... :o :shock:
 #81035  Szerző: szemilan

Mi lesz itt a mobil piacon, ha belép egy negyedik? (szerintem nem fog)
A jelenlegiek a távközlési különadót nyögik. Ki akarna így belépni a piacra? (max a China mobile)

Virtuális szolgáltatóként jönne a Tesco is.... a domain nevekért már harcolnak, illetve többet le is foglaltak.

Van ennek értelme? Ki az, aki komolyan gondolná a piacon való megjelenést?
Számomra teljesen egyértelmű, hogy a hanghívásoknál telített a piac, a mobilnetnél pedig úgyis azt fogja választani az amber, amelyiknél a hanghívást is bonyolítja. (értelemszerűen hang+adat együtt olcsóbb)

A telenor elindította ezt a 42 MBit/s Hipernet elnevezésű dolgot. Az indexesek lemérték és nem sikerült kihozni a 20 MBit/s-et...
Igaz ez jó eredmény, de kérdem én ki használja most éppen ezt a sebességet? Ha elkezdenek ráakadni a 42 MBit/s-et igénylő emberkék máris alacsonyabb lesz ez a sebesség.

A Vodának Tihanynál van 42 MBit/s képes tornya, más kérdés, hogy modeme nincs hozzá....

A T 21 MBit/s-el halad az élen.

Véleményem szerint nem a sebességgel kéne verekedni, hanema megbízhatósággal, folyamatossággal.

Mit ér a sebesség, ha azt nem tudjuk állandóan kihasználni? Ne adj isten nem is tudunk csatlakozni, vagy ha igen, csak döcögni lehet.

Tapasztalatok? Vélemények?
Örülnék, ha leírnátok.
Köszi.
 #80275  Szerző: DRoland

Hellosztok ma voltam fent Galyatetőn és telefonálni akartam Bátonyterenyét vagy Salgótarjánt írt ki, ahogy sétáltam váltogatott! Pedig egyik sincs ám közel :-)
 #79388  Szerző: szemilan

FLaci81 írta:
olvaso1 írta:
A szoftver mennyire tudja befolyásolni a sebességet és a cellák közti váltás gyorsaságát?
A sebességet a szoftver szinte semennyire sem tudja befolyásolni, a cellák közti váltás gyorsaságát passzolom.

Értem köszi. Igazából nem tudom várjak-e még, vagy sem. De már egyre inkább valószínű, hogy kell. És ha már van legyen megbízható :)
 #79387  Szerző: FLaci81

olvaso1 írta:
A szoftver mennyire tudja befolyásolni a sebességet és a cellák közti váltás gyorsaságát?
A sebességet a szoftver szinte semennyire sem tudja befolyásolni, a cellák közti váltás gyorsaságát passzolom.
 #79176  Szerző: szemilan

FLaci81 írta:
Modemek terén az USB stick-ek egész jók és megbízhatónak mondhatóak (megfelelő connect szoftver esetén).

A jelenlegi Inviteles stick Huawei E1750 elég gagyinak mondható. Nehezen talál hálózatot, a cellák közti váltás szörnyű...percekre kimarad az internetelérés.

Igazából a legolcsóbb, amit tláltam az a Digi Move.
1500 / 1GB
De ez is a Telenor hálózatán megy. És az eddigi Inviteles tapasztalatok után nem szívesen választanám.
Legszívesebben földhöz csaptam volna a sticket néha. Győrben nem talál 3G hálót....előszeretettel használja az EDGE-t...stb.

Lényegében ez a Vodás net is 1GB/1500, de nekem 2 GB soknak tűnik. Mindössze buszozáshoz kéne. (heti 5X napi 90-100 perc)
Másik meg az, hogy a Kisalföld Volán 31 járatán van Wifi (Telenor hálót használ) és elvileg minden megyét elhagyó távolsági busz fel van szerelve. De mi van, ha Balaton Volán jön :) Nekik viszont nincs.

Tényleg melyik Volánnak van még ?

Bakony Volán (Telenor)
Kisalföld Volán (Telenor)
Volán (Vodafone)

Én ezekről tudok.
 #79169  Szerző: FLaci81

chab7 írta:
olvaso1 írta: Tud valaki valami olcsó mobilinternetet? Alternatív is jó lenne. Megbízható legyen és min. 1GB. Természetesen túllépés esetén nem szeretnék többet fizetni. Voda, vagy T hálózat előnyben nálam. Telenor hálózata invitel jóvoltából elég sok negatív tapasztalattal áldott meg. Modem lényegében mind1, csak a 7.2 letöltést bírja és megbízható legyen.
A Voda oldalán ezt látom:
Internet Easy
Csomagban foglalt belföldi adatmennyiség: 2 GB
Túlforgalmazási díj: 0 Ft
Akciós havidíj (az első 3 hónapban): 1500 Ft
Havidíj (a 4. hónaptól): 3000 Ft
USB-modem: 1 Ft
vagy HotSpot zsebwifi: 9900 ft
Csomagban foglalt belföldi adatmennyiség: a 2 GB a le és feltöltéssel együtt értendő!
A HotSpot zsebwifi : Vodafone Mobile wifi R201 egész kellemes kis cucc... :)
Modemek terén az USB stick-ek egész jók és megbízhatónak mondhatóak (megfelelő connect szoftver esetén).
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 37